راز خوشمزگی باقلوا و نکات پخت باقلوا و فوت و فن باقلوا ترکی - مُچُم
راز خوشمزگی لوبیا سبز و نکات پخت لوبیا سبز و لوبیا سبز برای دورچین

راز خوشمزگی لوبیا سبز و نکات پخت لوبیا سبز و لوبیا سبز برای دورچین

راز خوشمزگی لوبیا سبز راز خوشمزگی لوبیا سبز و نکات پخت لوبیا سبز و لوبیا سبز برای دورچین در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شاید به نظر شما پختن …

راز خوشمزگی کیک حلوا و فوت و فن کیک حلوا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک حلوا و فوت و فن کیک حلوا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک حلوا راز خوشمزگی کیک حلوا و فوت و فن کیک حلوا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک حلوا، این ترکیب …

راز خوشمزگی شیرینی برنجی قزوین و فوت و فن شیرینی برنجی قزوین خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شیرینی برنجی قزوین و فوت و فن شیرینی برنجی قزوین خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شیرینی برنجی قزوین راز خوشمزگی شیرینی برنجی قزوین و فوت و فن شیرینی برنجی قزوین خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شیرینی …

راز خوشمزگی باقلوا

طرز تهیه خمیر باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرازی طرز تهیه باقلوا بدون خمیر یوفکا طرز تهیه باقلوا تبریزی باقلوا استانبولی آموزش باقلوا استانبولی طرز تهیه باقلوا سنتی طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر خانگی

راز خوشمزگی باقلوا و نکات پخت باقلوا و فوت و فن باقلوا ترکی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

باقلوا، یکی از شیرینی‌های سنتی ایران است که در برخی استان‌های مختلف کشور مانند قزوین، یزد و آذربایجان شرقی تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیرینی ارزش غذایی بالا و محبوبیت زیادی به دلیل حضور بادام، پسته و گردو در ترکیب خود دارد. هنرمندان استان‌های مذکور با استفاده از موادی نظیر خمیر خاص باقلوا، کره، گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، پودر بادام، شکر، آب، گلاب، هل، زعفران و آب‌لیمو تازه، باقلوای خاصی را تهیه می‌کنند.

باقلوا در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تولید می‌شود. همچنین، ترکمن‌های قدیم و ترک‌های آسیای میانه نیز از این شیرینی سنتی استفاده می‌کنند. در ایران، باقلوا به شکل‌های مختلفی مانند لوزی، مربعی و لوله‌ای و با طعم‌های پسته، بادام، نارگیل و غیره تهیه می‌شود.

باقلوای تبریز به عنوان یک شیرینی معروف، در ویترین‌های قنادی شهرهای ایران به چشم می‌خورد. تبریز، شهری مشهور در تولید باقلوا است و معمولاً باقلوای تبریز باقلوای استانبولی نامیده می‌شود. این باقلوا طعمی بسیار دلپذیر دارد و از تبریز به سایر شهرهای ایران صادر می‌شود.

باقلوا، نمونه‌ای از شیرینی‌های اصیل ترک‌ها و ترکمن‌های آسیای میانه است و نسخه‌ای ایرانی از آن در تبریز به کیفیت بالا تولید و عرضه می‌شود که طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی پس از پخت با شربت لزج می‌پوشانده می‌شود و به همین دلیل بسیار شیرین است. در تهیه باقلوا از موادی نظیر هل، گلاب، شیر، آرد، زرده تخم‌مرغ و پسته استفاده می‌شود.

اگرچه باقلوا به اشکال مختلف در نقاط مختلف ایران تهیه می‌شود، امروزه در تبریز از خمیری نازک و ویژه به عنوان لایه‌های خارجی استفاده می‌شود و درون آن با مغز پسته یا گردوی آغشته به کره پر می‌شود. اما راز لذیذی باقلوا در شهدی است که روی آن ریخته می‌شود. اینکه شهد مناسب و با غلظت مناسب و طعم شیرین داشته باشد، تجربه و فن بالایی را می‌طلبد. برای تهیه شهد از آب، شکر، زعفران، آبلیمو، گلاب و هل استفاده می‌شود.

مواد لازم

۱ پیمانه پودر پسته

۱/۲پیمانه پودر قند

۱/۲پیمانه پودر بادام

۲ قاشق چایخوری پودر هل

به مقدار لازم خمیر کره و باقلوا

۱ پیمانه شکر

۱ قاشق سوپ خوری گلاب

۱ پیمانه شیر

مقداری زعفران دم کرده

آموزش تهیه باقلوا استانبولی

ظرفی را بردارید و پودر پسته، پودر قند، پودر بادام و پودر هل را با هم مخلوط کنید.

یک ورق از خمیر باقلوا را بردارید و با یک مقداری کره ذوب شده چرب کنید. موادی که قبلاً مخلوط کرده‌اید را بر روی خمیر بریزید و آن را به شکل رول ببندید. سپس این رول را به مدت یک ربع در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۲۲۰ درجه فارنهایت درون فر قرار دهید تا به خوبی پخته شود و رنگ طلایی بگیرد.

