;
راز خوشمزگی برساق و نکات پخت برساق خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی کیک شربتی و نکات پخت کیک شربتی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شربتی و نکات پخت کیک شربتی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شربتی راز خوشمزگی کیک شربتی و نکات پخت کیک شربتی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیک شربتی یک دسر پرطرفدار و خوشمزه …

راز خوشمزگی شامی خوشمزه و مجلسی و راز ترد شدن کتلت

راز خوشمزگی شامی خوشمزه و مجلسی و راز ترد شدن کتلت

راز خوشمزگی شامی راز خوشمزگی شامی خوشمزه و مجلسی و راز ترد شدن کتلت در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شامی کباب یکی از خوشمزه‌ترین و سریع‌ترین غذاهای ایرانی …

راز خوشمزگی رب انار و از کجا بفهمیم رب انار اماده شده

راز خوشمزگی رب انار و از کجا بفهمیم رب انار اماده شده

راز خوشمزگی رب انار راز خوشمزگی رب انار و از کجا بفهمیم رب انار اماده شده در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. برای تهیه رب انار خانگی، دو روش …

راز خوشمزگی برساق

طرز تهیه برساق لرستان طرز تهیه برساق با شیر طرز تهیه برساق ترد و خوشمزه طرز تهیه برساق شیرین طرز تهیه برساق با بکینگ پودر طرز تهیه برساق نی نی سایت طرز تهیه برساق سنندج طرز تهیه برساق با آب

راز خوشمزگی برساق و نکات پخت برساق خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

برساق یکی از نان‌ها و یا شیرینی‌های سنتی استان‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام و همدان و همچنین شهر بیجار در کردستان است. این نان روغنی از آرد، شکر، روغن، تخم مرغ، شیر، نمک و زرد چوبه درست می‌شود.

طرز تهیه به این‌صورت است که تمامی مواد با هم مخلوط شده و ورز داده می‌شود. سپس به شکل خمیر نازک درآمده و در آخر در روغن فراوان سرخ می‌شود.

در ایلام و لرستان، طرز تهیه برساق به صورتی است که همه مواد را با هم مخلوط کرده و به صورت گلوله‌های مخروطی که همانند انگشتان جمع شده می‌باشد (و به همین دلیل آن را برساق می‌نامند) و در روغن سرخ می‌کنند و روی آن را با شکر تزیین می‌کنند.

مواد لازم

تخم مرغ ۱ عدد

ماست ۱ لیوان

نمک ¼ قاشق چایخوری

پودر هل ½ قاشق چایخوری

آرد حدود ۵ تا ۶ لیوان

روغن جامد ⅓ لیوان

آب ولرم ۱ و ¼ لیوان

خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری

شکر ½ لیوان

زردچوبه ½ قاشق چایخوری

طرز تهیه برساق

برای تهیه برساق خوشمزه به روش سنتی، ابتدا خمیر مایه را با ترکیب یک قاشق غذاخوری شکر و ¼ لیوان آب گرم در یک ظرف مناسب ترکیب کرده و درب ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه فعال شود.

سپس در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ، ماست، باقیمانده شکر، نمک، پودر هل، زردچوبه، باقیمانده آب گرم و روغن را ترکیب کرده و مواد را به‌خوبی مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست بسازید. سپس خمیر مایه فعال شده را به این مخلوط اضافه کنید.

مجدداً تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست و همگن بشود. سپس آرد را به تدریج به مخلوط اضافه کرده و با لیسک یا قاشق چوبی مواد را مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و متماسک شکل بگیرد که به دست نچسبد.

زمانی که خمیر به دست نچسبد، اضافه کردن آرد را متوقف کنید. سپس یک کاسه مناسب را با روغن چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید.

خمیر را در این مرحله برای حدود یک ساعت در فضای آشپزخانه استراحت دهید. پس از گذشت این مدت، خمیر را هواگیری کنید و به سطح کار منتقل کنید.

خمیر را به چونه‌های کوچک به اندازه‌ی یک نارنگی کوچک تقسیم کنید و روی سطحی که با آرد پاشیده‌اید چین کنید. سپس چونه‌ها را با پارچه پوشانید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر استراحت دهید تا خمیر کمی پف کند.

در همین حین، تابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و روغن به اندازه‌ای اضافه کنید که برساق‌ها هنگام سرخ‌شدن در روغن شناور باشند. پس از داغ شدن روغن، چونه‌ها را با پشت آبکش تخت کنید.

حالا چونه‌ها را در روغن گرم می‌اندازید و اجازه دهید سرخ شوند. این کار باعث می‌شود طرح آبکش روی برساق‌ها بیافتد و ظاهر جذاب‌تری داشته باشند. پس از سرخ شدن یک سمت برساق‌ها، آنها را برگردانید تا سمت دیگر نیز رنگین شوند.

حالا صبر کنید تا سمت دیگر برساق‌ها هم رنگ بگیرد، سپس آنها را از روغن خارج کنید و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها به‌طور کامل جذب شود. در نهایت برساق‌های خوشمزه را با چای سرو کنید.

نگهداری از برساق

برساق را می توانید تا یک ماه داخل نایلون دریخچال نگهداری و استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 24 شهریور 1402

2 دیدگاه

  • ناشناس سپتامبر 16, 2023 در 5:54 ب.ظ

    تورو خدا اون دستمال کاغذی چیه اونا رو گذاشتین روش

  • ناشناس سپتامبر 21, 2023 در 2:18 ب.ظ

    درتهیه برساق باید فقط از زرده تخم مرغ استفاده کرد وسفید را دور انداخت.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.