;
راز خوشمزگی کلوچه خرمایی و نکات پخت کلوچه خرمایی خانگی خوشمزه - مُچُم
راز خوشمزگی کیک توت فرنگی و نکات کیک توت فرنگی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک توت فرنگی و نکات کیک توت فرنگی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک توت فرنگی راز خوشمزگی کیک توت فرنگی و نکات کیک توت فرنگی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک توت فرنگی با …

راز خوشمزگی انار پلو و نکات پخت انار پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی انار پلو و نکات پخت انار پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی انار پلو راز خوشمزگی انار پلو و نکات پخت انار پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. پلوهای متنوع و مخلوط، جزء غذاهای …

راز خوشمزگی املت و فوت و فن و ادویه املت خوشمزه ساده و تبریزی

راز خوشمزگی املت و فوت و فن و ادویه املت خوشمزه ساده و تبریزی

راز خوشمزگی املت راز خوشمزگی املت و فوت و فن و ادویه املت خوشمزه ساده و تبریزی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. راز خوشمزگی الویه و نکات طلایی …

راز خوشمزگی کلوچه خرمایی

کلوچه خرمایی نرم و لطیف کلوچه خرمایی خانگی کلوچه خرمایی ساده طرز تهیه کلوچه خرمایی تنوری طرز تهیه کلوچه خرمایی در توستر فیلم کلوچه خرمایی زابل طرز تهیه کلوچه خرمایی عربی

راز خوشمزگی کلوچه خرمایی و نکات پخت کلوچه خرمایی خانگی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

کلوچه خرمایی، یک میان وعده بسیار مغذی و لذیذ برای کودکان و نوجوانان است. اگر کودکان شما علاقه‌ای به خوردن خرما ندارند، می‌توانید از طریق تنوع در ترکیبات آن در مختلف غذاها، این منبع مغذی و مفید را در برنامه غذایی آن‌ها جای دهید. خرما دارای خواص و فواید بسیار زیادی است که به حفظ سلامتی افراد و پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند.

خرما غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین‌های A، B2، C، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، مس، منگنز، فیبر، سلنیوم، آهن، فسفر و… است. به همین دلیل مصرف خرما در روز می‌تواند به بهبود سلامتی قلب، کنترل کلسترول و فشار خون، بهبود عملکرد مغز، مراقبت از پوست و مو، افزایش سطح انرژی و… کمک کند.

کلوچه خرمایی را به عنوان یک میان وعده لذیذ و خوشمزه به سادگی و در کمترین زمان در خانه تهیه کنید. همچنین، این کلوچه همراه با چای یا شیر در صبحانه نیز خوشمزه خواهد بود و انرژی مورد نیاز شما برای فعالیت‌های روزانه را فراهم می‌کند.

مواد لازم

آرد: ۲ لیوان متوسط

شیر: ۱ لیوان

شکر: نصف لیوان

پودر مخمر: ۲ قاشق چایخوری

تخم مرغ: ۱ عدد

کره: ۴ قاشق غذاخوری

خرما: ۱۲ عدد

کنجد: به مقدار لازم

نمک: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه کلوچه خرمایی

مواد شامل آرد، پودر مخمر، شکر و نمک را در یک ظرف ترکیب کنید.

شیر را گرم کنید و به مواد در ظرف افزوده و آن‌ها را مخلوط کنید.

سپس کره آب شده را نیز به مواد اضافه کنید و با دست به آرامی هم بزنید تا خمیر یکدست شود.

ظرف را پوشش دهید و آن را یک ساعت در یک مکان گرم قرار دهید تا خمیر استراحت کند.

خمیر کلوچه را به قسمت‌های مساوی تقسیم کنید و با دست‌های خود آن‌ها را به شکل گرد بزنید.

مجدداً خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

هسته و پوست خرماها را جدا کنید و آن‌ها را میکس یا خرد کنید.

خمیر را بر روی تخته کوچک پهن کنید و کمی از خرماها را در وسط قرار دهید و اطراف آنها را دوباره گرد کنید.

