راز خوشمزگی مربای کیوی و نکات پخت مربای کیوی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش کلم قمری و فوت و فن آش کلم قمری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش کلم قمری راز خوشمزگی آش کلم قمری و فوت و فن آش کلم قمری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش …
راز خوشمزگی آش کدو و فوت و فن آش کدو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش کدو راز خوشمزگی آش کدو و فوت و فن آش کدو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش کدو، یکی از …
راز خوشمزگی آش هویج و جو و فوت و فن آش هویج و جو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش هویج و جو راز خوشمزگی آش هویج و جو و فوت و فن آش هویج و جو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی مربای کیوی
راز خوشمزگی مربای کیوی و نکات پخت مربای کیوی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
مربای کیوی از مرباهای ملسی است که به دلیل طعم متفاوت خود طرفداران زیادی دارد. تهیه مربای کیوی نسبتاً ساده و سریع است و معمولاً در فصل پاییز تهیه میشود. در این مقاله، مراحل تهیه مربای کیوی را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید تا از طرز تهیه این مربای ملس و لذیذ آگاه شوید.
مربای کیوی دارای یکی از متفاوتترین طعمها در دنیای مرباها است و برای وعده صبحانه بسیار مناسب است. طعم ملس آن باعث میشود که بدون نیاز به افزودن کره یا خامه نیز خوشمزه باشد و برای افرادی که در حال کاهش وزن هستند، مناسب است. برای تهیه مربای کیوی، بهتر است از کیویهای سفت استفاده کنید تا در حین پخت خراب نشوند. اگر قصد دارید مربای کیوی را خمیر کنید و یکدست کنید، کیویهای نرمتر مناسبتر هستند.
مواد لازم
کیوی ۱ کیلوگرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب ½ لیتر
آب لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای کیوی
برای تهیه مربای کیوی حتما از کیویهای رسیده و سفت استفاده کنید. ابتدا کیویها را پوست میکنیم و به دلخواه برش میزنیم و کنار میگذاریم. در ادامه، شکر و آب را در یک قابلمه مناسب مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم.
حالا باید صبر کنیم تا شربت به غلظت برسد و شکر به طور کامل حل شود. برای اینکه متوجه شویم شربت به غلظت مناسب رسیده است، با یک قاشق خشک و تمیز مقدار کمی از شربت بر میداریم و صبر میکنیم تا کاملاً خنک شود.
پس از اینکه شربت خنک شد، آن را بین دو انگشت خود قرار میدهیم. اگر شربت آبکی نبود و بین دو انگشت کمی کشیدم، یعنی شربت قوام آمده است. سپس از اینکه شربت قوام آمد، کیویهای خرد شده را به قابلمه اضافه میکنیم.
حالا حرارت را زیاد میکنیم تا شربت جوش بیافتد و روی آن کف کند. حتماً کفهای روی مربا را بگیرید تا مربای شما در پایان پخت شفاف شود. پس از اینکه کف روی مربا را جمع کردیم، حرارت را کم میکنیم تا کیویها بپزند.
تقریباً حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخت کیویها زمان لازم است. پس از اینکه کیویها به طور کامل پختند، آب لیمو ترش را اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را خاموش میکنیم. برای طعم بهتر مربا میتوانید کمی وانیل هم اضافه کنید.
مربا را به همین صورت به مدت ۱۲ ساعت در دمای محیط قرار میدهیم تا کاملاً خنک شود، سپس آن را در ظرف شیشهای میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم. اگر مقدار مربا زیاد است، میتوانید تا یک سال آن را در فریزر نگهداری کنید.
چکار کنیم مربای کیوی شکرک نزند
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، نیاز به توجه به چند نکته مهم دارد. اولاً، باید میزان شکر مورد استفاده را با دقت انتخاب کنید؛ افراط در استفاده از شکر میتواند به شکرک زدن منجر شود. دوماً، حرارت پخت را باید به گونهای تنظیم کنید که کیویها به تدریج و بدون تحت فشار قرار گرفتن پخته شوند. این کار با کاهش شعله گاز انجام میشود.
سوماً، استفاده از آب لیمو در طی فرآیند پخت میتواند به حفظ شفافیت مربا و جلوگیری از شکرک زدن کمک کند. با رعایت این موارد، میتوانید مربایی بدون شکرک، با رنگ شفاف و با کیفیت بالا تهیه کنید.
تهیه مربای کیوی بدون آب
برای تهیه مربای کیوی بدون آب، ابتدا پوست کیویها را جدا کرده و آنها را کاملا له کنید. سپس شکر را اضافه کرده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کیوی آب بیندازد. پس از گذشت این زمان آبلیمو را اضافه کرده و قابلمه را با درب باز روی حرارت متوسط قرار دهید تا مربا شروع به جوشیدن کند.
پس از رسیدن به غلظت مناسب (شهد مربا باید بین دو انگشت کش بیاید)، حرارت را کم و مربا را برای ۳۰ دقیقه دیگر بپزید. در نهایت، برای جلوگیری از کپک زدن، شیشهای که برای نگهداری مربا در نظر گرفتهاید را با آب جوش استریل کنید و مربا را داخل آن بریزید.
راز خوشمزگی مربای کیوی
کیوی پس از پخته شدن تغییر رنگ میدهد، برای خوش رنگتر شدن میتوانید مقداری رنگ سبز خوراکی به آن اضافه کنید.
برای عطر بهتر نیز میتوانید وانیل، هل یا مقداری گلاب به مربا اضافه کنید.
اگر قصد اضافه کردن هر کدام از این مواد را داشتید، ۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت آن را روی مربا بریزید.
مربا را بیش از حد نپختید، زیرا کیوی سریع پخته و به سرعت له میشود.
اگر مربا را به شکل مارمالاد ترجیح میدهید، پس از اتمام مراحل طرز تهیه مربا کیوی، کیویها را با گوشتکوب برقی یا میکسر له کنید.