راز خوشمزگی خورش قلیه قارچ و نکات پخت خورش قلیه قارچ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی تاس کباب و نکات پخت تاس کباب حرفه ای
راز خوشمزگی تاس کباب راز خوشمزگی تاس کباب و نکات پخت تاس کباب حرفه ای تاس کباب در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از غذاهای سنتی و محبوب …
راز خوشمزگی کتلت گوشت و ادویه برای خوشمزه شدن کتلت و راز ترد شدن کتلت
راز خوشمزگی کتلت گوشت راز خوشمزگی کتلت گوشت و ادویه برای خوشمزه شدن کتلت و راز ترد شدن کتلت در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کتلت، یکی از غذاهایی …
راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و چگونه شیرینی نارگیلی خشک را نرم کنیم
راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و چگونه شیرینی نارگیلی خشک را نرم کنیم و نکات شیرینی نارگیلی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی نارگیلی، یکی …
راز خوشمزگی خورش قلیه قارچ
راز خوشمزگی خورش قلیه قارچ و نکات پخت خورش قلیه قارچ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
خورشت قلیه قارچ، به عنوان یکی از خورشتهای لذیذ و مدرن ایرانی، نسخهای گیاهخوارانه از قلیه ماهی سنتی جنوب کشور است. این خورشت، که برای فصول سرد سال بسیار مناسب است، ارزش امتحان کردن دارد. توصیه میشود حتماً حداقل یک بار این غذای خوش طعم را تجربه کنید.
مواد لازم
قارچ: ۵۰۰ گرم
سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله): ۵۰۰ گرم
سیر: ۲ حبه
پیاز : ۱ عدد بزرگ
سس تمرهندی: ½ لیوان
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و کاری: به مقدار کافی
طرز تهیه خورش قلیه قارچ
مرحله اول: پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و در یک قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود. سپس، سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خوش سیر آزاد شود.
مرحله دوم: حالا به مخلوط پیاز و سیر، ادویه کاری، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دهید تا ترکیب ادویهها با سیر و پیاز همگن شود. پس از آن، قارچهای اسلایس شده و شسته شده را به قابلمه افزوده و تفت دهید.
مرحله سوم: قارچها را به خوبی تفت دهید تا آب انداخته و سرخ شوند. وقتی قارچها سرخ شدند، ۲ تا ۳ لیوان آب به آن اضافه کنید. در این فاصله، سبزی قلیه را ریز خرد کرده و جداگانه تفت دهید.
مرحله چهارم: مراقب باشید سبزی قلیه را بیش از حد سرخ نکنید تا خورش تلخ نشود. سپس، سبزی سرخ شده را به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورشت کاملاً جا بیفتد.
مرحله پنجم: بعد از یک تا یک و نیم ساعت، سس تمرهندی را به خورش اضافه کنید و منتظر بمانید تا خورشت به خوبی جا بیفتد و غلیظ شود. در نهایت، خورش قلیه قارچ را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
راز خوشمزگی خورش قلیه قارچ
در روش سنتی تهیه قلیه ماهی جنوبی، ماهی را به صورت خام به خورش اضافه میکنند، اما اگر ترجیح میدهید میتوانید ماهی را اندکی سرخ کنید، مراقب باشید تا گوشت ماهی خشک نشود و نرم و آبدار بماند.
برای ترکیب سبزی قلیه ماهی، نسبت سبزیها باید دقیقاً رعایت شود تا خورشت تلخ نشود. تلخی قلیه ماهی معمولاً به دلیل زیادهروی در استفاده از شنبلیله است.
در روش سنتی پخت قلیه ماهی جنوبی، سبزی قلیه را به همراه سیر و پیاز در هاون میکوبند تا کاملاً له شوند و سپس تفت میدهند. این روش یکی از رازهای خوشمزهتر شدن قلیه ماهی است.
یکی از نکات مهم برای تهیه یک قلیه ماهی خوشمزه، جا افتادن و روغن انداختن خورشت است. میتوانید در پایان پخت، شعله گاز را خیلی ملایم کنید تا خورشت روغن بیندازد.
سبزی قلیه ماهی باید آنقدر خوب خرد شود که حالت خمیری پیدا کند. برای ریز خرد کردن سبزی، میتوانید آن را همراه با پیاز در غذاساز بریزید تا به ریزترین حالت ممکن خرد شود و پیاز در خورش مشخص نباشد.
اگر مایلید، میتوانید یک قاشق غذاخوری ربگوجهفرنگی را در روغن تفت دهید و در اواسط پخت به قلیه ماهی اضافه کنید تا رنگ خوبی به خورش بدهد.
در برخی مناطق ایران، قلیه ماهی با رب انار تهیه میشود که در این صورت از رب انار ترش یا ملس به جای تمر هندی استفاده میشود.
میتوانید از انواع ماهی مانند قزلآلا یا سایر ماهیهایی که دوست دارید برای تهیه قلیه ماهی استفاده کنید. مهم این است که ماهی گوشتی باشد.
تهیه قلیه ماهی با میگو نیز مرسوم است. در این روش میتوانید میگو را جایگزین ماهی کنید و قلیه میگو مجلسی داشته باشید.
اگر ماهی در دسترس نیست، میتوانید قلیه ماهی را با تن ماهی به همین روش تهیه کنید.
بعضی از جنوبیها پس از خوردن قلیه ماهی، خرمای کنجدی میخورند تا سردی ماهی را خنثی کنند.
برخی از جنوبیها قلیه ماهی را با نان و بدون برنج مصرف میکنند.