راز خوشمزگی خورشت آلو با گوشت گوسفندی حرفه ای
راز خوشمزگی شیرینی توپی و فوت و فن شیرینی توپی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی شیرینی توپی راز خوشمزگی شیرینی توپی و فوت و فن شیرینی توپی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شیرینی توپی، این گویهای …
راز خوشمزگی سالاد هاوایی و فوت و فن سالاد هاوایی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سالاد هاوایی راز خوشمزگی سالاد هاوایی و فوت و فن سالاد هاوایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سالاد هاوایی، برخلاف نامش، …
راز خوشمزگی نان عدس و فوت و فن نان عدس خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی نان عدس راز خوشمزگی نان عدس و فوت و فن نان عدس خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. نان عدس، یکی از …
راز خوشمزگی خورشت آلو
راز خوشمزگی خورشت آلو با گوشت گوسفندی حرفه ای در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خورشت آلو مسما، یکی از غذاهای مشهور و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است و با طعم لذیذ خود، جایگاه ویژهای در میان غذاهای مجلسی ایرانی دارد. اغلب این غذا به عنوان یک غذای شمالی شناخته میشود، اما در مناطق شمال کشور، خورش آلو با تفاوتهای کوچکی در روش تهیه آماده میشود. در دستور پخت خورش آلو، با رعایت اصول پایه، میتوان به صورت خلاقانه مواد دیگری را به میزان کمتر یا بیشتری اضافه کرد.
گوشست مناسب برای خورشت آلو
در روش تهیه خورشت آلو با مرغ، شما میتوانید از قسمت فیله و همچنین قسمت ران با استخوان مرغ استفاده کنید. در این دستور، ما از قسمت فیله مرغ استفاده کردهایم.
به علاوه، در روش تهیه خورشت آلو، میتوانید از گوشت قرمز (گوسفند و گوساله)، کوفته قلقلی، مرغ، اردک، بلدرچین و بوقلمون نیز استفاده کنید. با اعمال تغییرات در مواد اصلی، میتوانید طعم و انتخابهای متنوعی برای خورشت آلو داشته باشید.
آلو مناسب در خورشت آلو
برای تهیه خورشت آلو مسما، آلوها را حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۳ ساعت در آب گرم خیس کنید.
پیشنهاد میشود قبل از پخت آلوها، حتماً هستههای آنها را جدا کنید تا در هنگام پختن آسانتر باشد.
در طرز تهیه خورشت آلو مسما، شما میتوانید از آلو سیاه، قیسی زردآلو یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید. این انتخاب بستگی به ترجیحات شما دارد و میتوانید با تنوع آلوها، طعم و رنگ متنوعی در خورشت خود داشته باشید.
نکات پخت خورشت آلو
در طرز تهیه خورشت آلو مسما، زعفران دم کرده را در مراحل پایانی (۱۵ دقیقه پایانی) به خورشت آلو اضافه کنید تا عطر و طعم خود را حفظ کند.
اگر میخواهید خورشت آلوی شما شیرین باشد، به آن به اندازه دلخواه خود شکر اضافه کنید. و اگر طرفدار خورشت آلوی ترش هستید، در ۱۰ دقیقه پایانی، کمی آبغوره به خورش اضافه کنید.
خورش آلو معمولاً با آب کم یا به اصطلاح تنگ آب و غلیظ پخته میشود. اما در صورت دلخواه، میتوانید کمی آب بیشتری برای آن استفاده کنید و مقدار آب را بنا به سلیقه خود تنظیم کنید.
استفاده از یک قاشق چایخوری گلاب در طرز تهیه خورشت آلو مسما طعم آن را بسیار دلپذیر میکند. میتوانید گلاب را جداگانه با آلوها بپزید و سپس به خورشت اضافه کنید.
برای لعاب بیشتر خورشت آلو مسما، به آن میتوانید سیب زمینی نیز اضافه کنید. در این صورت، بهتر است سیب زمینیها را نگینی درشت خرد کرده و قبل از اضافه کردن به خورشت، با کمی روغن آنها را تفت دهید تا هنگام پخت ظاهر خود را بیشتر حفظ کنند.
میتوانید گوجه فرنگی را جایگزین رب گوجه فرنگی کنید، اما بهتر است آن را حتماً پوره کنید. البته در این صورت رنگ خورش آلو به شدت قرمز نخواهد شد.
اضافه کردن زرشک و گردوی خرد شده در مرحله آخر به خورشت آلو، آن را مجلسیتر میکند. میتوانید شکر را هنگام تفت دادن زرشک در کمی روغن یا کره اضافه کنید.
خورشت آلو مسما با برنج سرو میشود و در کنار آن میتوانید انواع سالاد، ترشی و سبزیجات را نیز سرو کنید.
