راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی
راز خوشمزگی کباب چنجه تابه ای و فوت و فن کباب چنجه تابه ای خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کباب چنجه تابه ای راز خوشمزگی کباب چنجه تابه ای و فوت و فن کباب چنجه تابه ای خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی ترافل شکلاتی و فوت و فن ترافل شکلاتی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ترافل شکلاتی راز خوشمزگی ترافل شکلاتی و فوت و فن ترافل شکلاتی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ترافل شکلاتی، این گویهای …
راز خوشمزگی املت فرانسوی و نکات املت فرانسوی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی املت فرانسوی راز خوشمزگی املت فرانسوی و نکات املت فرانسوی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. املت فرانسوی، با طعمی فوقالعاده و ظاهری …
راز خوشمزگی قاووت
راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
قاووت یکی از سوغات محبوب در شهرهای مختلف ایران محسوب میشود و به آن قووتو نیز اشاره میشود. این پودر خوراکی شامل مختلف مواد و رسپیهای متنوعی است.
در تهیه قاووت، میتوانیم با توجه به سلیقه خود از مواد مختلفی مثل مغزهای مختلف، پودر نارگیل، کنجد، پودر نبات یا شکر، تخم خرفه، تخم کتان، پودر قهوه، هل، خشخاش و… استفاده کنیم.
قاووت در شهرهایی مانند سیرجان، بم و کرمان به وفور یافت میشود و از زمانهای قدیم تر تولید میشود. این پودر خوراکی در انواع مختلف و با طعمهای متنوعی عرضه میشود. به عنوان مثال، یک نوع آن از ترکیب نخود، نارگیل و شکر ساخته میشود و نوع دیگر از پسته استفاده میکند.
با این حال، نوع معروفتر و کاملترین آن، قاووت قهوهای رنگ است و معمولاً شامل موادی چون قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز، روپاس، سیاهدانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو و … میشود. برخی از این مواد را خرد کرده و سپس مخلوط و آسیاب میکنند.
طرز تهیه قاووت
تهیه قاووت پسته بسیار ساده است. برای تهیه آن، یک کیلو پسته را با ده گرم هل و دو کیلو شکر مخلوط کرده و آسیاب نمایید.
این پودر مغذی را میتوانید روزانه یک قاشق مرباخوری از آن را در یک استکان آب جوش حل کرده و مصرف کنید.
قوتو پسته معتبرترین منبعی از تقویت عمومی بدن و تقویت چشم محسوب میشود و همچنین میتواند در درمان بیماریهایی مانند کمخونی و رفع بیحالی و کسلی مفید باشد.
تهیه قاووت عدس نیز به سادگی انجام میشود. برای تهیه آن، عدس و شکر را با هم مخلوط کرده و آسیاب نمایید، سپس همانند قوتو پسته، میل به مصرف نمایید.
خواص قاووت در طب سنتی
قاووت طبع گرمی دارد و به دلایل مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله خواص قاووت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تسکین درد پریود: قاووت میتواند در تسکین دردهای پریودی مفید باشد، زیرا انقباضات رحم را برطرف کرده و درمان درد پریود را تسهیل میکند.
تقویت عمومی بدن: مصرف قاووت با جذب مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی به تقویت عمومی بدن کمک میکند و میتواند در رفع خستگی، سردرد و اضطراب موثر باشد.
تقویت استخوانها: قاووت چهل گیاه حاوی مقدار زیادی کلسیم است و میتواند به تقویت استخوانها و مفاصل کمک کند.
بهبود عملکرد سیستم عصبی: مصرف قاووت میتواند عملکرد سیستم عصبی را بهبود بخشد و خستگی، سردرد و اضطراب را کاهش دهد.
درمان مشکلات جنسی: برخی از خواص قاووت به درمان مشکلات جنسی نیز اشاره دارند.
مفید برای معده: قاووت به دلیل کمترین سنگینی نسبت به سایر مغزیجات، برای معده مناسب است.
بهبود گوارش: مصرف مقدار کمی از قاووت در روز میتواند به بهبود مشکلات گوارشی کمک کند.
تقویت جنین: در دوران بارداری، خواص قاووت از انرژیزا بودن آن بهره میبرند و ممکن است خستگی و اختلالات خلقی دوران بارداری را کاهش دهد.
پیشگیری از دیابت بارداری و افزایش فشار خون: قاووت میتواند در پیشگیری از دیابت بارداری و افزایش فشار خون نیز مفید باشد.
رفع کمخونی: قاووت پسته سرشار از کلسیم و آهن است و میتواند در رفع کمخونی و ضعف ناشی از کمبود آهن کمک کند.
نکته: در هر ۱۰۰ گرم قاووت حدود ۴۴۰ کالری وجود دارد.
خواص قاووت برای چاقی و لاغری
مصرف قاووت به دلیل حاوی مواد مغذی و شکر، میتواند در افرادی که دچار لاغری مزمن هستند، به افزایش وزن کمک کند. همچنین در افرادی که به افراط در مصرف قاووت میپردازند، ممکن است منجر به افزایش وزن و چاقی شوند و مشکلاتی مانند جوش و آکنه را تجربه کنند. یکی از تاثیرات قاووت بر روی چاقی، افزایش وزن صورت است و مصرف بیش از حد آن ممکن است تغییراتی در صورت ایجاد کند. به همین دلیل، باید در مصرف قاووت دقت کرد زیرا این ماده از شکر تهیه میشود و مصرف زیاد آن ممکن است باعث افزایش قند خون در بدن شود. قاووت در واقع مادهای با رنگ قهوهای است که با ترکیب مختلفی از غلات و شکر تهیه میشود و به عنوان یک مواد خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد.