راز خوشمزگی کیک انگلیسی و فوت و فن کیک انگلیسی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آبگوشت برنج و دلیل طعم بی نظیر آبگوشت پلو کاشانی چیست
راز خوشمزگی آبگوشت برنج راز خوشمزگی آبگوشت برنج و دلیل طعم بی نظیر آبگوشت پلو کاشانی چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. راز خوشمزگی آبگوشت برنج آبگوشت پلو …
راز خوشمزگی کیتو مرغ و فوت و فن کیتو مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کیتو مرغ راز خوشمزگی کیتو مرغ و فوت و فن کیتو مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیتو مرغ، یک غذای …
راز خوشمزگی ساندویچ مرغ تنوری و فوت و فن ساندویچ مرغ تنوری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ساندویچ مرغ تنوری راز خوشمزگی ساندویچ مرغ تنوری و فوت و فن ساندویچ مرغ تنوری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ساندویچ …
راز خوشمزگی کیک انگلیسی
راز خوشمزگی کیک انگلیسی و فوت و فن کیک انگلیسی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
کیک دو رنگ به عنوان یکی از شناختهشدهترین و محبوبترین انواع کیکها پس از کیک ساده شناخته میشود. تهیه این کیک در منزل بسیار ساده و بیدردسر است و برای آمادهسازی آن اغلب از مواد اولیه رایج و در دسترس استفاده میشود. کیک دو رنگ با بافتی نرم و لذتبخش، گزینهای ایدهآل برای صبحانه یا میانوعده عصر است. با توجه به محبوبیت بالای این کیک، در این بخش نحوه آمادهسازی آن را به اشتراک میگذاریم. بنابراین تا انتهای این متن همراه ما باشید تا از این دستور پخت ساده و دلنشین بهرهمند شوید.
مواد لازم برای تهیه کیک انگلیسی
تخممرغ: ۴ عدد
کره: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: ۵۰ گرم
پودر قند: ۲۰۰ گرم
آرد: ۲۴۰ گرم
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
بکینگپودر: ۲ قاشق چایخوری
شیر: یکدوم پیمانه
آب جوش: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل: یکدوم قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال یا لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
نمک: یکهشتم قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک انگلیسی
زمانی که مواد اولیه را آماده کردید و تصمیم گرفتید کار را آغاز کنید، اولین کاری که باید انجام دهید روشن کردن فر است تا داغ شود؛ یا حدود ۲۰ دقیقه پیش از قرار دادن کیک درون فر، فر را روشن کنید. گاهی اوقات ممکن است فراموش کنید که از ابتدا فر را گرم کنید. اگر فر شما به سرعت گرم میشود و احتمال دارد بیش از حد داغ شود، میتوانید ابتدا دما را روی حد پایینتری تنظیم کرده و سپس زمانی که کیک آماده پخت است، دمای فر را به میزان توصیه شده در دستورالعمل تغییر دهید.
زرده و سفیدههای تخممرغ را با دقت از هم جدا کنید، مطمئن شوید که زرده به هیچ وجه وارد سفیده نشود. جدا سازی زرده از سفیده کمی تکنیک میخواهد. اگر در این کار تازهکار هستید، صبور باشید، زیرا این تکنیک با تمرین بیشتر به دست میآید.
ابتدا سفیدهها را با همزن برقی بزنید. وقتی سفیدهها شروع به فرم گرفتن کردند، حدود ۵ دقیقه بعد، یک سوم از پودر شکری که از قبل الک کردهاید را به آن اضافه نموده و دوباره بزنید تا کاملا فرم بگیرد و هنگام برگرداندن ظرف، سفیده از ظرف جدا نشود. علامت خوب فرم گرفتن سفیده این است که رد همزن روی سفیده مشخص باشد. وقتی سفیده کاملا فرم گرفت، برای جلوگیری از ریزش، آن را درون یخچال قرار دهید.
اگر ابتدا با زردهها کار کردید و سپس خواستید سفیدهها را بزنید، اول همزن را خوب بشویید. پس از شستشو، همزن را خشک کرده و سپس سفیدهها را بزنید. وجود هرگونه چربی یا رطوبت میتواند مانع از فرم گرفتن سفیدهها شود. همچنین، ظرفی که سفیدهها را داخل آن میریزید باید کاملا تمیز و خشک باشد.
کره را با همزن بزنید تا یکدست و نرم شود، سپس بقیه پودر شکر را به آن افزوده و دوباره با همزن برقی خوب بزنید. زردههای تخممرغ، وانیل و رنده پوست پرتقال یا لیمو را به آن افزوده و باز با همزن برقی بزنید. (در صورت نداشتن رنده پوست، میتوانید این مرحله را حذف کنید). این مخلوط باید به اندازهای هم زده شود که رنگ آن به سفید کرمی تمایل پیدا کند. سپس مخلوط کره و پودر شکر را به آن اضافه کرده و حدود یک دقیقه دیگر بزنید.
در این مرحله، نصف روغن مایع را اضافه کرده و یک دور با همزن هم بزنید. پس از آن، دو قاشق آب جوش را به مواد افزوده و توجه داشته باشید که آب جوش را به آرامی و از بالا به مواد اضافه کنید. اضافه کردن ناگهانی آب داغ میتواند باعث شود تخممرغ بپزد. پس از افزودن آب، برای یک دقیقه دیگر مواد را با همزن بزنید. افزودن آب جوش به مواد، بوی تخممرغ را از بین میبرد.
سفیدهها را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا به دمای اتاق برسد. آرد و نشاسته ذرت که سه بار الک شدهاند را به همراه سفیده و شیر به آرامی به زردهها اضافه کرده و مقداری از سفیدهها را به مخلوط اضافه کنید و با لیسک به آرامی به صورت دورانی هم بزنید. سپس کمی از آرد و نشاسته را اضافه کرده و دوباره به صورت دورانی هم بزنید.
کمی از شیر را افزوده و به همین ترتیب ادامه دهید. در این میان، نمک و بکینگپودر را به مخلوط اضافه کنید. پودر کاکائو را به صورت جداگانه الک کرده و برای تیرهتر شدن آن، بقیه روغن مایع را به آن اضافه کنید و هم بزنید. اگر نمیخواهید رنگ آن تیرهتر شود، کل روغن مایع را به زردهها اضافه کنید.
توجه داشته باشید که هم زدن مواد باید به یک جهت و به آرامی انجام شود. اگر بیش از حد سریع هم بزنید، کیک کمتر پف خواهد کرد. در عین حال، مواد را به گونهای هم بزنید که کاملا با یکدیگر ترکیب شوند و آرد به صورت گلولهای باقی نماند. اگر مواد را خوب با یکدیگر ترکیب نکنید، پس از پخت، گلولههای آرد را در بافت کیک خواهید دید، که قطعا دلخواه نیست.
کف قالب مورد نظر را با کاغذ روغنی بپوشانید یا با روغن جامد آن را چرب کنید. مواد را از وسط به داخل قالب ریخته و به صورت یکنواخت در سرتاسر قالب پخش کنید. وقتی نیمی از مواد را ریختید، کاکائو را اضافه کرده و سپس بقیه مواد را بریزید. برای پخش شدن کاکائو، با یک سیخ چوبی که با روغن مایع چرب شده، به صورت مارپیچ یا هشتی مواد را شکل دهید. اگر تمایل دارید، میتوانید روی کیک کمی خلال بادام، پسته یا کنجد خام بپاشید.
قالب را چند بار به آرامی به زمین بکوبید تا هوا از مواد خارج شود؛ سپس در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد برای مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک سیخ چوبی یا خلال دندان را درون کیک فرو کنید. اگر مواد به آن نچسبید، کیک پخته شده است.
زمانی که کیک پخته شد و میخواهید آن را از فر خارج کنید، ابتدا فر را خاموش کرده، در فر را باز کرده و اجازه دهید کیک چند دقیقه در فر خاموش با درب باز بماند. اگر بلافاصله کیک را از فر خارج کنید، پف کیک فرو میریزد زیرا ناگهان از محیط گرم به محیط سرد منتقل میشود و به کیک شوک وارد میشود. همچنین، زمانی که کیک را از فر خارج میکنید، آن را به یکباره در محیط سرد قرار ندهید. به عنوان مثال، کیک را روی سنگ کابینت آشپزخانه یا در معرض باد کولر یا پنکه قرار ندهید.
پس از خارج کردن کیک از فر، اجازه دهید به تدریج سرد شود؛ سپس با یک کاردک یا چاقو، دور کیک را از قالب جدا کنید. سپس کیک را روی توری برگردانید. توری پنجرهای یک وسیله پلاستیکی است که میتوانید آن را از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کرده و به جای سینی از آن استفاده کنید.
چرا کیک من پف نکرده است؟
برای موفقیت در پخت هر نوع کیکی، ضروری است که مواد اولیه سرد مانند تخممرغ را حداقل ۳۰ دقیقه پیش از آغاز پخت از یخچال خارج کنید. بنابراین، اگر کیک شما به اندازه کافی پف نکرده است، ممکن است یکی از دلایل آن استفاده از تخممرغ سرد مستقیماً از یخچال باشد.
میزان هم زدن مواد در ابتدای کار باید در حد مطلوب باشد، نه خیلی کم و نه بیش از حد؛ و در مرحله نهایی که مواد باید با یکدیگر ترکیب شوند، از هم زدن بیش از حد پرهیز کنید. فقط کافی است مواد تا حد مخلوط شدن هم بزنید.
دمای فر نیز باید مناسب باشد؛ نه بیش از حد بالا که موجب نپختن کیک شود و نه خیلی پایین که کیک پف کرده و سپس پف خود را از دست داده و سفت شود. همچنین، مطمئن شوید که فر از قبل گرم شده است.
یکی دیگر از نکات مهم که بر روی پف کردن کیک تأثیرگذار است، رعایت ترتیب اضافه کردن مواد طبق دستورالعمل است.
مقدار بکینگ پودر نیز باید مناسب باشد، چرا که این ماده نقش کلیدی در پف کردن کیک دارد.
اندازه قالب باید متناسب با حجم مواد کیک باشد، نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک.
همچنین، مدت زمانی که از آمادهسازی مواد تا قرار دادن آنها در فر میگذرد نباید بیش از حد طولانی باشد.
چرا پف کیک بعد از پخت خوابید؟
مقدار شکر در دستور پخت، در مقایسه با سایر مواد اولیه، بیش از حد بوده است.
کیک قبل از رسیدن به مرحله پخت کامل از فر خارج شده است.
درب فر در حین پخت باز شده است.
میزان آرد استفاده شده در تهیه کیک، در مقایسه با دیگر مواد، کم بوده است.
نسبت بکینگپودر به سایر مواد در دستور پخت، بیش از اندازه بوده است.
کیفیت بکینگپودر استفاده شده، مناسب نبوده است.
علت فرو رفتگی وسط کیک
فر پیش از شروع پخت به خوبی گرم نگردیده است.
دمای فر پایینتر از میزان توصیه شده در دستورالعمل بوده است.
کیفیت آرد استفاده شده در پخت مناسب نبوده است.