راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه و نکات پخت آش بی بی سه شنبه اراک
راز خوشمزگی جوجه کباب هاوایی و فوت و فن جوجه کباب هاوایی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی جوجه کباب هاوایی راز خوشمزگی جوجه کباب هاوایی و فوت و فن جوجه کباب هاوایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. جوجه کباب …
راز خوشمزگی پشمک و نکات تهیه پشمک خوشمه و خانگی در منزل
راز خوشمزگی پشمک راز خوشمزگی پشمک و نکات تهیه پشمک خوشمه و خانگی در منزل در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پشمک واقعاً یک تنقلات خوشمزه است که در …
راز خوشمزگی قارچ پلو و فوت و فن قارچ پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی قارچ پلو راز خوشمزگی قارچ پلو و فوت و فن قارچ پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. قارچ پلو، این غذای …
راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه
راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه و نکات پخت آش بی بی سه شنبه اراک در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از آشهای مشهور در شهرهای اراک و نیشابور، آش بیبی سهشنبه است که عمدتاً در مراسمات مذهبی تهیه میشود. این آش به صورت مخصوص برای یک میز نذر تهیه میشود که در روز سهشنبه ساخته میشود. این میز نذر به یاد یک زن نیکوکار و پرایمان است که در روز سهشنبه به دنیا آمده، در روز سهشنبه ازدواج کرده، و در روز سهشنبه از دنیا رفته است. این میز نذر به مناسبتهای مختلف در طول سال گرامی داشته میشود، و نحوه نهادن آن به این صورت است که در روز سهشنبه، هنگام غروب آفتاب، در یک گوشه از خانه قرار میگیرد. آش نقش اساسی در تشکیل این میز نذر دارد و طرز تهیه آن بسیار آسان است. شما میتوانید از این دستور برای تهیه آش بیبی سهشنبه برای نذری خاص یا برای خانوادهتان استفاده کنید.
مواد لازم
نخود ۱/۲ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی ۱/۲ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
رشته آش ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سبزی آش ۱ کیلوگرم
کشک ۱ پیمانه
پیاز داغ و نعنا داغ به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه آش بی بی سه شنبه
مشابه تمام آشها، برای نرم شدن حبوبات، قبل از پخت آنها باید آنها را حداقل ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و چندین بار آبشان را تعویض کنید. عدس به خیس کردن زیادی نیاز ندارد و میتوانید آن را ۱ ساعت قبل از پخت خیس کنید.
در یک قابلمه با ظرفیت مناسب، نخود و لوبیا را به همراه کمی نمک قرار دهید و منتظر بمانید تا نیمپز شوند. سپس عدس را اضافه کرده و اجازه دهید به آرامی پخته شوند.
پیاز را پوست کنید و آب آن را دور بیاندازید. سپس پیاز را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و کمی ادویه اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس از مواد برداشته و کوفتههای ریزی تهیه کنید و آنها را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی جامدتر شوند. سپس این کوفتهها را در روغن داغ سرخ کنید.
وقتی حبوبات پخته شدند، سبزی آش را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا رنگ آش تغییر نکند. وقتی سبزیها پخته شدند، نوبت به افزودن کوفتههای قلقلی است. کوفتهها را همراه با کمی پیاز داغ، نمک، و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش بهطور کامل جا بیافتد و لعاب بیافرازد. در پایان، رشتهها را به سه قسمت تقسیم کنید و در آش بریزید. صبر کنید تا رشتهها پخته شوند. سپس آش را در ظرف سرو ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ، و کشک سرو کنید.
راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه
در صورتی که آش لعاب کافی ندارد، میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد را در آب حل کرده و به آش اضافه کنید.
افزودن کوفته ریز به اختیاری است و بستگی به ترجیح شما دارد.
برای افزودن کشک به آش، میتوانید کشک را با آب گرم رقیق کنید و در انتهای پخت آش بریزید.
برای بهبود طعم آش، میتوانید از عصاره گوشت استفاده کنید.
اگر زمان کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، میتوانید یک خیار را از وسط به دو نصف بشکنید و روی حبوبات قرار دهید.
فوت و فن آش بی بی سه شنبه
آش بی بی سه شنبه یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولا در روزهای سه شنبه پخته میشود و نذری داده میشود. برای خوشمزهتر شدن این آش، میتوانید از سبزیهای تازه و معطر مانند تره، جعفری، گشنیز و شوید به مقدار فراوان استفاده کنید. حبوبات آش را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و در حین پخت له نشود. برای لعاب بیشتر آش، میتوانید از مقداری جو پرک شده نیز استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز استفاده کنید. پیاز داغ فراوان و نعناع داغ عطر و طعم بینظیری به این آش میدهد. میتوانید برای تزیین آش از کشک، نعناع داغ و پیاز داغ استفاده کنید. در برخی مناطق، به این آش رشته فرنگی نیز اضافه میکنند.