;
راز خوشمزگی باقالی پلو با گردن و فوت و فن باقالی پلو با گردن خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی کباب بلدرچین و فوت و فن کباب بلدرچین خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کباب بلدرچین و فوت و فن کباب بلدرچین خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کباب بلدرچین راز خوشمزگی کباب بلدرچین و فوت و فن کباب بلدرچین خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بلدرچین، پرنده‌ای کوچک اما مغذی …

راز خوشمزگی شیرینی پفکی مرنگ و فوت و فن شیرینی پفکی مرنگ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شیرینی پفکی مرنگ و فوت و فن شیرینی پفکی مرنگ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شیرینی پفکی مرنگ راز خوشمزگی شیرینی پفکی مرنگ و فوت و فن شیرینی پفکی مرنگ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مرنگ یک …

راز خوشمزگی حلوا نخودچی و نکات پخت حلوا نخودچی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی حلوا نخودچی و نکات پخت حلوا نخودچی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی حلوا نخودچی راز خوشمزگی حلوا نخودچی و نکات پخت حلوا نخودچی خوشمزه و خانگی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. دستور پخت حلوا نخودچی، یکی …

راز خوشمزگی باقالی پلو با گردن

باقالی پلو با گردن رستوران مسلم باقالی پلو با گردن نواب ابراهیمی باقالی پلو با گوشت گردن رزا منتظمی باقالی پلو با گردن نی نی سایت باقالی پلو با گردن پسران کریم باقالی پلو با گردن سانازسانیا عکس گردن پلو طرز تهیه باقالی پلو با گردن دونفره

راز خوشمزگی باقالی پلو با گردن و فوت و فن باقالی پلو با گردن خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

باقالی پلو با گوشت گردن یکی از انواع پلوهای مجلسی و شیک ایرانی است که غالباً در مناسبت‌هایی نظیر عید نوروز و شب یلدا تهیه و سرو می‌شود. اگرچه این غذا را می‌توان با ماهیچه نیز تهیه کرد، ولی استفاده از گوشت گردن به دلیل تردی بیشتر، محبوبیت زیادی دارد. در پخت باقالی پلو با گردن، صبر و دقت اساسی است تا غذا به درستی پخته و عطر و طعم آن کاملاً به اوج برسد. برخی افراد ممکن است به دلیل طولانی بودن زمان پخت و ندانستن روش‌های از بین بردن بوی گوشت، ترجیح دهند این غذای لذیذ را در رستوران میل نمایند.

مواد لازم برای تهیه گردن

گردن گوسفندی: ۱ عدد کامل

پیاز: ۲ عدد بزرگ

سیر: ۲ حبه

برگ بو: ۴ عدد

چوب دارچین: ۲ تکه

زعفران دم کرده: ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی

آبلیمو: ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری

پودر زیره و کاری: به میزان لازم

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه گردن

برای شروع پخت باقالی پلو با گوشت گردن، ابتدا پیازها را پوست کنده و به صورت نگینی دقیق یا خلال‌های بسیار نازک برش دهید. سیرها را نیز پوست گرفته و به شکل ریز خرد یا له نمایید. سپس، در قابلمه‌ای کمی روغن بریزید و پس از گرم شدن، پیازها را تفت دهید تا کاملاً نرم و طلایی شوند. به محض اینکه پیازها سرخ شدند، سیرها را افزوده و تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود.

گوشت گردن را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و از هر دو طرف تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. زردچوبه، فلفل، پودر زیره، پودر کاری و برگ بو را افزوده و تا زمانی که بوی خام ادویه‌ها گرفته شود، تفت دهید. سپس، ۱.۵ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و پس از جوش آمدن، حرارت را به حداقل برسانید. چوب دارچین و زعفران اضافه کنید، درب ظرف را بگذارید و برای ۳ تا ۴ ساعت زمان دهید تا گوشت کاملاً پخته و نرم شود.

پس از اتمام پخت و نرم شدن گوشت گردن، نمک را اضافه نمایید. چوب‌های دارچین و برگ بو را بیرون آورید و آبلیمو را بیفزایید. پس از ۵ دقیقه، طعم عصاره را بچشید و اگر از نظر نمک مناسب بود، حرارت را خاموش کنید. گوشت گردن را درون ظرف سرو قرار دهید و عصاره را در ظرفی جداگانه بریزید تا همراه با باقالی پلو سرو شود.

