راز خوشمزگی شیرینی دانمارکی و نکات پخت و فوت کوزه گری شیرینی دانمارکی
راز خوشمزگی کوکو لوبیا سبز و هویج و فوت و فن کوکو لوبیا سبز و هویج خوشمزه
راز خوشمزگی کوکو لوبیا سبز و هویج راز خوشمزگی کوکو لوبیا سبز و هویج و فوت و فن کوکو لوبیا سبز و هویج خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …
راز خوشمزگی آش پتله و فوت و فن آش پتله خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش پتله راز خوشمزگی آش پتله و فوت و فن آش پتله خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش پتله، یکی از …
راز خوشمزگی اسموتی موز و فوت و فن اسموتی موز خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی اسموتی موز راز خوشمزگی اسموتی موز و فوت و فن اسموتی موز خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. اسموتی موز یک نوشیدنی خنک …
راز خوشمزگی شیرینی دانمارکی
راز خوشمزگی شیرینی دانمارکی و نکات پخت شیرینی دانمارکی و فوت کوزه گری شیرینی دانمارکی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
شیرینی دانمارکی، یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم لذیذ و ملایمی که دارد، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این شیرینی که به عنوان شیرینی گل محمدی نیز شناخته میشود، از جمله انواع شیرینیهای مجلسی و پرطرفدار در ایران است که معمولاً برای پذیرایی در مجالس و مهمانیها استفاده میشود. شیرینی دانمارکی با راحتی در مصرف و طعم خوشایند خود، انتخابی مناسب برای لذت بردن از هر نوع جشن و جمعآوری است.
مواد مورد نیاز
برای تهیه این شیرینی خوشمزه، به تعدادی مواد اولیه احتیاج دارید. این مواد شامل آرد قنادی، شیر، تخم مرغ، روغن مایع، شکر، زعفران دمکرده، خمیرمایه و وانیل میشود. برای درست کردن شهدی که روی شیرینی استفاده خواهد شد، نیازمند شکر، زعفران، آب و گلاب هستید. همچنین برای تهیه کرمی که در داخل این شیرینی استفاده میشود، نیازمند نشاسته، شیر و شکر هستید. با استفاده از این مواد، شیرینی خوشمزه و لذیذی را میتوانید تهیه کنید.
علت نامگذاری شیرینی دانمارکی چیست
دلیل معروفیت این شیرینی به نام “دانمارکی” این است که در واقع این شیرینی نوعی نان شیرین است که ابتدا توسط اتریشیها در دانمارک مورد پخت و پز قرار گرفت. با گذشت زمان، تغییراتی در مقدار تخم مرغ و روغن استفاده شده در این شیرینی ایجاد شد و نتیجتاً شیرینی دانمارکی امروزی شکل گرفت. این تغییرات در ترکیب مواد اولیه مورد استفاده در تهیه شیرینی دانمارکی باعث شده است که طعم و بافت منحصر به فردی به آن ببخشد و این شیرینی به نام دانمارکی شناخته شود.
شیرینی دانمارکی چقدر کالری دارد؟
هر ۵ تا ۷ عدد از این شیرینی، حاوی تقریباً ۱۰۰ کالری است و مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به افزایش وزن شود. به دلیل محتوای کالری قابل توجه در این شیرینی، مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث افزایش وزن شود. بنابراین، در صورتی که میخواهید وزن خود را کنترل کنید، مصرف معقول این شیرینی را رعایت کنید.
علت پف نکردن و سفت شدن آن
اگر شما مقادیر مایعات، روغن، آرد و مایه خمیر و سایر مواد را بیش از حد به شیرینی اضافه کنید، شیرینی سفت و پف نخواهد شد. همچنین، اگر مواد را بیش از حد با هم مخلوط کنید یا آنها را زیاد ورز بدهید، همین اتفاق میافتد. بنابراین، برای حصول از شیرینی با بافت مطلوب و پفکی، باید مقادیر مواد را با دقت و به تناسب مناسب تعیین کنید و همچنین مواد را به میزان مناسب با هم مخلوط کنید تا نتیجهای بهتر و مطلوب به دست آید.
مواد لازم به صورت دقیق
تخم مرغ : دو عدد
خمیر مایه : ۱ قاشق غذاخوری
شیر : نصف پیمانه
روغن مایه : نصف پیمانه
زعفران : به مقدار لازم
وانیل : ۱ قاشق چای خوری
آرد سفید : سه پیمانه
شکر : سه چهارم پیمانه بعلاوه یک قاشق مرباخوری
آب : نصف پیمانه
دارچین : یک قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی دانمارکی
شروع به تهیه شیرینی کنید، ابتدا یک ظرف تمیز بردارید و شیر و خمیر مایه را درون آن بریزید و آنها را خوب مخلوط کنید. سپس بیست دقیقه به آن مواد اجازه دهید تا در ظرف بمانند و بهم بپیوندند. در این مدت، یک تخم مرغ را با روغن مایع به مخلوط اضافه کنید تا خمیر بهتری شکل بگیرد.
