;
راز خوشمزگی آش ماسوا و نکات پخت آش ماسوا خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی قطاب و نکات پخت قطاب و فوت کوزه گری تهیه قطاب یزدی

راز خوشمزگی قطاب و نکات پخت قطاب و فوت کوزه گری تهیه قطاب یزدی

راز خوشمزگی قطاب راز خوشمزگی قطاب و نکات پخت قطاب و فوت کوزه گری تهیه قطاب یزدی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قطاب در واقع یک شیرینی سنتی …

راز خوشمزگی پاستا و فوت و فن پاستا حرفه ای و درجه یک

راز خوشمزگی پاستا و فوت و فن پاستا حرفه ای و درجه یک

راز خوشمزگی پاستا راز خوشمزگی پاستا و فوت و فن پاستا حرفه ای و درجه یک در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.برای بهبود خوشمزه بودن پاستا، چند روش می‌توانید …

راز خوشمزگی شربت زعفران و نکات شربت زعفران خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شربت زعفران و نکات شربت زعفران خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شربت زعفران راز خوشمزگی شربت زعفران و نکات شربت زعفران خوشمزه و خانگی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. زعفران، این ادویه گرانبها، به دلیل …

راز خوشمزگی آش ماسوا

آش ماسوا کرمانشاه آش ماسوا لرستان طرز تهیه ماسوا با برنج آش ماسوا بروجرد آش ماسوا اراک طرز تهیه آش ماسوا طرز تهیه آش ماسوا بروجردی طرز تهیه ماسوا کرمانشاه

راز خوشمزگی آش ماسوا و نکات پخت آش ماسوا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آش ماسوا، یکی از آش‌های تابستانی و بهاری محبوب و خاص ایرانی است که در استان‌های غربی و جنوب غربی ایران با روش‌های مشابه اما با موادی کمی متفاوت در شهرهای مختلف از جمله بروجرد، لرستان، ایلام، خوزستان، اراک و … تهیه می‌شود. این آش معمولاً بدون گوشت تهیه می‌شود و برای افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند یا وگان هستند، یک گزینه عالی است. این آش را می‌توانید به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی مصرف کنید.

گرچه اسم آش به معنی ماست است، اما می‌توان ماست را با دوغ یا کشک هم جایگزین کرد. در واقع، تهیه آش ماسوا با کشک به عنوان جایگزین ماست راحت‌تر است و طعم خوشمزه‌تری دارد. معمولاً در تهیه آش ماسوا از ماست یا کشک محلی ساییده شده استفاده می‌شود، اما اگر دسترسی به آن‌ها ندارید، می‌توانید از ماست‌های کارخانه‌ای هم استفاده کنید.

مواد اصلی آش ماسوا شامل کشک، نخود، بلغور و اسفناج هستند، اما می‌توانید به این ترکیب سبزیجات، حبوبات، برنج و مواد دیگر هم اضافه کنید. در برخی مناطق، مثلاً در دزفول خوزستان، از گوشت هم در تهیه آش ماسوا استفاده می‌شود و آن را به عنوان یک وعده غذایی اصلی با نان سرو می‌کنند.

به هر حال، تهیه آش ماسوا بسیار ساده است و امکان تغییر مواد به صورت سلیقه‌ای وجود دارد. این غذا به عنوان یک گزینه خوشمزه و خوش پذیرایی هم در میان دیگر آش‌ها شناخته می‌شود و معمولاً در ماه مبارک رمضان به عنوان غذای افطار یا سحری مصرف می‌شود.

ماسوا یعنی چی؟

ماسوا یا ماسوآ به معنی “آش با ماست” است. این واژه از جمع شدن واژه “ماست” به صورت مخفف به “ماس” و واژه “وا” که به معنی “با” است، به وجود آمده است. در زبان‌های گویش لری و کردی، این واژه به صورت “ماسوا” تلفظ می‌شود.

اصالت آش ماسوا

آش ماسوا در اصل یک آش لری است و منشأ آن به استان لرستان و شهرستان بروجرد بازمی‌گردد. اما این آش در شهرها و استان‌های اطراف لرستان نیز مثل اراک، ایلام و خوزستان تهیه و مصرف می‌شود. اگرچه روش پخت این آش‌ها مشابه است، اما مواد مورد استفاده در آن‌ها کمی متفاوت است. این آش در شهرهای مختلف با نام‌های آش “ماسوآ”، آش “ماسوعا” یا آش “ماست عبا” نیز شناخته می‌شود.

