;
راز خوشمزگی حاجی بادام و نکات پخت حاجی بادام خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی میگو پلو و نکات پخت میگو پلو پفکی خوشمزه جنوبی

راز خوشمزگی میگو پلو و نکات پخت میگو پلو پفکی خوشمزه جنوبی

راز خوشمزگی میگو پلو راز خوشمزگی میگو پلو و نکات پخت میگو پلو پفکی خوشمزه جنوبی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. میگو پلو یک غذای ایرانی محبوب است …

راز خوشمزگی سالاد الویه و نکات طلایی و چاشنی سالاد الویه

راز خوشمزگی سالاد الویه و نکات طلایی و چاشنی سالاد الویه

راز خوشمزگی سالاد الویه راز خوشمزگی سالاد الویه و نکات الویه طلایی و چاشنی سالاد الویه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سالاد الویه یک غذای روسی محبوب …

راز خوشمزگی مربای انجیر و نکات پخت مربای انجیر خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مربای انجیر و نکات پخت مربای انجیر خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مربای انجیر راز خوشمزگی مربای انجیر و نکات پخت مربای انجیر خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مربای انجیر یکی از لذت‌بخش‌ترین و محبوب‌ترین …

راز خوشمزگی حاجی بادام

مضرات حاجی بادام خواص حاجی بادام طرز تهیه حاج بادام خانه برمیگردیم فیلم طرز تهیه شیرینی حاجی بادام قیمت حاجی بادام طرز تهیه حاجی بادام شیراز طرز تهیه حاجی بادام نیریز طرز تهیه حاجی بادام بدون فر

راز خوشمزگی حاجی بادام و نکات پخت حاجی بادام خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

یکی از شیرینی‌های معتبر استان یزد، حلوای حاجی بادام بوده است. این شیرینی به دلیل خوشمزگی و مواد اولیه نقلی که در آن استفاده می‌شود، در بین خانواده‌های ایرانی محبوبیت زیادی دارد. این شیرینی نیز در شهر کاشان تهیه و تولید می‌شود. اما تاریخچه این شیرینی بسیار جالب و دارای سابقه‌ای طولانی است.

حاجی بادام، یک شیرینی‌پز مشهور در شهر یزد بود که به تولید انواع شیرینی‌های خوشمزه می‌پرداخت. ایشان به دلیل شهرت و مهارت در شیرینی‌پزی، جایگاه ویژه‌ای در جامعه ایرانی داشتند. حاجی بادام در یکی از دوران حیات خود به حج رفت و در طول این سفر حج، که معمولاً شش ماه به طول می‌انجامید، مقدار زیادی از شیرینی‌های خود را به همراه خود به حج برد. از جمله این شیرینی‌ها بادامی وجود داشت که نوعی شیرینی خاص و مخصوص حاجی بادام بود. پس از بازگشت ایشان از سفر حج، تعدادی از بادام‌های اضافی در جیبشان باقی ماند. وقتی مردم این بادام‌ها را می‌بینند، به آن‌ها حاجی بادام می‌گویند و از آن زمان این شیرینی به نام “حاجی بادام” شناخته می‌شود. این شیرینی خوشمزه را می‌توانید در منزل تهیه کرده و به جای قند کنار چای خود میل کنید.

مواد لازم

پودر بادام ۱۵۰ گرم

پودر قند ۳۰۰ گرم

آرد نخودچی ۷۵ گرم

آرد ۱ قاشق غذا خوری

هل ۱ ق مربا خوری

جوز ۱ ق مربا خوری

بیکینگ پودر ۱ ق مربا خوری

زرده تخم مرغ ۵ عدد

طرز تهیه حاجی بادام

در ابتدا، تخم مرغ را جدا کرده و در یک کاسه با همزن قرار دهید. سپس پودر قند، هل، و جوزهندی را اضافه کرده و به مدت ۳ تا ۶ دقیقه با سرعت بالا همزن کنید. این کار باعث می‌شود زرده‌ها از حالت لختگی خارج شده و کمی حجیم‌تر شوند.

حالا نوبت به اضافه کردن آرد نخودچی و پودر بادام می‌رسد. آماده کردن این دو مواد را قبل از این مرحله انجام داده و آن‌ها را با هم مخلوط کرده‌اید. حالا آرد نخودچی و پودر بادام را به مخلوط قبلی اضافه کرده و با همزن دستی مواد را مخلوط کنید تا یک خمیر جامد و منسجم بسازید. اگر بادام‌ها را در غذاساز یا آسیاب پودر کرده‌اید، این مرحله را با دقت انجام دهید تا خمیر حاجی بادام مناسبی بسازید.

سپس فر را از قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و کمی چرب کنید تا شیرینی‌ها پس از سرد شدن به آن نچسبند. حالا مواد شیرینی را در قیف ریخته و با ماسور ساده شکل بزنید یا می‌توانید از حاجی بادامی‌های آماده شده استفاده کرده و با دست آن‌ها را فرم دهید، سپس سینی فر را در فر قرار داده و شیرینی حاجی بادام را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. وقتی شیرینی‌ها از فر خارج می‌شوند و از داغی آن‌ها افتاده، آن‌ها را از کاغذ روغنی جدا کرده و به راحتی از شیرینی حاجی بادام لذت ببرید.

راز خوشمزگی حاجی بادام

اگر تمایل به افزودن زعفران دارید، باید آن را در مرحله اول با مواد مخلوط کنید.

اگر دلتان بخواهد، می‌توانید به دلخواه زنجبیل نیز اضافه کنید.

حتماً مواد را با ترازو وزن کنید تا به نتیجه‌ای خوب برسید.

پودر قند و پودر بادام را حتماً الک کنید، زیرا این کار در نرمی و لطافت شیرینی‌ها تأثیر دارد.

استفاده از بادام درختی تازه و با کیفیت، کیفیت حاجی بادام را بهبود می‌بخشد.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 27 شهریور 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.