راز خوشمزگی مربای گل محمدی و نکات پخت مربای گل محمدی خوشمزه - مُچُم
راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت و فوت و فن ساندویچ بادمجان و گوشت خوشمزه

راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت و فوت و فن ساندویچ بادمجان و گوشت خوشمزه

راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت و فوت و فن ساندویچ بادمجان و گوشت خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …

راز خوشمزگی شیرینی شربتی و فوت و فن شیرینی شربتی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شیرینی شربتی و فوت و فن شیرینی شربتی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شیرینی شربتی راز خوشمزگی شیرینی شربتی و فوت و فن شیرینی شربتی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شیرینی شربتی، این میراث …

راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی و فوت و فن خاگینه ایتالیایی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی و فوت و فن خاگینه ایتالیایی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی و فوت و فن خاگینه ایتالیایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. خاگینه ایتالیایی که با …

راز خوشمزگی مربای گل محمدی

فوت و فن مربای گل محمدی خشک طرز تهیه مربای گل محمدی خشک طرز تهیه مربای گل محمدی تازه تبریز گرفتن تلخی مربای گل محمدی فیلم تهیه مربای گل محمدی خشک مربای گل محمدی تازه رزا منتظمی رفع سفت شدن مربای گل محمدی مربای گل محمدی خشک خانم گلاور

راز خوشمزگی مربای گل محمدی و نکات پخت مربای گل محمدی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

یکی از خوشمزه‌ترین مرباهای ایرانی، مربای گل محمدی است که به دلیل عطر خاص و جذاب خود، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. این مربا به ویژه در شهرهای ترک زبان ایران و به خصوص در تبریز محبوبیت زیادی دارد. راه تهیه مربا گل محمدی نسبت به استفاده از گلبرگ‌های تازه یا خشک گل محمدی، گزینه‌های متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین، از این گلهای خوشبو می‌توان برای تهیه شربت گل محمدی نیز استفاده کرد. در ادامه، به توضیح مراحل تهیه این مربا خوشمزه می‌پردازیم. برای اطلاعات بیشتر، با ما همراه باشید.

مواد لازم

گلبرگ گل محمدی ۲ لیوان پر و فشرده

شکر ۶ لیوان

آب ۳ لیوان

جوهر لیمو یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مربای گل محمدی

حالا که اطلاعات اولیه در مورد تهیه این مربا محبوب را دارید، به مراحل تهیه این خوشمزه‌ترین مربا پرداخته می‌شود. تهیه مربا گل محمدی ممکن است با تلخی آموزش داده‌شده مخلوط باشد، چرا که گلبرگ‌های گل محمدی به تنهایی تلخ هستند و باید این تلخی به‌طور کامل حذف شود. در زیر، مراحل از بین بردن تلخی گلبرگ‌ها و روند تهیه مربا گل محمدی شرح داده شده است:

آب را در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط گذاشته، به جوش آمدن آن را صبر کنید. سپس جوهر یک لیمو را به آب اضافه کنید.

شکر را به ترکیب آب و جوهر لیمو بیفزایید و منتظر بمانید تا دانه‌های شکر به‌طور کامل حل شوند و شربت شفاف و غلیظ به دست آید. حرارت شعله را کم کنید تا شربت قوام بگیرد.

گلبرگ‌های گل محمدی را خرد کرده و درون ماهیتابه بریزید. سپس بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا حجم گلبرگ‌ها کاهش پیدا کند.

گلبرگ‌ها را از روی حرارت بردارید و یک لیوان آب جوش به آن‌ها اضافه کنید. سپس درب تابه را بگذارید و برای ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا گلبرگ‌ها عرق کنند و عطر آن‌ها به شربت برسد.

شربت به قوام مناسبی رسید، گلبرگ‌ها را به آن اضافه کنید و مواد را برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید.

پس از گذشت این مدت، زیر قابلمه را خاموش کنید و درب آن را با دمکنی بپوشانید. سپس قابلمه را درون ظرف حاوی آب سرد و یخ قرار دهید و ۵ دقیقه در این حالت باقی بماند.

بعد از خنک شدن محتوای قابلمه و مربا، آن را درون یک ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه مربای گل محمدی خشک

توجه داشته باشید که برای تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ‌های خشک، مواد اولیه شما همانند تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ‌های تازه است، با این تفاوت که هل به عنوان یک عنصر اضافی در این نسخه وجود دارد. در ادامه، به مراحل تهیه این نوع مربا پرداخته‌ایم:

گلبرگ‌های خشک را در یک تابه قرار داده و روی حرارت ملایم قرار دهید. مدتی کوتاه گلبرگ‌ها را تفت دهید تا حالت تردی به خود بگیرند.

شکر را به همراه ۲ لیوان آب جوش بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا شربتی غلیظ به دست آید.