مواد لازم

نخود: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

بلغور گندم: ۱ و ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

اسفناج: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد درشت

کشک: ۲/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه آش ماسوا

در مرحله اول از مراحل تهیه آش ماسوا، نخود را در یک ظرف قرار دهید و آن را با آب بپوشانید. همچنین، در ظرف دیگری بلغور را خیس کنید. نخود و بلغور را تمام شب در آب بگذارید و طی این مدت، آب را سه بار تعویض کنید تا نخود نرم شود و بلغور آب گرفته و نفخ بخورد.

برای تهیه پیاز داغ، ابتدا پوست پیاز را بگیرید و آن را به صورت نگینی یا خلالی ریز کنید. سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز‌های خلالی شده را در روغن بریزید و آن‌ها را تفت دهید. زمانی که پیازها طلایی و سبک شدند، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. اگر تمایل دارید ادویه‌های دیگری اضافه کنید، می‌توانید آن‌ها را هم در این مرحله به مواد اضافه کنید تا با روغن و پیاز کمی تفت بخورند و طعم خام آن‌ها گرفته شود.

در مرحله بعدی از طرز تهیه آش ماسوا، اسفناج‌ها را بشویید و خرد کنید. سپس اسفناج‌ها را به پیاز داغ اضافه کنید. نیازی به سرخ شدن اسفناج‌ها نیست. نخود و بلغور را از آب بیرون آورده و به قابلمه اضافه کنید. سپس آب، بهترین ترجیحاً آب جوش، به قابلمه اضافه کنید.

اجازه دهید آب کمی بجوشد، سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید. در طی زمانی که بلغور و نخود در حال پختن هستند، آن‌ها را مدام هم بزنید چرا که بلغور به سرعت ته می‌گیرد. وقتی همه مواد پخته و نرم شده‌اند، کشک را با کمی آب حل کنید تا داخل آش ماسوا گلوله نشود. سپس آش را بچشید و نمک و فلفل سیاه را به میزان مورد نیاز اضافه کنید. بعد از حدود ۱۰ دقیقه، وقتی آش آماده شده، حرارت را خاموش کنید.

در مرحله آخر از طرز تهیه آش ماسوا، در یک تابه کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن، نعنا خشک یا پونه خشک پودر شده را اضافه کنید. حدود ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه آن را در روغن تفت دهید تا از خامی خارج شود. قبل از این که نعنا داغ بسوزد، حرارت را خاموش کنید. آش ماسوا را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با کشک، نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کرده و آن را سرو کنید.

راز خوشمزگی آش ماسوا

علاوه بر اسفناج، می‌توانید در مراحل تهیه آش ماسوا از ترکیب سبزیجات آش نیز استفاده کنید.

همچنین، به جای نخود، می‌توانید از لوبیا سفید نیز استفاده کنید. اگر از لوبیا سفید استفاده می‌کنید، این حبوب را هم به همراه نخود خیس کنید. زمان پخت لوبیا سفید کمتر از نخود است.

برای سهولت و صرفه‌جویی در زمان، می‌توانید به جای پختن نخود، از نخود کنسرو استفاده کنید.

در برخی شهرها در مراحل تهیه آش ماسوا از برنج نیم‌دانه نیز استفاده می‌شود. زمان پخت برنج نیم‌دانه کوتاه است، بنابراین می‌توانید آن را در آخرین مراحل پخت آش اضافه کنید تا لعاب آش افزایش یابد.

برای افزودن عطر و طعم بیشتر به آش ماسوا، می‌توانید زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.

در برخی شهرها مانند کرمانشاه، بعد از پخت آش ماسوا، روغن محلی به آن اضافه می‌شود تا طعم آش به شکل خاصی تغییر کند. در صورت استفاده از روغن محلی، مقدار چربی آش افزایش خواهد یافت، بنابراین باید متوجه مقدار مصرفی خود باشید.

اگر از کشک خانگی استفاده می‌کنید، پیش از اضافه کردن آن به آش، آن را به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه بجوشانید تا میکروب‌های احتمالی از بین بروند. همچنین، می‌توانید زعفران را به کشک اضافه کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 26 شهریور 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.