راز خوشمزگی آش ترش مازندران و نکات پخت آش ترش مازندران
راز خوشمزگی شیرینی شربتی و فوت و فن شیرینی شربتی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی شیرینی شربتی راز خوشمزگی شیرینی شربتی و فوت و فن شیرینی شربتی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شیرینی شربتی، این میراث …
راز خوشمزگی سوپ جو و ورمیشل و فوت و فن سوپ جو و ورمیشل خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سوپ جو و ورمیشل راز خوشمزگی سوپ جو و ورمیشل و فوت و فن سوپ جو و ورمیشل خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی سوپ لیمو و فوت و فن سوپ لیمو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سوپ لیمو راز خوشمزگی سوپ لیمو و فوت و فن سوپ لیمو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سوپ لیمو، یک غذای …
راز خوشمزگی آش ترش مازندران
راز خوشمزگی آش ترش مازندران و نکات پخت آش ترش مازندران در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آش ترش کی یکی از آشهای سنتی و لذیذ ایرانی است که اصالت آن به استانهای شمالی کشور، به خصوص مازندران و گیلان، بازمیگردد. این آش خوشمزه که برخی شباهتهایی با آش دوغ تبریزی نیز دارد، در مناطق شمالی ایران از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
مواد لازم
سیر ۶ حبه
باقلا ۱ پیمانه
جغندر ۲ عدد
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس سبز ۱ پیمانه
سبزی آش ۵۰۰ گرم
برنج نیم دانه ۱/۲ پیمانه
رب انار و شکر به مقدار لازم
نمک و روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه آش ترش مازندرانی
برای تهیه آش ترش شمالی، ابتدا لوبیا چیتی و باقلا را در دو کاسه جداگانه قرار داده و روی آنها آب میریزیم، سپس به مدت ۶ ساعت آنها را خیس بخوراندیم. در این مدت، به منظور حذف نفخ، ۲ الی ۳ بار آب آنها را تعویض میدهیم.
سپس سبزیهای آش را تمیز میکنیم و شسته و آبکش میکنیم. آب اضافه را به طور کامل از آنها حذف کرده و روی تخته آشپزخانه ریز خرد میکنیم. چغندرها را پوستگیری کرده، شسته و روی تخته خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
بعد از آن، در قابلمهای آب میریزیم و باقلا و لوبیا چیتی را آبکش میکنیم و شسته و داخل قابلمه میریزیم. چغندر خرد شده را هم اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا حبوبات و چغندر بهخوبی پخته شوند.
زمانی که مواد داخل قابلمه پخته میشوند، برنج را میشوییم و به مواد آش اضافه میکنیم. به مقدار نمک به آش اضافه کرده و ۱۵ دقیقه پس از افزودن برنج، سبزی خرد شده را به مواد آش اضافه میکنیم و درب قابلمه را نیمگذاریم.
به دلیل اینکه این کار باعث بدرنگی سبزیها میشود، صبر میکنیم تا آش خوب بپزد و جا بیافتد. در این مدت، سیرها را پوستگیری کرده و شسته و در تابهای کمی روغن میریزیم. سپس سیرها را در روغن تفت میدهیم تا سبک شوند و بعد از طلایی شدن صبر میکنیم.
زمانی که احساس کردیم آش جا افتاده است، یک کمی از آش را تست میکنیم و اگر کاملاً مواد پخته شده باشند، چند قاشق شکر و رب انار و نصف سیرهای طلایی شده را به داخل آش میریزیم و ۱۵ دقیقه دیگر اجازه میدهیم تا مواد در آش طعم بگیرند. در انتها، آش ترش آماده شده را در کاسهای میریزیم و با باقی سیرهای داغ روی آن تزئین میکنیم.
راز خوشمزگی آش ترش مازندران
مردم منطقه مازندران برای طعم دلپذیر آش ترش از ترکیب اسفناج، تره، گشنیز و جعفری به میزان یکسان استفاده میکنند. البته میتوانید از سبزیجات دلخواه خود نیز در این آش استفاده نمایید.
مقدار استفاده شده از شکر و رب انار در این آش به سلیقه و ترجیحات شما وابسته است.
در صورت تمایل، میتوانید به جای باقلا سبز از لپه باقلا نیز استفاده کنید. در این صورت، لپه باقلا را باید همزمان با برنج به آش اضافه کنید و این اقدام باعث افزودن طعم و لذت به آش میشود.