زمانی که شربت به قوام مورد نظر رسید، دانه‌های هل را اضافه کنید. نشانه به قوام آمدن شربت این است که وقتی پشت قاشق می‌ریزید، چکه نکند.

گلبرگ‌ها را از شربت آبکشی کرده و به شربت قوام‌دار اضافه کنید. به مدت ۵ دقیقه منتظر بمانید تا شهد به‌طور کامل بجوشد.

ظرف مربا را از روی حرارت بردارید و مشابه قبل، مدتی با دمکنی بپوشانید.

مربا را درون قابلمه به مدت شب تا صبح در یخچال نگه‌ دارید. روز بعد مربا را درون یک شیشه مناسب بریزید و در یخچال نگه‌داری کنید.

طرز تهیه مربای گل محمدی و گردو

به علاوه از مواد اصلی که قبلاً بررسی کردیم، می‌توانید با افزودن گردو به طرز تهیه مربای گل محمدی، تجربه‌ای جدید و لذیذ داشته باشید.”

سپس جمله‌ی آخر را به شکل زیر بازنویسی کنید:
“وقتی مربا آماده و در ظرف نهایی قرار گرفت، گردوهای تازه خرد شده را به آن اضافه کنید. این اقدام علاوه بر افزودن طعم و لذت به مربا، باعث ارتقاء خواص و مزایای مربا گل محمدی می‌شود.”

طرز تهیه مربای گل محمدی و شیره انگور

به منظور انجام این فرآیند، ابتدا گلبرگ‌ها را مطابق دستورالعمل فوق تفت دهید و آنها را درون آب جوش قرار دهید تا برای تهیه مربا به‌طور کامل آماده شوند. سپس شیره انگور را با افزودن مقدار مناسبی آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. هنگامی که ترکیب آب و شیره انگور به دمای مطلوب می‌رسد، گلبرگ‌های گل محمدی را به مخلوط اضافه کنید. در آخرین ۵ دقیقه جوهر لیمو را نیز به دیگر مواد مربا افزوده و به جوش بیاورید. به خاطر داشته باشید که هنگام جوشاندن مواد، باید کف قابلمه را باز نگه دارید.

چرا گاهی مربای گل محمدی سفت و لاستیکی می شود

به این سوال جواب دادن باید ذکر کرد که چندین عامل می‌توانند باعث سفت و الاستیک شدن مربا گل محمدی گردند. اگر زمان پخت مربا کافی نباشد، بافت آن سفت می‌شود و در چنین حالتی می‌توانید مربا را مجدداً بجوشانید. همچنین، قبل از جوشاندن مربا، بهتر است گلبرگ‌ها را کمی تفت دهید. از جمله دلایل دیگر سفت شدن مربا گل محمدی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از گل محمدی خشک و نامناسب
طولانی شدن زمان پخت مربا
عدم استفاده از جوهر لیمو
استفاده افزون از مقدار شکر

راز خوشمزگی مربای گل محمدی

در طرز تهیه مربا گل محمدی، به موارد زیر توجه کنید تا نتیجه نهایی یک مربا خوشمزه و زیبا باشد:

هیچ‌گاه آب لیمو را جایگزین جوهر لیمو نکنید؛ زیرا جوهر لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند و به زیبایی و ظاهر جذاب مربا کمک می‌کند.

اگر شربت در حال جوش خوردن به دیواره‌های قابلمه می‌پاشد، از قلمو با آب لیمو برای تمیز کردن دیواره‌ها استفاده کنید تا از شکرک زدن مربا جلوگیری شود.

زمان تفت دادن گلبرگ‌ها نباید بیش از ۲ دقیقه باشد.

برای اطمینان از به قوام رسیدن شیره یا شربت می‌توانید چند قطره از آن را بر روی انگشت خود بریزید و اگر حالت چسبندگی داشت و آبکی نبود، به قوام کامل رسیده است.

اگر مربا گل محمدی بیش از حد بجوشد، ممکن است تلخ شود.

استفاده از دم‌کنی باعث می‌شود عطر مربا گل محمدی حفظ شده و رطوبت اضافی گرفته شود.

قرار دادن قابلمه مربا در آب سرد و یخ، باعث خوش‌رنگ شدن آن می‌شود.

در طرز تهیه مربا گل محمدی، برای جلوگیری از کپک‌زدگی، شیره یا شربت را به غلظت عسل برسانید.

اگر تمایل دارید، ۲ قاشق گلاب نیز به مربا اضافه کنید.

در طرز تهیه مربای گل محمدی تازه، از اضافه کردن رنگ خودداری کنید، زیرا ممکن است مربا تلخ شود.

می‌توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید، اما در نظر داشته باشید که هزینه این انتخاب بیشتر خواهد بود.

گلبرگ‌های صورتی گل محمدی برای درست کردن مربا مناسب هستند و گلبرگ‌های گل قرمز بسیار تلخ خواهند بود.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 21 مهر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.