راز خوشمزگی آش میوه و نکات پخت آش میوه خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش نخود و فوت و فن آش نخود خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش نخود راز خوشمزگی آش نخود و فوت و فن آش نخود خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش نخود، یکی از …
راز خوشمزگی آش قیسی و فوت و فن آش قیسی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش قیسی راز خوشمزگی آش قیسی و فوت و فن آش قیسی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش قیسی، این غذای …
راز خوشمزگی آش آبدار و فوت و فن آش آبدار خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش آبدار راز خوشمزگی آش آبدار و فوت و فن آش آبدار خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش آبدار، یکی از …
راز خوشمزگی آش میوه
راز خوشمزگی آش میوه و نکات پخت آش میوه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آش میوه، یکی از دستورهای غذایی سنتی ایرانی است که در شهرهای اردبیل، تبریز، همدان و زنجان به تهیه میپردازد و بسیار لذیذ محسوب میشود. این آش به دلیل حاوی انواع حبوبات و میوههای سبک، دارای ارزش غذایی بالایی است که موجب تقویت دستگاه گوارش بدن میشود. احتمالاً نام آش میوه به گوش شما نخورده است، اما میتواند یک پیشغذای شهی و خوشمزه برای میهمانان شما باشد یا در هر فصلی از سال، این آش خوشمزه را آماده کرده و به منوی خود تغییر بدهید. در این آش میتوانید هم از میوههای تازه و هم از میوههای خشک شده استفاده کنید.
مواد لازم
نخود ۱/۲پیمانه
لوبیا چیتی ۱/۲پیمانه
عدس ۱/۲پیمانه
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
رشته آش ۱۵۰گرم
برگ زردآلو ۱/۲پیمانه
آلو زرد ۱/۲پیمانه
آلو بخارا ۱/۲پیمانه
آلو سیاه ۱/۲ پیمانه
زغال اخته ۱ پیمانه
آلبالو ۱ پیمانه
لواشک ترش ۱۰۰گرم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰گرم
پیاز ۲ عدد
نمک و زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ، پیاز داغ به مقدار لازم برای تزئین
طرز تهیه آش میوه
اولاً نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و چند بار آبشان را تغییر دهید تا نفخ آنها برطرف شود. عدس را نیز بشورید و دو ساعت قبل از شروع، خیس کنید. سپس هرکدام از حبوبات را جداگانه بپزید و میوههای خشک را نیز چند ساعت قبل از شروع، در آب قرار دهید تا نرم شوند.
در یک قابلمه بزرگ کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز را نگینی ریز خرد کنید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. رب را اضافه کرده و تا بوی خامی آن برطرف شود، تفت دهید.
سپس چند لیوان آب جوش را داخل قابلمه ریخته و وقتی آب قل زدن کرد، میوههای خشک را اضافه کنید تا نرم شوند. نیم ساعت بعد حبوبات پخته شده را هم اضافه کرده و روی حرارت متوسط بگذارید.
پیاز باقیمانده را رنده ریز بزنید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و از مواد به اندازه یک فندوق برداشته و در دستهای خود گرد کنید. سپس مواد را در آش بریزید.
لواشک و نمک را هم اضافه کنید و همه مواد را بپزید. میوهها نباید آنقدر پخته شوند که له شوند و شکل ظاهری خود را از دست دهند. سپس رشتهها را به سه قسمت تقسیم کنید و داخل آش ریخته و بلافاصله هم بزنید تا رشتهها به هم چسبند.
پس از افزودن رشتهها، آلبالو و زغال اخته را هم اضافه کرده و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا آش جا افتاده و لعاب دار شود. در نهایت، آش را با نعنا و پیاز داغ و میوههای خشک تزئین کنید.
راز خوشمزگی آش میوه
اختیار دارید به جای آب جوش از آب قلم یا استاک گوشت استفاده نمایید.
آش حاضر شده بدون سبزی است، اما اگر تمایل داشته باشید، میتوانید کمی سبزی به آش اضافه کنید.
در فصل زمستان، اگر قصد تهیه این آش را دارید، میتوانید از لبو نیز بهره ببرید.