سینی فر را با کاغذ پخت بپوشانید و خمیرهای آماده شده را در آن قرار دهید.

زرده تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و با چنگال آن را بزنید.

سپس کمی از زرده تخم مرغ را به خمیرها برس بکشید و کمی کنجد روی آنها بپاشید.

فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.

بعد از گرم شدن فر به مدت ۱۵ دقیقه سینی حاوی خمیرها را در فر قرار دهید تا طلایی شوند.

مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی مغزدار

تخم مرغ ۲ عدد

شکر ۶ قاشق غذاخوری

روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری

کره ۲۵ گرم

ماست ¾ پیمانه

پودر هل ۱ قاشق چایخوری

وانیل نوک قاشق چایخوری

آرد ۳٫۵ لیوان

بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری

خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم میانی

خرما ۲۰ عدد

گردو ۵ عدد

کره ۲۵ گرم

پودر هل ½ قاشق غذاخوری

پودر دارچین ½ قاشق غذاخوری

آب جوش ۴ قاشق غذاخوری

مواد لازم رومال

زرده تخم مرغ ۱ عدد

روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

وانیل نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه کلوچه خرمایی مغزدار

برای تهیه کلوچه خرمایی خوشمزه، در ابتدا تخم مرغ را به همراه شکر، روغن مایع، کره در دمای اتاق و ماست در یک کاسه مناسب قرار دهید و با همزن دستی به دقت مخلوط کنید تا تمام مواد ترکیب و یکدست شوند.

حالا وانیل و پودر هل را اضافه کرده و دوباره هم زنید. سپس بیکینگ پودر را به همراه خمیر مایه و آرد در یک الک ریخته و پس از الک کردن، کم کم به کاسه اضافه کنید و با دست به دقت ورز دهید.

زمانی که خمیر در کاسه جمع شد، کمی روغن مایع به کاسه اضافه کنید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه به خوبی ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی تولید شود که به دست نچسبد. حالا راه بروی کاسه را بپوشانید.

سپس اجازه دهید خمیر به مدت ۱ ساعت در دمای اتاق استراحت کند تا حجم آن دو تا سه برابر شود. در این مرحله به درست کردن مواد میانی بپردازید، برای این کار هسته‌های خرماها را جدا کنید.

بعداً خرماها را همراه با آب جوش در یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خرماها کاملاً نرم شوند. سپس کره را به همراه پودر هل، پودر دارچین و گردوهای خرد شده به قابلمه اضافه کنید.

در ادامه خمیر را به قسمت‌های مساوی تقسیم کرده، مقداری از مواد میانی را در وسط خمیر قرار دهید و مجدداً خمیر را با دست‌های خود به شکل گرد بزنید. سپس خمیرها را با دست کمی پهن کنید و درون سینی فر که با روغن چرب کرده‌اید قرار دهید.

حالا فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملاً گرم شود. سپس روی خمیرها را با مخلوطی از زرده تخم مرغ، روغن مایع و وانیل پخش کرده و سینی را در میانی فر قرار دهید تا کلوچه‌ها بپزند.

بعد از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه وقتی کلوچه‌ها کاملاً پخته و روی آنها طلایی و خوشرنگ شد، سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید کلوچه‌ها خنک شوند. در نهایت کلوچه‌های خرمایی را به همراه چای سرو کنید.

تاریخچه کلوچه خرمایی

کلوچه خرمایی، یکی از دسرهای خاص ویژه مردم سیستانی ساکن در گلستان است که پختن آن در این منطقه به رواج خاصی دارد و اغلب در ایام جشن‌ها و مراسم مختلف برای مهمانان تهیه می‌شود. این دسر به دلیل ترکیب آرد و خرما، یک میان وعده مغذی و خوشمزه محسوب می‌شود و مردم گلستان با استقبال زیادی از آن بهره می‌برند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 28 شهریور 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.