در یک محلول دم کرده، یک چهارم پیمانه شکر را با دو قاشق مرباخوری زعفران و نصف وانیل مخلوط کنید. سپس دو و نیم پیمانه آرد را به محلول اضافه کرده و آنها را خوب با هم مخلوط کنید تا به صورت یک خمیر گلولهای بیایند.
خمیری نرم حاصل شده را برای یک ساعت استراحت دهید. برای تهیه کرم، یک چهارم پیمانه آرد سفید را با نصف پیمانه شکر و آب و دارچین و کمی وانیل مخلوط کنید. سپس آن را روی حرارت قرار داده و بهم بزنید تا قوام امده و به رنگ قهوهای درآید. خمیر آماده را به ضخامت نیم سانتیمتر پهن کنید.
کرم را روی ابتدای خمیر بمالید و خمیر را لوله کنید و برشهای عرضی روی خمیر ایجاد کنید و آن را به شکل مربع دربیاورید. خمیر را در سینی فر قرار دهید و روی آن نایلون بکشید تا در عرض نیم ساعت حجم آن دو برابر شود. میتوانید خمیر را در یخچال قرار دهید.
از مخلوط نصف زرده تخم مرغ با زعفران برای رومال خمیر استفاده کنید. فر را به دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار داده و خمیر را برای یک ربع درون فر بپزید. سپس خمیر را از یخچال در بیاورید و با برس از روکش تهیه شده بپوشانید.
برای درست کردن شهد، ۲ قاشق غذاخوری شکر را با ۴ قاشق غذاخوری آب و چند قطره آب لیمو و کمی زعفران روی حرارت قرار داده و شهد را آماده کنید. بعد از خروج شیرینیها، شهد را روی آنها بریزید و لذت ببرید.
نکات طلایی تهیه شیرینی دانمارکی
برای بهبود شیرینی خود، میتوانید به خمیر یا کرم آن کمی پودر هل اضافه کنید تا طعم و عطر بیشتری به آن ببخشید.
همچنین، اگر آرد را سه بار غربال کنید، کیفیت شیرینی دانمارکی شما بهبود خواهد یافت و ساختار بهتری خواهد داشت.
در ادامه، میتوانید به جای استفاده از آب، از گلاب نیز استفاده کنید. اما بهتر است کل مقدار آب را حذف نکنید و به جای آن مقداری گلاب اضافه کنید. این تغییر میتواند عطر و طعم خاصی به شیرینی دانمارکی شما بدهد.
تهیه شیرینی دانمارکی در توستر
در صورتی که میخواهید این شیرینی را در توستر تهیه کنید، ابتدا توستر را روشن کنید و در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شود. سپس یک کاسه فلزی را به نصف ظرفیت آب پر کرده و در داخل توستر قرار دهید تا رطوبت ایجاد شده و شیرینیها خشک نشوند.
همچنین، برای جلوگیری از خشک شدن روی شیرینیها، یک قطعه فویل آلومینیومی را در جلوی المنت بالایی توستر قرار دهید. این کار باعث میشود روی شیرینیها خشک نشود. زمان پخت شیرینی حدود ۳۰ دقیقه است، و در انتهای پخت، فویل آلومینیومی را بردارید تا روی شیرینیها طلایی شود.
فوت کوزه گری شیرینی دانمارکی
برای تهیه شیرینی دانمارکی خوشمزه و باکیفیت، رعایت چند فوت کوزهگری ضروری است. اولین نکته استفاده از خمیر مایه باکیفیت و تازه است. خمیر مایه باید به خوبی عمل آمده باشد تا شیرینی شما پف کرده و حجم بگیرد. دومین نکته مربوط به ورز دادن خمیر است. خمیر شیرینی دانمارکی باید به خوبی ورز داده شود تا نرم و لطیف شود. برای این کار، خمیر را به مدت حداقل ۱۰ دقیقه ورز دهید تا خمیر به دست نچسبد و کشدار شود. سومین نکته مربوط به استراحت دادن خمیر است. خمیر شیرینی دانمارکی باید در دو مرحله استراحت داده شود. مرحله اول پس از ورز دادن خمیر است که باید به مدت حداقل یک ساعت در محیط گرم قرار گیرد تا حجم آن دو برابر شود. مرحله دوم پس از شکل دادن به شیرینی است که باید به مدت ۳۰ دقیقه دیگر استراحت داده شود تا شیرینی ها قبل از پخت کمی پف کنند. چهارمین نکته استفاده از کره باکیفیت و سرد است. کره باید به صورت ورقه های نازک بریده شود و بین لایههای خمیر قرار گیرد. استفاده از کره سرد باعث میشود لایههای شیرینی به خوبی از هم جدا شوند و شیرینی شما ترد و لذیذ شود. در نهایت، برای داشتن رویهای طلایی و براق، میتوانید قبل از پخت، روی شیرینی ها را با زرده تخم مرغ و کمی شیر مالش دهید.