برای تهیه شربت باقلوا، ابتدا شکر، زعفران، گلاب و شیر را در یک قابلمه مناسب مخلوط کنید و شعله را کم کنید. آن‌ها را به خوبی قاطی کرده و مجدداً زیر شعله قرار دهید تا به یکدستی برسند و به غلظت مطلوبی برسند.

وقتی خمیر باقلوا در فر پخته شد، آن را از فر خارج کنید و شربت شیری را که قبلاً تهیه کرده و خنک کرده‌اید، روی باقلوای گرم بریزید به‌طوری که تمامی قسمت‌های خمیر از شربت پر شوند. در نهایت، از پودر پسته یا پودر بادام برای تزیین باقلوا استفاده کنید.

حالا باقلوای بی‌نظیر و آماده سرو دارید. به‌خوشی بپزید و نوش جان کنید.

راز خوشمزگی باقلوا

بدانید که خمیر فیلو برای ذوب شدن به خوبی، نیاز به دمای محیط دارد.

اگر خمیر فیلو دارای رطوبت بالا باشد، باعث می‌شود خمیر به هم چسبیده شود و به راحتی نتوان آن را جدا کرد.

برای بهترین استفاده از خمیر فیلو، مناسب است آن را به مدت ۱۲ یا ۱۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا بتوانید از آن استفاده کنید.

برای تهیه باقلوا، ابتدا ورقه‌های خمیر فیلو را بین دو پارچه یا حوله تمیز قرار دهید.

از این روش استفاده کنید تا خمیر را نرم و تازه نگه دارید که به این ترتیب خمیر شکسته نمی‌شود و خراب نمی‌شود.

قبل از تهیه باقلوا، حتماً شربت سیر را آماده کنید.

ضروری است که به یاد داشته باشید، وقتی قصد دارید از شربت روی باقلوای داغ استفاده کنید، حتماً شربت را از قبل سرد کنید.

اگر این روند را به خوبی دنبال کنید، باقلواهایی به رنگ عسلی خوشمزه و با ظاهری زیبا خواهید داشت.

در نظر داشته باشید که مغزها را نباید بیش از حد خرد کنید. آنها را به‌طوری خورد کنید که تعادل داشته باشند و برای تزیین مناسب باشند.

نکته دیگری که باید رعایت کنید، استفاده از یک چاقوی تیز برای بریدن باقلوا است.

دلیل برش دادن باقلوا قبل پخت چیست؟

هنگام پخت خمیر فیلو، بافت آن بسیار ترد و شکننده می‌شود، به‌طوری که اگر بعد از پخت باقلوا را برش بزنید، تمام شکل آن بهم می‌ریزد.

طرز تهیه خمیر باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرازی طرز تهیه باقلوا بدون خمیر یوفکا طرز تهیه باقلوا تبریزی باقلوا استانبولی آموزش باقلوا استانبولی طرز تهیه باقلوا سنتی طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر خانگی

فرار از خیس شدن باقلوا

وقتی خمیر فیلو پوسته پوسته و داغ است، از شربت خنک شده استفاده کنید تا به راحتی جذب شود و باقلوا ترد و تازه باقی بماند.

حتماً توجه کنید که اگر هم شربت و هم باقلوا سرد باشند، باقلوا خراب می‌شود و شربت را به خوبی جذب نمی‌کند.

این مسئله اصلی‌ترین عاملی است که می‌تواند باعث خراب شدن شیرینی خانگی شما شود و تمام زحمتی که در آن وارد کرده‌اید را باطل می‌کند.

اگر این نکته را در هنگام ریختن شربت رعایت نکنید، شیرینی خانگی شما به طور کامل خراب می‌شود و در نهایت باقلوایی خیس‌شده و نازک دارید که در ظاهر زیبا و جذابیت ندارد.

راه های نگهداری از باقلوا

باقلوا یکی از دسرهای خانگی است که می‌توانید آن را از چند روز قبل آماده کرده و نگهداری کنید.

شیرینی‌های خانگی را می‌توانید تا ۱۴ روز در دمای اتاق یا در یخچال در ظروف شیشه‌ای با درب نگهداری کنید.

نگهداری باقلوا در دمای اتاق به نرمی و تازگی آن کمک می‌کند، اما در صورتی که می‌خواهید برای چند روز بیشتر نگهداری کنید، می‌توانید شیرینی را در داخل یخچال نگهداری کنید.

شربت باقلوا را کی بریزیم

شربت باقلوا را بعد از پخت و هنگامی که باقلوا هنوز داغ است روی آن می‌ریزیم. این کار باعث می‌شود تا شربت به خوبی به خورد باقلوا برود و شیرینی آن یکنواخت شود.

نکات مهم:

شربت باید سرد باشد و باقلوا داغ.

شربت را به آرامی و به طور یکنواخت روی باقلوا بریزید.

باقلوا را بعد از ریختن شربت در دمای محیط قرار دهید تا شربت به خوبی به خورد آن برود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 5 آبان 1403

1 دیدگاه

  • ناشناس جولای 6, 2023 در 1:28 ق.ظ

    ممنونم واقعا عالی توضیح دادید🌹🌹

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.