;
راز خوشمزگی دلمه کلم و سس دلمه کلم و خوشمزه ترین دلمه کلم - مُچُم
راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال و نکات پخت مربای پوست پرتقال

راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال و نکات پخت مربای پوست پرتقال

راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال و نکات پخت مربای پوست پرتقال در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مربای پوست پرتقال یکی از خوشمزگی‌های بی‌نظیر …

راز خوشمزگی سوپ شلغم و فوت و فن سوپ شلغم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سوپ شلغم و فوت و فن سوپ شلغم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سوپ شلغم راز خوشمزگی سوپ شلغم و فوت و فن سوپ شلغم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سوپ شلغم، که به عنوان …

راز خوشمزگی آبگوشت به و بادمجان قمی و نکات آبگوشت بادمجان قمی

راز خوشمزگی آبگوشت به و بادمجان قمی و نکات آبگوشت بادمجان قمی

راز خوشمزگی آبگوشت به و بادمجان قمی راز خوشمزگی آبگوشت به و بادمجان قمی و نکات آبگوشت بادمجان قمی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آبگوشت به و بادمجان، …

راز خوشمزگی دلمه کلم

سس دلمه کلم با دلمه کلم چی بخوریم راز خوشمزگی دلمه کلم نی نی سایت خوشمزه ترین دلمه کلم خوشمزه ترین دلمه کلم نی نی سایت سس دلمه کلم با رب گوجه طرز تهیه دلمه کلم برای 6 نفر دلمه کلم برگ رزا منتظمی

راز خوشمزگی دلمه کلم و سس دلمه کلم و خوشمزه ترین دلمه کلم در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

دلمه کلم برگ، یکی از خوشمزه‌ترین انواع دلمه است که در آذربایجان و تبریز، به عنوان یکی از غذاهای محبوب عید و ماه رمضان، شناخته می‌شود. برای تهیه دلمه کلم برگ مجلسی تبریزی، از رب انار و رب گوجه فرنگی استفاده می‌شود که در برخی شهرهای دیگر مانند بروجرد و سنندج، برای شام شب یلدا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد لازم برای دلمه کلم

کلم برگ: ۱ عدد بزرگ
گوشت چرخکرده: ۶۰۰ گرم
لپه: ۲۰۰ گرم
برنج: ۲ پیمانه
سبزی دلمه ساطوری خرد شده: جعفری، گشنیز، شوید، ترخون و نعنا ۸۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار دلخواه
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی مایع: به مقدار لازم

آموزش پخت دلمه کلم

سس دلمه کلم پیچ معمولاً از رب انار یا ترکیبی از رب انار و رب گوجه استفاده می‌کند. در ادامه، مراحل تهیه دلمه کلم برگ روش‌های تبریز و ارومیه که به شما آموزش می‌دهیم، بیان می‌شود.

برای تهیه دلمه کلم با استفاده از برگ کلم سفید یا کلم پیچ، ابتدا در یک قابلمه مناسب مقداری آب بریزید تا به دمای جوش برسد. سپس یک قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید.

لپه‌ها را هم در مقداری آب بپزید، اما مراقب باشید له نشوند. برنج را نیز بپزید و وقتی دانه برنج یک ترک در وسطش برداشت آن را آبکش کنید.

در حین آماده شدن آب در قابلمه، برگ‌های کلم سفید یا کلم پیچ را جدا کنید و با آب سرد و نمک آن‌ها را شستشو دهید. وقتی آب در قابلمه به جوش آمد، برگ‌های کلم را داخل آب جوش بیاندازید تا کمی نرم شوند.

۱ تا ۲ دقیقه زمان کافی است تا برگ کلم نرم شود. سپس برای جدا کردن برگ‌های کلم پیچ یا کلم سفید از رگ اصلی و وسط، با استفاده از قاشق، به آرامی برگ‌ها را یکی یکی جدا کنید. برگ‌های کلم به راحتی از هم جدا می‌شوند.

برگ‌های کلم را از آب خارج کنید و در آبکش بگذارید تا خوب خشک شوند. پیاز را ساطوری خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت قهوه‌ای شود. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه‌ها را جذب کند.

مایه گوشتی داخل دلمه برگ کلم آماده است، اجازه دهید کمی خنک شود.

در این مرحله از دستور پخت دلمه کلم برگ سفید، باید دلمه‌ها را بپیچید و آماده کنید. برخی برگ‌های کلم ممکن است رگبرگ‌های خیلی ضخیم در پشت خود داشته باشند. برای سهولت در پیچیدن دلمه، بهتر است آن‌ها را به آرامی با نوک چاقو جدا کنید و مراقب باشید که برگ کلم آسیب نبیند.

مایه گوشتی را با لپه و برنج پخته و سبزیجات خردشده مخلوط کنید و به مقدار دلخواه نمک اضافه کنید. در هر برگ کلم، یک تا دو قاشق غذاخوری از مایه دلمه را بریزید و برگ کلم را به شکل بقچه یا سیگاری درست و شبیه دلمه برگ بپیچید.

در مرحله نهایی از طرز تهیه دلمه کلم برگ، باید کف قابلمه را با مقداری روغن پوشانید و چند عدد برگ کلم بپیچید. دلمه‌های پیچیده شده را روی کف قابلمه بچینید و روی آن‌ها چند برگ کلم قرار دهید. سس دلمه و یک استکان آب را هم روی آن‌ها بریزید.

برای تهیه سس دلمه کلم برگ، رب گوجه فرنگی، رب انار ملس، ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. اگر طعم ملس و کمی شیرین را برای دلمه می‌پسندید، می‌توانید مقداری شکر و سرکه به جای آبلیمو و نمک به سس اضافه کنید.

