راز خوشمزگی قیمه بوشهری و فوت و فن قیمه بوشهری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ و فوت و فن کوکو سبزی با مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ و فوت و فن کوکو سبزی با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی بیتی کباب و فوت و فن بیتی کباب خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی بیتی کباب راز خوشمزگی بیتی کباب و فوت و فن بیتی کباب خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بیتی کباب، این غذای …
راز خوشمزگی کیتو مرغ و فوت و فن کیتو مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کیتو مرغ راز خوشمزگی کیتو مرغ و فوت و فن کیتو مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیتو مرغ، یک غذای …
راز خوشمزگی قیمه بوشهری
راز خوشمزگی قیمه بوشهری و فوت و فن قیمه بوشهری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
خورشت قیمه بوشهری، از پرطعمترین و خوشمزهترین خورشتهای ایرانی است، با ریشههایی در دل شهر بوشهر. این نسخه از قیمه که به دلیل طعم فوقالعادهاش شهرت دارد، با قیمه معمولی که معمولاً با سیب زمینی سرو میشود، قابل مقایسه است و حتی میتواند رقابت تنگاتنگی با آن داشته باشد. جالب است که قیمه بوشهری پس از پختن، اندکی کوبیده شده و طعمی استثنایی پیدا میکند. در هر استانی از ایران، روشهای پخت قیمه با تفاوتهایی اجرا میشود، اما در بوشهر، این قیمه معمولاً با شکر پلو سرو میگردد؛ با این حال، امکان لذت بردن از آن به همراه پلو ساده یا زعفرانی نیز وجود دارد.
مواد اولیه برای تهیه قیمه بوشهری
نخود ۲۰۰ گرم
گوشت ۴۵۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
هل ۱ قاشق غذاخوری
زیره ۱ قاشق غذاخوری
دارچین ۱ قاشق چای خوری
گلاب ۱٫۳ پیمانه
زعفران دم کرده به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، پودر لیمو عمانی به میزان لازم
طرز تهیه قیمه بوشهری
مرحله اول: نخودها را شب قبل در آب بخیسانید و آب آنها را چندین بار تعویض کنید تا علاوه بر اینکه نفخشان گرفته شود، راحتتر هم پخته شوند. سیب زمینیها را در قابلمهای آب روی شعله بجوشانید و پس از پخت، پوست بکنید و آنها را رنده کنید.
مرحله دوم: پیازها را نگینی خرد کرده و در تابهای با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا نرم شوند. سپس گوشت را اضافه کرده و پس از تفت دادن، دو لیوان آب به آن افزوده و درب تابه را بگذارید تا خورشت جوش بیاید.
مرحله سوم: به محض جوش آمدن خورشت، حرارت را کاهش دهید تا گوشت به خوبی بپزد و نرم شود. برای تسریع در پخت خورشت قیمه بوشهری، زودپز را پیشنهاد میکنیم. پس از پخت کامل گوشت، آن را از تابه بیرون آورده و رشتهرشته کنید.
مرحله چهارم: نخودها را با مقداری آب و یک پیاز رنده شده و زردچوبه در قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد. پس از نرم شدن نخودها، آنها را به خوبی بکوبید تا له شوند، میتوانید از گوشت کوب برقی نیز برای این کار استفاده کنید.
مرحله پنجم: نخود پخته شده را به همراه گوشت ریشریش شده، ادویهها، گلاب، زعفران، سیب زمینی رنده شده و پیاز داغ به قابلمه اضافه کنید. در تابهای جدا، رب را با کمی روغن تفت دهید تا رنگ بگیرد و آن را به خورشت اضافه کرده و هم بزنید تا خورشت قوام پیدا کند.
مرحله ششم: پس از اینکه خورشت به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید. برای آمادهسازی شکر پلو، برنج را بجوشانید و کمی قبل از کامل پخته شدن بردارید، سپس با لایههایی از شکر و زعفران آن را دم کنید. نهایتاً، قیمه بوشهری را در کنار این پلوی عطرآگین سرو کرده و از طعم فوقالعادهاش لذت ببرید.
راز خوشمزگی قیمه بوشهری
از آنجا که نخود ممکن است مقداری از آب را جذب کند، پیشنهاد میشود در مراحل نهایی پخت از آب گوشتی که صاف شده است، استفاده نمایید.
تا قیمه بوشهری به قوام کشدار دلخواه برسد، نیاز است که حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی شعله باشد تا آب اضافی آن به طور کامل تبخیر شود.
در پایان پخت، به جای استفاده از پودر لیمو عمانی، میتوانید از آب لیموی تازه استفاده کنید.
اضافه کردن سیب زمینی به قیمه بوشهری انتخابی است و در صورتی که تمایل نداشته باشید، میتوانید آن را حذف کنید.
همچنین میتوانید در صورت علاقه به جای نخود، از لپه استفاده نمایید.
یکی از نکات کلیدی در تهیه خورش قیمه بوشهری این است که باید در پایان پخت، قوام آن کشدار باشد. برای این منظور، توصیه میشود گوشت و لپه را با استفاده از گوشتکوب برقی یا میکسر به طور کامل پوره کنید.
در دقایق پایانی پخت، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله، گلاب را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا از تلخ شدن خورشت جلوگیری شود.