راز خوشمزگی خورشت گل کلم و نکات پخت خورشت گل کلم خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی فلافل مرغ و فوت و فن فلافل مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی فلافل مرغ راز خوشمزگی فلافل مرغ و فوت و فن فلافل مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. فلافل مرغ، یک غذای …
راز خوشمزگی آش حلیم با جو و فوت و فن آش حلیم با جو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش حلیم با جو راز خوشمزگی آش حلیم با جو و فوت و فن آش حلیم با جو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی دمپخت ماهیچه و فوت و فن دمپخت ماهیچه خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی دمپخت ماهیچه راز خوشمزگی دمپخت ماهیچه و فوت و فن دمپخت ماهیچه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. دمپخت ماهیچه، یکی از …
راز خوشمزگی خورشت گل کلم
راز خوشمزگی خورشت گل کلم و نکات پخت خورشت گل کلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش گل کلم، یکی از خورشهای محبوب ایرانی است که به خودش مخاطبان خاصی جذب کرده است. در برخی از مناطق، این خورش با نامهای “غوره” و “آلو خورشتی” نیز شناخته میشود. در فصل پاییز، که گل کلم تازه در بازار موجود است، میتوانید این خورش لذیذ را آماده کنید.
گل کلم، خواص فراوانی دارد که با تهیه این خورش، از این خواص بهرهمند شد. از جمله خواص مهم آن میتوان به حمایت از سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سرطان، دور کردن سموم از بدن، و تقویت سلامت استخوانها اشاره کرد.
اصولاً خورشت گل کلم با گوشت خورشتی، که ممکن است شامل گوشت گوسفندی یا گوساله باشد، تهیه میشود. اما میتوانید از گوشتهای سفید نیز مثل گوشت مرغ و بوقلمون استفاده کنید. به علاوه، این خورش را میتوانید بدون گوشت و به صورت کاملاً گیاهی نیز درست کنید.
مواد لازم
پیاز بزرگ ۱ عدد
گل کلم کوچک ۱ عدد
آبغوره ۱ ق غذا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی ۲ ق غذا خوری
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
طرز تهیه خورشت گل کلم
برای تهیه خورش گل کلم، ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سپس قابلمه را که برای پخت خورش در نظر گرفتهاید روی حرارت قرار داده و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن کمی داغ شود، سپس پیاز خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
پس از اینکه پیاز شفاف و نرم شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی گوشت خورشتی را به صورت قورمهای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. در مرحله بعدی رب گوجهفرنگی را به همراه مقداری دارچین و فلفل سیاه اضافه کنید و مواد را مجدداً تفت دهید تا رب گوجهفرنگی هم سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود.
تفت دادن رب گوجهفرنگی باعث میشود که خورش در پایان پخت رنگ بهتری بگیرد. پس از اینکه رب گوجهفرنگی به خوبی سرخ شد، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.
در مرحله بعدی باید گل کلم را آماده کنید. برای این منظور، گل کلم را به قطعات دلخواه خرد کنید. (خیلی ریز خرد نکنید تا بافت لطیف گل کلم حفظ شود)، مقداری روغن در یک تابه بریزید و گل کلم را تفت دهید تا طلایی شود.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، گل کلم را به همراه مقداری نمک و آبغوره به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد. اگر میخواهید خورشت تان کمی ترشتر شود، میتوانید از یک قاشق سوپخوری گرد لیموعمانی هم استفاده کنید.
نکته مهم دیگر در مورد این خورش این است که پس از اینکه گل کلم را به خورش اضافه کردید، خورش نباید مدت زیادی روی حرارت بماند چرا که بافت لطیف گل کلم ممکن است له شود. پس از اینکه خورشت آماده شد، آن را به همراه نان یا برنج سرو کنید.
راز خوشمزگی خورشت گل کلم
اگر تمایل به استفاده از گوشت قرمز در تهیه خورش گل کلم ندارید، میتوانید برای ۴ نفر از ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ استفاده کنید. لطفاً توجه داشته باشید که دستور پخت خورش گل کلم با مرغ یا گوشت قرمز تفاوتی ندارد، فقط خورش گل کلم با مرغ به سرعت بیشتری آماده میشود.