برای پختن دلمه برگ کلم پیچ، ابتدا شعله گاز را روی حالت متوسط قرار دهید و زمانی که بخار بلند شد، شعله را ملایم کنید. ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان برای پختن دلمه برگ کلم پیچ کافی است.

آموزش پخت دلمه کلم با مرغ

برای تهیه دلمه کلم پیچ با مرغ، از مقداری سینه مرغ چرخ‌کرده یا خردشده به صورت نگینی استفاده کنید. ابتدا همانند روش قبل، پیاز را همراه با مرغ سرخ کنید تا طعم و طراوت خاصی به مرغ بدهد. سپس ادویه‌ها، لپه و برنج نیم پز را به آن اضافه کنید.

در نهایت، سبزیجات خردشده و رب گوجه فرنگی را به مخلوط قبلی اضافه کنید و مواد را داخل برگ‌های کلم که از قبل جوشانده شده‌اند بریزید.

راز خوشمزگی دلمه کلم

به‌طور درست، می‌توانید کلم‌پیچ را در آب جوش بریزید. برای این کار، ابتدا سر کلم را با چاقوی تیز ببرید و سپس کلم را در آب جوش بیاندازید. سپس با استفاده از انبر، برگ‌های کلم را یکی یکی جدا کنید. بعد از خشک شدن برگ کلم، سر و ته آن را برای درست کردن دلمه باید با چاقوی تیز ببرید تا یک برگ به شکل مربعی بدست آید.

راز لذیذ شدن دلمه کلم چیست؟ از کلم‌های جوان و نسبتاً کوچک برای درست کردن دلمه کلم برگ استفاده کنید.

برای اضافه کردن ادویه به گوشت، می‌توانید مقداری دارچین و زعفران دم کرده را هم اضافه کنید. این یک راز دیگر برای خوشمزه شدن دلمه برگ کلم است.

همراه با دلمه‌ها، چند عدد آلو بخار یا خورشتی را در روی دلمه‌ها قرار دهید تا به دلمه طعم لذیذ و شیرین‌تری ببخشید.

یک روش دیگر برای پختن دلمه کلم برگ خوشمزه‌تر این است که در آخرین ۱۰ دقیقه پخت، سس دلمه را روی دلمه‌ها بریزید، به خصوص اگر در سس دلمه از شکر استفاده کرده‌اید. زیرا شکر به کف قابلمه سرازیر می‌شود و شیره شکر می‌سوزد. می‌توانید شکر را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه‌های افق کوروش تهیه کنید.

به جای گوشت چرخ‌کرده، می‌توانید از سویا یا گوشت مرغ پخته شده، ریشه‌ریشه شده و تفت داده شده نیز استفاده کنید.

برای تهیه دلمه کلم برگ سنندجی یا کردی، باید از ترکیب سبزی‌های پیازچه، نعنا، تره، مرزه، جعفری و گشنیز به صورت خرد شده و ساطوری استفاده کنید. برای مواد داخل دلمه برگ سنندجی هم، به جای گوشت چرخ‌کرده، می‌توانید از گوشت سینه مرغ استفاده کنید.

به جای آبلیمو هم می‌توانید از سماق یا آبغوره استفاده کنید.

دلمه کلم بروجردی معمولاً رب گوجه ندارد.

طرز تهیه دلمه کلم برگ ارومیه هم مانند دلمه کلم برگ تبریز است.

برای تزیین دلمه کلم برگ خانگی، می‌توانید از مقداری سبزی تازه خرد شده و زرشک استفاده کنید.

اضافه کردن مقداری سیر له شده یا پودر سیر به مواد میانی دلمه برگ کلم، باعث بهتر شدن طعم آن می‌شود.”

مقدار سبزی برای دلمه کلم

برای تهیه دلمه برگ کلم برای ۱۰ نفر، به ۸۰۰ گرم سبزی نیاز خواهید داشت. برای این مقدار، باید از ترکیب زیر استفاده کنید:

۲۴۰ گرم جعفری
۱۶۰ گرم تره
۱۲۰ گرم شوید
۱۶۰ گرم گشنیز
۱۲۰ گرم ترخون

سس دلمه کلم

راز خوشمزگی دلمه کلم تبریزی در سس مخصوص آن است. برای تهیه این سس، باید رب گوجه فرنگی، رب انار، ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو، و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سپس سس را به دلمه‌ها اضافه کنید و اجازه دهید دلمه‌های شما چند ساعت در این سس بپزند.

سس دلمه کلم با دلمه کلم چی بخوریم راز خوشمزگی دلمه کلم نی نی سایت خوشمزه ترین دلمه کلم خوشمزه ترین دلمه کلم نی نی سایت سس دلمه کلم با رب گوجه طرز تهیه دلمه کلم برای 6 نفر دلمه کلم برگ رزا منتظمی

چگونه دلمه کلم شیرین تهیه کنیم

برای تهیه دلمه کلم برگ شیرین، می‌توانید از ترکیب کشمش برای مواد داخل دلمه استفاده کنید و سس دلمه را نیز با مقداری شکر شیرین کنید.

کلم مناسب برای دلمه کلم

برای درست کردن خوشمزه‌ترین دلمه کلم، باید کلم مناسبی را انتخاب کنید. معمولاً کلم‌های بزرگ که برگ‌های سالمی دارند برای تهیه دلمه کلم مناسب‌تر هستند. به خاطر داشته باشید که برای تهیه دلمه کلم برگ، کلم‌هایی را انتخاب کنید که باکیفیت هستند و لکه‌های تیره روی آن‌ها ایجاد نشده است.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 6 خرداد 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.