راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه و نکات پخت آش بی بی سه شنبه اراک
راز خوشمزگی آیس پک و نکات تهیه آیس پک خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آیس پک راز خوشمزگی آیس پک و نکات تهیه آیس پک خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. برای تهیه آیس پک در خانه، ابتدا …
راز خوشمزگی نان و نکات پخت نان و علت پاره شدن خمیر نان
راز خوشمزگی نان راز خوشمزگی نان و نکات پخت نان و علت پاره شدن خمیر نان در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پخت نان خانگی یکی از لذتبخشترین هنرهایی …
راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی
راز خوشمزگی قاووت راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قاووت یکی از سوغات محبوب در شهرهای …
راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه
راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه و نکات پخت آش بی بی سه شنبه اراک در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از آشهای مشهور در شهرهای اراک و نیشابور، آش بیبی سهشنبه است که عمدتاً در مراسمات مذهبی تهیه میشود. این آش به صورت مخصوص برای یک میز نذر تهیه میشود که در روز سهشنبه ساخته میشود. این میز نذر به یاد یک زن نیکوکار و پرایمان است که در روز سهشنبه به دنیا آمده، در روز سهشنبه ازدواج کرده، و در روز سهشنبه از دنیا رفته است. این میز نذر به مناسبتهای مختلف در طول سال گرامی داشته میشود، و نحوه نهادن آن به این صورت است که در روز سهشنبه، هنگام غروب آفتاب، در یک گوشه از خانه قرار میگیرد. آش نقش اساسی در تشکیل این میز نذر دارد و طرز تهیه آن بسیار آسان است. شما میتوانید از این دستور برای تهیه آش بیبی سهشنبه برای نذری خاص یا برای خانوادهتان استفاده کنید.
مواد لازم
نخود ۱/۲ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی ۱/۲ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
رشته آش ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سبزی آش ۱ کیلوگرم
کشک ۱ پیمانه
پیاز داغ و نعنا داغ به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه آش بی بی سه شنبه
مشابه تمام آشها، برای نرم شدن حبوبات، قبل از پخت آنها باید آنها را حداقل ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و چندین بار آبشان را تعویض کنید. عدس به خیس کردن زیادی نیاز ندارد و میتوانید آن را ۱ ساعت قبل از پخت خیس کنید.
در یک قابلمه با ظرفیت مناسب، نخود و لوبیا را به همراه کمی نمک قرار دهید و منتظر بمانید تا نیمپز شوند. سپس عدس را اضافه کرده و اجازه دهید به آرامی پخته شوند.
پیاز را پوست کنید و آب آن را دور بیاندازید. سپس پیاز را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و کمی ادویه اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس از مواد برداشته و کوفتههای ریزی تهیه کنید و آنها را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی جامدتر شوند. سپس این کوفتهها را در روغن داغ سرخ کنید.
وقتی حبوبات پخته شدند، سبزی آش را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا رنگ آش تغییر نکند. وقتی سبزیها پخته شدند، نوبت به افزودن کوفتههای قلقلی است. کوفتهها را همراه با کمی پیاز داغ، نمک، و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش بهطور کامل جا بیافتد و لعاب بیافرازد. در پایان، رشتهها را به سه قسمت تقسیم کنید و در آش بریزید. صبر کنید تا رشتهها پخته شوند. سپس آش را در ظرف سرو ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ، و کشک سرو کنید.
راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه
در صورتی که آش لعاب کافی ندارد، میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد را در آب حل کرده و به آش اضافه کنید.
افزودن کوفته ریز به اختیاری است و بستگی به ترجیح شما دارد.
برای افزودن کشک به آش، میتوانید کشک را با آب گرم رقیق کنید و در انتهای پخت آش بریزید.
برای بهبود طعم آش، میتوانید از عصاره گوشت استفاده کنید.
اگر زمان کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، میتوانید یک خیار را از وسط به دو نصف بشکنید و روی حبوبات قرار دهید.