راز خوشمزگی نان پیازچه و جعفری و فوت و فن نان پیازچه و جعفری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی گل کلم تنوری و فوت و فن گل کلم تنوری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی گل کلم تنوری راز خوشمزگی گل کلم تنوری و فوت و فن گل کلم تنوری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل …
راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی گل کلم پلو راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل …
راز خوشمزگی مربای نارنگی و فوت و فن مربای نارنگی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی مربای نارنگی راز خوشمزگی مربای نارنگی و فوت و فن مربای نارنگی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مربای نارنگی، همچون بسیاری …
راز خوشمزگی نان پیازچه و جعفری
راز خوشمزگی نان پیازچه و جعفری و فوت و فن نان پیازچه و جعفری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
نان پیازچه و جعفری، یکی از نانهای لذیذ و بومی شهر کرمانشاه است که اغلب به عنوان میانوعده عصرانه مورد استفاده قرار میگیرد. این نان همچنین میتواند به عنوان یک شام سبک و مطابق با رژیم غذایی سرو شود. برای آموختن دستور پخت این نان خوش طعم به روش سنتی کرمانشاهی، به ادامه مطلب در وبسایت ما مراجعه کنید.
مواد لازم برای تهیه نان پیازچه و جعفری
آب گرم ۱ و یک چهارم پیمانه
پودر مخمر فعال ۲ و یک چهارم قاشق چای خوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
شیر سه چهارم پیمانه
روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق غذاخوری
آرد ۳ و سه چهارم پیمانه
زردچوبه ۲ قاشق غذاخوری
جعفری یک چهارم پیمانه
پیازچه یک چهارم پیمانه
طرز تهیه نان پیازچه و جعفری
برای پخت نان پیازچه و جعفری، ابتدا آب گرم را با شکر و خمیرمایه ترکیب کرده و آن را برای ۱۰ دقیقه در محیطی گرم قرار میدهیم تا فعال شود. زمانی که خمیرمایه فعال شده و کف کرد، به آن موادی مانند شیر، روغن زیتون، نمک، زردچوبه، پیاز خرد شده و جعفری اضافه میکنیم و با یک قاشق چوبی همه چیز را هم میزنیم تا مخلوط یکدستی به دست آید. در ادامه، آرد را به مخلوط اضافه کرده و مجددا با قاشق هم میزنیم تا خمیری یکنواخت شکل بگیرد. خمیر را با دستانمان ورز میدهیم تا چسبندگیاش کاهش یابد، در صورت نیاز میتوان کمی آرد اضافه کرد.
خمیر آماده را به شش قسمت مساوی تقسیم کرده، هر قسمت را گلوله کرده و در سینیای که کمی آردپاشی شده قرار میدهیم. نانها را با پارچهای تمیز میپوشانیم تا خمیر برای ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کند. در این زمان، سینی فر را با روغن زیتون چرب میکنیم.
پس از زمان استراحت، هر کدام از گلولههای خمیر را با وردنه به قطر تقریبی ۲۰ سانتیمتر باز میکنیم، با نوک انگشتان مرطوب سوراخهای کوچکی روی نان ایجاد میکنیم.
در نهایت، روی نانها را با روغن زیتون رومال کرده و آنها را برای پخت در فری که از قبل به دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم شده، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار میدهیم تا پخته و طلایی شوند.
خواص پیازچه و جعفری
پیازچه دارای مزاج گرم و خشک بوده و به عنوان یک همراه خوب برای غذاهایی با طبع سرد و مرطوب مناسب است. با این حال، مصرف بیش از حد پیازچه ممکن است باعث بروز سردرد شود. این سبزی در کاهش کلسترول و تریگلیسیرید مؤثر است و به تحریک مجاری تنفسی و دفع خلط کمک میکند. روغن موجود در پیازچه تحریککننده غدد عرق بوده و تعریق را افزایش میدهد، همچنین در تنظیم فشار خون مؤثر است. پیازچه در پیشگیری از اسهال و از بین بردن عفونتهای قارچی مفید است و ویتامین C موجود در آن از پیری پوست جلوگیری میکند. همچنین، این سبزی در پیشگیری از تکثیر سلولهای سرطانی، به ویژه در سرطان روده بزرگ، نقش دارد.
جعفری نیز مزاجی گرم و خشک داشته و عمدتاً در رقیق کردن رطوبات بدن و رفع سردی و تری اضافی بدن کاربرد دارد. با این وجود، مصرف بیش از حد جعفری در افراد گرممزاج ممکن است باعث افزایش حرارت بدن و کاهش رطوبتهای مفید شود. همراهی یک مقدار کم ترشی طبیعی با غذای حاوی جعفری میتواند به تعدیل مزاج غذا کمک کرده و از اثرات منفی آن پیشگیری نماید. استفاده بهینه از جعفری در تهیه آشهای ساده و غذاهای آبکی نظیر قورمه سبزی توصیه میشود.