مواد لازم برای خورشت آلو با مرغ
فیله یا سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
آلو بخارا: ۱۵ عدد
پیاز: ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن یا کره: به میزان لازم برای طبخ غذا
آموزش پخت خورشت آلو با مرغ
برای آمادهسازی خورشت آلو با مرغ، ابتدا آلوها را در آب ولرم قرار دهید تا حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۳ ساعت خیس شوند. سپس مرغ را پس از شستن، به قطعات مکعبی ۲ سانتیمتری خرد کنید. میتوانید از ران مرغ هم استفاده کنید. در هر صورت، مرغ را در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت آلو سرخ کنید.
در یک تابه، کمی روغن بریزید و پس از داغ شدن، مرغها را اضافه کنید. وقتی مرغ تغییر رنگ کرد، کمی زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید تا با مرغ تفت بخورد. وقتی تکههای مرغ سرخ و طلایی شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید.
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با کمی روغن در تابه سرخ کنید. آلوها را آبکشی کرده و هسته آنها را بیرون بیاورید. سپس آلوها را به تابه اضافه کنید تا تغییر رنگ دهند و طلایی شوند. رب گوجه فرنگی را نیز به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خامی خود را از دست بدهد. در صورت تمایل، میتوانید از گوجهفرنگی رنده شده نیز استفاده کنید. به مواد داخل تابه کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
۲ لیوان دستهدار فرانسوی آب جوش را به آلوها اضافه کنید و مرغ را در همین مرحله از طرز تهیه خورشت آلو با مرغ اضافه کنید. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. اگر میخواهید از سیبزمینی استفاده کنید، آن را پس از سرخ کردن به خورشت اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مواد به خوبی با هم بپزند.
در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش، زعفران دمکرده (و در صورت تمایل، یک قاشق چایخوری گلاب) را اضافه کنید. میزان شیرینی خورشت آلو را بچشید و اگر میخواهید شیرینتر باشد، به آن کمی شکر اضافه کنید. میتوانید از رب انار هم در طرز تهیه خورشت آلو با مرغ استفاده کنید. وقتی همه مواد به حد کافی نرم شدند، حرارت را متوقف کرده و خورشت آلو را در ظرف مناسب سرو کنید.
آموزش پخت خورشت آلو با گوشت
برای آمادهسازی خورش آلو با گوشت، مرغ را حذف کنید و به جای آن، به اندازه ۵۰۰ گرم گوشت قرمز (مانند گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله) استفاده کنید. گوشت را به تکههای کوچک برش بزنید. یک پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس گوشت را به پیازها اضافه کنید.
به گوشت، کمی زردچوبه و فلفل بیفزایید و تفت دهید. بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد، به آن آب جوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. حرارت را روی حالت ملایم قرار داده و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. به دلیل اینکه گوشت قرمز زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد، میتوانید از زودپز برای پختن گوشت استفاده کنید.
در این مرحله، سس خورشت را آماده کنید. برای این کار، یک پیاز دیگر را سرخ کنید و رب گوجه فرنگی و آلوهای خیسانده و هستهگرفته را به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن آلوها، آنها را با مقداری آب بپزید.
بعد از پختن گوشت، آن را از آب گوشت جدا کنید و به آلو و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. از آب گوشت به اندازه ۱ تا ۲ لیوان جدا کنید و روی مخلوط گوشت و آلو بریزید. بعد از جوش آمدن آب، ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد به خوبی بپزند و خورش جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی، نمک و چاشنیهای دیگر را به خورش اضافه کنید.
حالا خورش آلو با گوشت آماده است و میتوانید آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
آموزش پخت خورشت آلو شمالی
برای آمادهسازی خورشت آلو مازندرانی یا شمالی، طرز تهیه آن مشابه با روشهای قبلی است با این تفاوت که در این حالت از گوشت اردک یا مرغ استفاده میشود و همچنین رب انار به عنوان چاشنی اصلی این خورشت به آن اضافه خواهد شد. همچنین برای تزیین و طعم دهی بیشتر از زرشک سرخ شده یا دانههای انار قرمز استفاده میشود.
خورش آلو با لپه
خورش آلو با لپه یکی از خورشهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با ترکیبی از طعمهای ترش و شیرین، ذائقههای مختلف را به خود جذب میکند. این خورش معمولاً با گوشت گوسفندی یا گوساله تهیه میشود و لپه، آلو بخارا و پیاز سرخ شده از مواد اصلی آن هستند. برای تهیه خورش آلو با لپه، ابتدا گوشت را به همراه پیاز تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند. سپس لپه را که از قبل خیس کردهایم، به گوشت اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. در ادامه، رب گوجهفرنگی، آلو بخارا، شکر، نمک و فلفل را به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد. در انتها، میتوانید کمی زعفران دم کرده برای خوشرنگ شدن خورش به آن اضافه کنید. خورش آلو با لپه را میتوانید با برنج سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.