راز خوشمزگی کیک یزدی و نکات پخت کیک یزدی و راز گنبدی شدن کیک یزدی - مُچُم
راز خوشمزگی شامی نخودچی و فوت و فن شامی نخودچی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شامی نخودچی و فوت و فن شامی نخودچی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شامی نخودچی راز خوشمزگی شامی نخودچی و فوت و فن شامی نخودچی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شامی نخودچی یکی از …

فوت و فن ترشی گوجه فرنگی و راز خوشمزگی ترشی گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی

فوت و فن ترشی گوجه فرنگی و راز خوشمزگی ترشی گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی

فوت و فن ترشی گوجه فرنگی فوت و فن ترشی گوجه فرنگی و راز خوشمزگی ترشی گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ترشی …

راز خوشمزگی بلدرچین شکم پر و فوت و فن بلدرچین شکم پر خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی بلدرچین شکم پر و فوت و فن بلدرچین شکم پر خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی بلدرچین شکم پر راز خوشمزگی بلدرچین شکم پر و فوت و فن بلدرچین شکم پر خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بلدرچین …

راز خوشمزگی کیک یزدی

گنبدی شدن کیک یزدی نی نی سایت کیک یزدی برای 50 نفر فوت و فن کیک یزدی نی نی سایت طرز تهیه کیک یزدی حاج خلیفه کیک یزدی برای ۳۰ نفر کیک یزدی اصیل طرز تهیه کیک یزدی با پیمانه کیک یزدی با ماست

راز خوشمزگی کیک یزدی و نکات پخت کیک یزدی و راز گنبدی شدن کیک یزدی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

کیک یزدی یک نوع از شیرینی‌های محلی است که در قلب ایران، به ویژه در استان یزد، برای پذیرایی در مراسم مذهبی و مجالس مختلف به کار می‌رود. در تهیه این شیرینی از موادی همچون تخم مرغ، شکر، روغن یا کره جامد، آرد سفید، نمک، میوه‌های خشک شده، بیکینگ پودر، ماست یا شیر، هل و در صورت تمایل کشمش و خلال پسته استفاده می‌شود.

مواد لازم برای پخت کیک یزدی برای ۸ نفر

تخم مرغ ۲ عدد ریز

آرد ۱۵۰ گرم (۱ لیوان + ۲ قاشق غذا خوری)

شکر ۱۰۰‌گرم (نصف لیوان)

روغن مایع ۸۵ گرم (تقریبا ۱/۳ لیوان + ۱ قاشق غداخوری)

ماست ۶۰ گرم (۱/۴ لیوان)

گلاب ۲ قاشق غداخوری

بیکینگ پودر ۱ قاشق چایی‌خوری

پودر هل یک قاشق چایی‌خوری

کنجد به مقدار دلخواه

طرز تهیه کیک یزدی

معمولاً در تهیه کاپ‌کیک‌ها، نباید تخم مرغ و شکر را بیش از حد مخلوط کنید؛ زیرا این عمل ممکن است منجر به پف کردن زیاد و شکل بد شدن کاپ‌کیک‌ها شود. اما برای تهیه کیک یزدی، موضوع کاملاً متفاوتی است.

راز به دست آوردن شکل گنبدی کیک یزدی این است که تخم مرغ، شکر و وانیل را به مدت حداقل پنج دقیقه خوب با یکدیگر مخلوط کنید. در واقع، این مرحله بسیار مهم است و باید به مدت حداقل پنج دقیقه با همزن برقی مخلوط شوند.

سپس می‌توانید به دلخواه کمی زعفران دم‌کرده و گلاب را به مواد اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید. سپس روغن مایع و ماست را اضافه کنید و باز هم مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.

سپس آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید. مخلوط را به آرامی و تا جایی که ممکن است با لیسک هم بزنید.

برای ریختن مواد داخل کاپسول کیک یزدی می‌توانید از قیف یا سیلیکونی استفاده کنید تا راحت‌تر باشید یا مواد را با قاشق داخل کاپسول کیک بریزید.

سپس مایه کیک یزدی را داخل کاپسول‌ها بریزید، تا حدود سه چهارم کاپسول پر شود (یکمی جا خالی بگذارید).

سپس به دلخواه می‌توانید روی مواد کمی کنجد پاشانید و سینی را در داخل فری که از قبل گرم شده است، قرار دهید.

نکته مهمی که باید در پخت کیک یزدی به آن توجه داشته باشید این است که در ابتدا دمای فر را به مدت ۱۰ دقیقه روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و سپس بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، بدون باز کردن در فر، دمای فر را به ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تغییر دهید و دوباره ۱۰ دقیقه زمان دهید تا کیک یزدی بپزد و شکل گنبدی شود.

کیک یزدی معمولاً در مدت ۲۰ دقیقه پخته می‌شود، اما با استفاده از خمیر دندان می‌توانید چک کنید و اگر نپزیده بود، به مدت بیشتری در فر بگذارید تا کاملاً پخته شود. این کیک‌های خوشمزه را در کنار چای خود لذت ببرید.

راز خوشمزگی کیک یزدی

دمایی که ذکر شده برای فر گازی است. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، می‌توانید دمای فر را ۱۰ درجه سانتی‌گراد کمتر تنظیم کنید.

برای داشتن سطح کیک‌های یزدی صاف و گنبدی، می‌توانید یک چاقو را در روغن مایع غلیظ بزنید و قبل از قرار دادن آن‌ها در فر، روی کیک‌ها یک علامت به صورت علامت (+) بزنید. این عمل باعث می‌شود که سطح کیک‌ها صاف و گنبدی شود. نوک چاقو را در روغن مایع غلیظ فرو کنید و در وسط کیک یزدی‌ها علامت (+) ایجاد کنید.

اگر کیک‌های یزدی شما ترک نخورند و شکل گنبدی نداشته باشند، دلیل اصلی آن ممکن است پایین بودن دمای فر باشد. می‌توانید دمای فر را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد افزایش دهید.

برای پخت کیک‌های یزدی در فرهای برقی و سولاردام، می‌توانید از حالت فن یا کانوکشن استفاده کنید.

به دلخواه می‌توانید بعد از پخت کیک‌های یزدی، کمی عسل رقیق شده را روی آن‌ها بریزید.

فوت و فن کیک یزدی

کیک یزدی یکی از شیرینی‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در طعم‌های مختلفی مانند ساده، زعفرانی و هل و گلاب تهیه می‌شود. برای تهیه کیک یزدی با کیفیت، باید به نکات زیر توجه کنید:

استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت: تخم مرغ، شکر، روغن مایع، ماست و آرد از مواد اصلی کیک یزدی هستند که باید از بهترین نوع آن‌ها استفاده کنید.

رعایت نسبت مواد: رعایت دقیق نسبت مواد اولیه در تهیه کیک یزدی بسیار مهم است. برای مثال، اگر مقدار آرد زیاد باشد، کیک شما سفت می‌شود و اگر مقدار روغن زیاد باشد، کیک شما چرب می‌شود.

هم زدن مواد: مواد کیک یزدی باید به خوبی با همزن زده شوند تا کیک شما پوک و یکنواخت شود.

دمای فر: دمای فر برای پخت کیک یزدی باید ۱۷۵ درجه سانتیگراد باشد.

زمان پخت: زمان پخت کیک یزدی به اندازه و نوع فر شما بستگی دارد، اما معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 30 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.