راز خوشمزگی خورشت واویشکا و نکات پخت خورشت واویشکا خانگی
راز خوشمزگی سوهان و نکات پخت سوهان و همه فوت و فن های سوهان قم
راز خوشمزگی سوهان راز خوشمزگی سوهان و نکات پخت سوهان و همه فوت و فن های سوهان قم در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سوهان برای اولین بار در …
راز خوشمزگی بادمجان پلو و فوت و فن بادمجان پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی بادمجان پلو راز خوشمزگی بادمجان پلو و فوت و فن بادمجان پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بادمجان پلو، از آن …
راز خوشمزگی سالاد هویج و نکات سالاد هویج خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سالاد هویج راز خوشمزگی سالاد هویج و نکات سالاد هویج خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سالاد هویج، با طعمهای متنوع و خوشمزهای …
راز خوشمزگی خورشت واویشکا
راز خوشمزگی خورشت واویشکا و نکات پخت خورشت واویشکا خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خورشت واویشکا یکی از خوشمزهترین غذاهای معروف در گیلان است که دارای ریشههای روسی میباشد. این غذا پس از حمله روسیه به ایران و در ناحیه شمالی کشور وارد ایران شد. واویشکا عمدتاً در مناطق رشت و صومعهسرا طبخ میشود. این خوراک اغلب با گوشت چرخکرده یا جگر تهیه میشود و تقریباً مشابه با جغور و بغور است. میتوانید این خوراک خوشمزه را به عنوان نهار یا شام، همراه با نان و برنج مصرف کنید. تهیه این غذا بسیار ساده است و به دلخواه میتوانید یک تخم مرغ شکسته را روی واویشکا قرار دهید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
سیب زمینی ۲ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
آب لیمو یا آبغوره به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت واویشکا
ابتدا سیبزمینیها را پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کنید، سپس آنها را در آب قرار داده و منتظر بمانید تا نشاسته آنها خارج شود. گوجهفرنگیها را بشویید و خشک کنید، سپس با کمک چاقو یک برش ایجاد کرده و آنها را بلانچ کنید. ابتدا آنها را برای چند دقیقه در آب جوشانده و سپس پوستشان را جلد کنید و آنها را درون غذاساز یا میکسر بریزید و خوب پوره کنید.
پیاز را خرد کرده و نگینی شده به شکل ریز درآورید. سپس کمی روغن در تابه ریخته و پیازها را اضافه کرده و آنها را تفت دهید تا کمی سبک و طلایی شوند. سیرها را پوست گرفته و رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بیرون بیاید.
وقتی پیاز و سیر تفت خوردند، گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تفت دهید. در این مرحله نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه را نیز اضافه کنید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد، پوره گوجهفرنگی را اضافه کرده و درب تابه را نیمه باز بگذارید تا آب گوجه کشیده شود.
سیبزمینیهای مکعبی را از آبکش گذرانید و در روغن داغ همراه با کمی نمک و زردچوبه سرخ کنید تا پخته و طلایی شوند.
وقتی آب گوجه کشیده شد، نوبت به اضافه کردن چاشنی غذا میرسد. میتوانید آبغوره یا آبلیمو را اضافه کنید (گیلانیها این غذا را کمی ترش درست میکنند، پس میزان اضافه کردن چاشنی به سلیقه خودتان بستگی دارد). سپس واویشکا را در ظرف سرو ریخته و با سیبزمینیهای سرخ شده تزئین کنید. به دلخواه میتوانید یک تخممرغ پخته را روی واویشکا بگذارید. به این سادگی، غذای خوشمزهای آماده شده است.
راز خوشمزگی خورشت واویشکا
میتوانید به جای گوجهها، از رب گوجهفرنگی استفاده کنید.
همچنین، میتوانید نگینی گوجهها را به این غذا افزوده و مزه آن را تازهتر کنید.
از رب انار ملس نیز میتوانید کمی استفاده کنید.
اضافه کردن زعفران و گلپر به غذا، طعم خوبی به آن میدهد.
برای افزودن عطر و طعم خوشبو کردن واویشکا، کمی دارچین را در هنگام پخت گوشت اضافه کنید.
در برخی مناطق، از جگر سفید چرخکرده برای تهیه واویشکا استفاده میشود که شما نیز میتوانید این مواد را به غذا اضافه کنید.
اسم دیگه این غذا بیج بیج است.