مواد لازم برای تهیه باقالی پلو

برنج: ۴ لیوان دسته دار فرانسوی

باقالی سبز: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی

شوید خشک: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

کره یا روغن: ۱۰۰ گرم

دارچین: ۱ قاشق چای خوری (سر صاف)

نمک: به میزان لازم

طرز تهیه باقالی پلو

برای تهیه باقالی پلو، حداقل یک ساعت قبل از شروع به پخت، برنج را با مقداری نمک در آب ولرم بخیسانید. سپس، قابلمه‌ای را روی اجاق گاز قرار دهید و پس از جوش آمدن آب، باقلاها را به آن اضافه کنید و بگذارید برای مدت ۵ دقیقه بپزند. در ادامه، برنج را آبکش کرده و به قابلمه افزوده و نمک را به آن بیفزایید. برنج را آرام هم بزنید تا دانه‌های برنج به یکدیگر نچسبند، دقت کنید که دانه‌های برنج و باقلاها آسیب نبینند.

زمانی که برنج نیم‌پز شد و هنوز در مرکز آن سفت است، آن را همراه با باقلا آبکش نموده و با آب سرد بشویید تا شوری آن گرفته شود. برای ته دیگ، می‌توانید از سیب زمینی، نان یا کنجد استفاده کنید؛ آنها را با کمی روغن در ته قابلمه قرار دهید.

سپس یک لایه از برنج و باقالی آبکش شده را روی ته دیگ بچینید، روی آن شوید و کمی پودر دارچین بپاشید. این لایه‌ها را تا پایان مواد ادامه دهید، سپس در قابلمه را بسته و بگذارید تا برنج با حرارت کم دم بکشد. زمان دم کشیدن می‌تواند بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت باشد. کره را روی برنج قرار داده و پس از آب شدن آن، برنج را هم بزنید تا باقالی و کره به خوبی با هم ترکیب شوند. سپس، باقالی پلو را در ظرف مورد نظرتان کنار گردن سرو کنید.

راز خوشمزگی باقالی پلو با گردن

برای افزودن رنگ و طعم به باقالی پلو، در زمان پخت برنج و باقالی، مقداری زردچوبه اضافه نمایید تا رنگ پلو سفید نماند.

اگر می‌خواهید ته‌دیگ سیب زمینی دارای رنگ طلایی و طعم بهتری باشد، حلقه‌های سیب زمینی را پس از پوست کندن و برش زدن، در زعفران دم کرده بگذارید تا طعم زعفران به خوبی به آن‌ها نفوذ کند.

چنانچه از کنجد برای ته دیگ استفاده می‌کنید، پس از داغ کردن روغن و قرار دادن حلقه‌های سیب زمینی، کنجد را در لابه‌لای و کناره‌های آن‌ها بپاشید، سپس برنج آبکش شده را اضافه نمایید.

در صورت استفاده از شوید تازه به جای خشک، مقدار بیشتری در نظر بگیرید و آن را در دقایق پایانی پخت برنج به آن افزوده تا تازگی خود را حفظ کند.

پس از دم کشیدن برنج، کمی پودر دارچین روی باقالی پلو بپاشید.

زعفران دم کرده‌ی غلیظ را به فراوانی در باقالی پلو استفاده کنید و بخشی از آن را برای تزئین نگه دارید.

معمولاً باقالی پلو با ترشی یا سالاد شیرازی و سبزی خوردن سرو می‌شود.

برای کاهش بوی زهم گوشت، از مقدار زیادی پیاز و سیر استفاده کنید و اجازه دهید گوشت با پیاز تفت بخورد تا کاملاً سرخ شود.

استفاده از ادویه‌های معطر مانند کاری، زیره، دارچین، گرد لیمو امانی و برگ بو، طعم باقالی پلو را خاص می‌کند.

چوب دارچین را در آب گوشت بیندازید تا عصاره تیره نشود.

اضافه کردن رب گوجه فرنگی به گوشت اختیاری است و باعث قرمز شدن عصاره می‌شود، اما رایج نیست.

مرتباً وضعیت آب گوشت را چک کنید و در صورت نیاز آب جوش اضافه کنید، اما از آب سرد استفاده نکنید تا گوشت به خوبی بپزد.

نمک را در انتهای پخت اضافه کنید تا گوشت بهتر بپزد.

اضافه کردن یک یا دو قاشق آبلیموی تازه در آخرین ۵ دقیقه پخت باقالی پلو با گوسفندی، طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌بخشد.

برای بهترین نتیجه، گردن گوسفند را با حرارت پایین و در قابلمه بپزید، و از پخت با زودپز خودداری کنید. کلید دستیابی به طعم عالی گردن در پخت آرام و طولانی مدت آن نهفته است، که ممکن است تا ۳ تا ۴ ساعت به طول انجامد و در نهایت، عصاره‌ای غنی و غلیظ ایجاد خواهد شد.

در صورتی که متوجه شدید آب داخل قابلمه کاهش یافته، یک لیوان آب جوش به آن افزوده و از اضافه کردن آب سرد خودداری کنید تا گوشت دچار شوک نشود و زمان پخت آن طولانی‌تر نشود.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 22 اسفند 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.