راز خوشمزگی مرصع پلو و فوت و فن مرصع پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کیک شیر داغ و فوت و فن کیک شیر داغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کیک شیر داغ راز خوشمزگی کیک شیر داغ و فوت و فن کیک شیر داغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیکها به …
راز خوشمزگی توپک کدو حلوایی و فوت و فن توپک کدو حلوایی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی توپک کدو حلوایی راز خوشمزگی توپک کدو حلوایی و فوت و فن توپک کدو حلوایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. توپک …
راز خوشمزگی ادویه ماهی و فوت و فن ادویه ماهی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ادویه ماهی راز خوشمزگی ادویه ماهی و فوت و فن ادویه ماهی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ادویه ماهی، ترکیبی معطر …
راز خوشمزگی مرصع پلو
راز خوشمزگی مرصع پلو و فوت و فن مرصع پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
مرصع پلو، شناخته شده به نام برنج جواهری ایرانی، از درخشانترین و معروفترین غذاهای ایرانی به شمار میرود. این غذا با پالتی از رنگهای قرمز، سبز، نارنجی و طلایی، نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند. واژه “مرصع” نامی است که به معنای سنگهای قیمتی و جواهرات انتخاب شده است.
این پلوی سنتی ایرانی که با برنج و انواع مختلفی از مواد اضافه شده پخته میشود، باعث میشود برنج در رنگهای گوناگونی خودنمایی کند. همین طیف رنگی باشکوه است که نام “برنج جواهری” را به آن اختصاص داده است.
مرصع پلو در میان ایرانیان برای مهمانیها و جشنهای رسمی به عنوان یک غذای اصیل و خاص مطرح است و بخاطر ظاهر جذاب و طعم بینظیرش در این گردهماییها عرضه میگردد.
مبدأ مرصع پلو به شهرهای قزوین، خراسان و فارس بازمیگردد. این غذای سنتی معمولاً برای مناسبتهای مهم مانند مراسم عروسی تهیه میشود. هرچند این پلو بسیار محبوب است، اما به علت زمانبر بودن تهیهاش، به ندرت پخته میشود. با این وجود، مرصع پلو همچنان یک انتخاب فوقالعاده برای لذت بردن در دورهمیهای دوستانه و خانوادگی است.
مواد اولیه برای تهیه مرصع پلو
چهار فنجان برنج
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
کشمش ۲/۱ فنجان
زرشک ۲/۱
سه عدد پیاز تقریباً بزرگ
۳/۱ فنجان خلال بادام
۴/۱ فنجان پسته (پسته پوست کنده و خلال شده)
۴/ ۱فنجان پوست نارنگی یا پرتقال خلال شده
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
۲/۱ قاشق چایخوری دارچین
۴ قاشق چایخوری آب لیموی خالص
نمک و فلفل سیاه (به مقدار لازم)
زردچوبه و روغن (به مقدار لازم)
طرز تهیه مرصع پلو
برای آمادهسازی پوست پرتقالهای مورد استفاده در مرصع پلو، ابتدا پوست آنها را بگیرید و درون آب یک ساعت بخیسانید. سپس، پوستها را درون یک آبکش بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا نرم شوند و با فشار دادن، آب آنها را جدا کنید.
پس از استخراج آب، پوستها را مجدداً در آبکش قرار داده و روی حرارت بگذارید. این فرایند را چند بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال به طور کامل از بین برود. پس از اتمام، پوست پرتقالها را با مقداری روغن و نمک در تابه تفت دهید تا حالتی شیشهای به خود بگیرند.
مرغ را به قطعات مکعبی برش دهید و درون یک ظرف قرار دهید. به آن پیاز خرد شده، آب لیمو و نمک اضافه کرده، خوب مخلوط کنید و ظرف را با سلفون پوشانده، در یخچال نگهداری کنید.
برنج را خیس کنید و پیازهای باقیمانده را خرد کرده، در ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
مرغ را از یخچال خارج کرده، به پیازهای تفت داده شده اضافه کرده و با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید. در ماهیتابه را بسته و اجازه دهید مرغ با آب پیاز پخته شود.
پخت مرغ تقریباً ۲۰ دقیقه طول خواهد کشید. زعفران را جوشانده، به آن نمک اضافه کرده و تفت دهید. تمامی این مواد را با آبلیمو و دارچین مخلوط کرده، اجاق را خاموش کرده و ماهیتابه را کنار بگذارید.
در قابلمهای شش لیوان آب ریخته، نمک بزنید و اجازه دهید بجوشد سپس برنج را اضافه کنید.
پس از هفت دقیقه بررسی کنید، اگر برنج نرم باشد اما هسته آن سفت باقی مانده باشد، کمی بیشتر بپزید و سپس آن را آبکش کنید.
برنج را در ظروف روغنی شده بریزید و با پشت قاشق چند سوراخ ایجاد کنید. روی شعله، شعلهپخشکن گذاشته و بگذارید مرصع پلو دم بکشد.
خلال بادام، زرشک و کشمش را خیس دهید، سپس آنها را آبکش کرده و خشک کنید.
در تابهای با حرارت ملایم، روغن را داغ کرده و بادام، زرشک و کشمش را تفت دهید. بعد از تفت دادن بادام با شکر، آنها به اسنکهای شیرین و ترد تبدیل میشوند.
راز خوشمزگی مرصع پلو
توصیه میشود که برنج را با آب و چاشنی از شب پیش خیس کنید. برای دستیابی به چلو (برنج سفید ساده) بینقص، افزودن یک فنجان آب سرد به یک فنجان برنج ایرانی قبل از پخت، کلید موفقیت است.
جوشاندن بیش از حد برنج باعث میشود که آن بیش از حد نرم شود.
برای مرینت کردن سینه مرغ، زعفران دم کردهای تهیه کنید و به آن فلفل، نمک، زردچوبه، و پیاز اضافه نمایید. مرغ را دو ساعت قبل از پخت در این مخلوط بگذارید تا بوی ناخوشایند گوشت از بین برود و نرم شود.
پس از ۳۰ ثانیه تفت دادن، گاز را خاموش کنید. یک کاسه را با برنج پر کرده و لایههایی از برنج و مرغ پخته را اضافه کنید، و بر روی هر لایه برنج کمی زعفران بریزید.
مواد خشک مانند زرشک، کشمش، خلال بادام و پرتقال پوست گرفته را طبق سلیقه خود روی برنج تزئین نمایید. همچنین، خلال پسته را بدون سرخ کردن به برنج اضافه کنید. استفاده از خلال پسته ایرانی در این دستور غذایی به شما کمک میکند تا از چربیهای غیراشباع مفید در غذای خود بهره ببرید و ارزش غذایی بالاتری داشته باشد. برای طعم دلپذیرتر، پیشنهاد میشود از انواع پسته نظیر فندقی، کله قوچی و احمد آقایی استفاده کنید.