راز خوشمزگی باقالی پلو با مرغ و نکات باقالی پلو با مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی زولبیا بامیه و فوت و فن زولبیا بامیه خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی زولبیا بامیه راز خوشمزگی زولبیا بامیه و فوت و فن زولبیا بامیه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آشنایی با تاریخچه زولبیا …
راز خوشمزگی سس بشامل و فوت و فن مربای خیار خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سس بشامل راز خوشمزگی سس بشامل و فوت و فن مربای خیار خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سس بشامل، با ریشههای فرانسوی …
راز خوشمزگی کباب برگ و فوت و فن کباب برگ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کباب برگ راز خوشمزگی کباب برگ و فوت و فن کباب برگ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کباب برگ رستورانی، یکی از …
راز خوشمزگی باقالی پلو با مرغ
راز خوشمزگی باقالی پلو با مرغ و نکات باقالی پلو با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
باقلاپلو، غذایی سنتی ایرانی است که در میان غذاهای ملی ایران جایگاه ویژهای دارد و در این کشور بسیار شناخته شده و پرطرفدار است. این خوراک با ترکیبی از برنج و باقلا طبخ میشود و با افزودن انواع ادویهها نظیر زعفران، دارچین و هل، همچنین سایر ادویههای دلخواه، طعمی فوقالعاده و لذیذ پیدا میکند.
مواد لازم
برنج ۴ پیمانه
باقالی سبز، تازه و پوست گرفته ۲ پیمانه
شوید خشک و پودر شده ۱٫۵ پیمانه
مرغ پخته شده برای هر نفر یک تکه ران یا سینه
زعفران دم کرده ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
کره و روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه باقایل پلو با مرغ
برای تهیه باقالی پلو با مرغ، ابتدا یک قابلمه را روی اجاق گرم کنید و مقداری آب (تقریباً دو برابر مقدار برنج) در آن بریزید تا بجوش آید. پس از جوش آمدن آب، برنجی که آبکش کردهاید را اضافه کنید. پس از چند دقیقه جوشیدن، باقالی تازه و پاک شده را به آن بیفزایید و پس از چند جوش دیگر (زمانی که برنج کمی خام باشد)، برنج را آبکش کنید. اگر از باقالی خشک استفاده میکنید، باید آن را جداگانه بپزید، اما توصیه میشود از باقالی تازه استفاده کنید.
در قابلمهای نچسب، کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه (مانند ته دیگ سیب زمینی، کاهو یا نان لواش) را قرار دهید. سپس لایهای از مخلوط برنج و باقالی را اضافه کنید، کمی شوید خشک روی آن بپاشید، سپس بقیه برنج را ریخته و باقیمانده شوید را بریزید. زعفران دمکرده را روی برنج بریزید، سپس برنج را به شکل مخروطی شکل دهید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بخار سریعتر خارج شود. درب قابلمه را گذاشته و حرارت را زیاد کنید تا بخار کند. پس از ۸ تا ۱۰ دقیقه، کره را تکه تکه کرده و دور تا دور برنج بگذارید. سپس حرارت را کاهش داده و دمکنی را روی قابلمه قرار دهید تا باقالی پلو دم بکشد (حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه).
پس از دم کشیدن، باقالی پلو را در ظرف سرو ریخته و تکههای مرغ را اطراف آن قرار دهید. هنگام سرو، آب مرغ را روی باقالی پلو بریزید و به همراه سالاد شیرازی یا سبزی خوردن نوش جان کنید. برای مزهدار کردن مرغ، آن را با پیاز سرخ شده، ادویه، رب گوجه فرنگی و آب لیمو طعمدار کنید.
راز خوشمزگی باقالی پلو با مرغ
برای آغاز پخت باقالی پلو با مرغ، ابتدا برنج را درون یک کاسه بریزید و با آب سرد چهار بار بشویید و آب آن را خارج کنید. سپس دوباره آب سرد روی برنج بریزید و به ازای هر پیمانه برنج، نصف قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و حدود دو ساعت قبل از آبکش کردن، برنج را در آب نمک خیس کنید. این کار مانع از شکستن و له شدن دانههای برنج در حین پخت میشود.
وقتی برنج و باقلا در حال جوشیدن هستند و برنج دارد قد میکشد، نصف لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید تا به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد.
در هنگام پخت پلوهای مخلوط مانند لوبیا پلو، قیمه پلو و ته چین مرغ، باید برنج را کمی دونتر آبکش کنید تا پس از دم کشیدن، برنج شفته و له نشود.
پس از آبکش کردن برنج، برنج را مزه کنید تا از میزان نمک آن اطمینان حاصل کنید. اگر نمک برنج زیاد بود، آن را کمی بیشتر بشویید تا نمک اضافی برنج حذف شود. اگر برنج بینمک بود، قبل از دم کردن، مقداری نمک روی برنج بپاشید.
برای داشتن یک ته دیگ مجلسی و خوشمزه، قبل از ریختن برنج روی ته دیگ، شعله را کمی بیشتر کنید تا ته دیگ کمی سرخ شود (از سرخ کردن زیاد پرهیز کنید تا ته دیگ نسوزد). همچنین میتوانید کمی زعفران دم کرده به روغن اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری به ته دیگ ببخشد.
اگر ته دیگ به کف قابلمه چسبید، درب قابلمه را بگذارید و آن را کنار بگذارید، سپس پس از حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه، ته دیگ را از قابلمه جدا کنید.
برای پخت باقالی پلو، شوید خشک را میان لایههای برنج بریزید یا پس از آبکش کردن برنج و باقالی، شوید را با آنها مخلوط کنید و دم کنید. استفاده از شوید تازه توصیه نمیشود، زیرا ممکن است در برنج گوله شود و رنگ برنج را تیره کند.
باقلا را پس از اضافه کردن به برنج، به مدت ۴ تا ۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید تا نیمپز شوند و سپس دم کنید تا باقلاها مغزپخت شوند.
پس از پخت مرغ، آن را در کنار باقالی پلو سرو کنید و آب مرغ را از صافی عبور دهید و در کنار باقالی پلو بریزید.
پس از دم کشیدن باقالی پلو، قبل از سرو، اجازه دهید پلو کمی خنک شود تا در هنگام برخورد با کفگیر، برنج له یا خرد نشود.
باقلاها را به صورت خلالی برش دهید تا هم زودتر بپزند و هم ظاهر زیباتری داشته باشند.
برای آسانتر کردن پوست کندن باقلا، باقلاها را نصف کنید و پس از پاشیدن نمک روی آنها، نیم ساعت صبر کنید تا پوست آنها راحتتر جدا شود.
در صورت تهیه باقالی پلو با مرغ ریشریش، مرغ پخته را ریشریش کرده و در کره و ادویه سرخ کنید.
برای تهیه باقالی پلو با ماهی یا ماهیچه، مرغ را با ماهی یا ماهیچه جایگزین کنید و در صورت تهیه بدون گوشت، مرغ را حذف کنید.
برای تزیین، بخشی از برنج را با زعفران مخلوط کرده و برنج زعفرانی را روی باقالی پلو بریزید.
برای برنج قالبی مجلسی، یک قالب را با کره چرب کنید، برنج زعفرانی را فشار داده و باقالی پلو را روی آن بریزید.
برای خوشمزهتر شدن باقالی پلو با مرغ، رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و به مرغ سرخ شده اضافه کنید.
سلام . لطفاً باقالی پلو با گردن هم آموزشش رو بزارید. ممنون.