راز خوشمزگی باسلوق و نکات پخت باسلوق خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی کوفته پنیری و فوت و فن کوفته پنیری خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کوفته پنیری و فوت و فن کوفته پنیری خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کوفته پنیری راز خوشمزگی کوفته پنیری و فوت و فن کوفته پنیری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کوفته پنیری، یکی از …

راز خوشمزگی پاند کیک ماربل و فوت و فن پاند کیک ماربل خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی پاند کیک ماربل و فوت و فن پاند کیک ماربل خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی پاند کیک ماربل راز خوشمزگی پاند کیک ماربل و فوت و فن پاند کیک ماربل خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. پاند کیک …

راز خوشمزگی ترشی قارچ و فوت و فن ترشی قارچ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ترشی قارچ و فوت و فن ترشی قارچ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ترشی قارچ راز خوشمزگی ترشی قارچ و فوت و فن ترشی قارچ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ترشی قارچ، نوعی از ترشی …

راز خوشمزگی باسلوق

طرز تهیه باسلوق با نشاسته طرز تهیه باسلوق ساده با پیمانه باسلوق خانگی ساده باسلوق با نشاسته گل طرز تهیه باسلوق رولتی باسلوق مجلسی طرز تهیه باسلوق با شیر باسلوق ژله ای

راز خوشمزگی باسلوق و نکات پخت باسلوق خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

باسلوق، یک نوع سوغات معروف در شهرهای مراغه، ملایر و اراک است و به وسیله ترکیب دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه تهیه می‌شود. این شیرینی از قدیمی‌ترین و لذیذترین دلیل‌های شیرینی‌پزی ایرانی به شمار می‌آید. باسلوق به شکل ژله‌ای و با بافت بسیار لطیفی در انواع رنگ‌ها و طعم‌ها تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه باسلوق

نشاسته ۲ لیوان

شکر ۲ لیوان

وانیل ۱ قاشق چایخوری

آب ۳ لیوان

گلاب ½ لیوان

پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری

مغز گردو ۱ پیمانه

پودر نارگیل ۱ لیوان

طرز تهیه باسلوق

رای تهیه باسلوق خوشمزه، ابتدا نشاسته را به همراه یک لیوان آب در یک کاسه مناسب بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید. پس از این مدت، آب و نشاسته را با هم ترکیب کرده و مخلوط کنید تا یکدست شوند.

در این مرحله، ۲ لیوان آب به همراه شکر به کاسه حاوی نشاسته اضافه کنید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند.

سپس کاسه حاوی مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را به صورت متداوم هم بزنید.

در همین حین، پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب ترکیب کرده و روی بخار آب قرار دهید تا ژلاتین به طور کامل حل شود. سپس آن را به کاسه حاوی نشاسته اضافه کرده و با هم ترکیب کنید.

پس از اینکه مواد یکدست شدند، وانیل و گلاب را اضافه کنید و مواد را به سرعت هم بزنید تا به غلظتی سفت در بیایند.

حالا داخل ظرف مناسب یک پلاستیک پهن کنید و روی آن پودر نارگیل ریخته و سپس مایه باسلوق را روی پودر نارگیل ریخته و آنرا با دقت مخلوط کنید تا کاملاً گرد شود و خودش را به شکل یک توپ بگیرد.

سپس یک مغز گردو روی آن قرار داده و باسلوق‌ها را در ظرف مورد نظرتان مرتب کنید.

مواد لازم برای تهیه باسلوق با شیره انگور

نشاسته ½ لیوان

آب ۱ لیوان

شیره انگور ۲ لیوان

گلاب ¼ لیوان

شکر ( اختیاری) ½ لیوان

مغز گردو ½ لیوان

روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

وانیل ½ قاشق مرباخوری

پودر هل ½ قاشق مرباخوری

زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه باسلوق با شیره انگور

برای تهیه باسلوق شیره انگور خوشمزه، ابتدا در یک ظرف مناسب، نشاسته را با افزودن آب ترکیب کرده و مخلوطی همگن بسازید تا نشاسته در آب حل شود.

سپس به این مخلوط شکر و شیره انگور را اضافه کنید. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار داده و به صورت مداوم هم بزنید تا باسلوق ته نگیرد.

در این مرحله وقتی باسلوق کمی غلظت پیدا کرد، وانیل، گلاب، و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و باسلوق را هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.

سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید و مجدداً مخلوط کنید و اجازه دهید باسلوق غلیظ شود. حالا روغن مایع را اضافه کنید.

بعد از این مرحله، باسلوق را از حرارت بردارید و مایه باسلوق را در یک پلاستیک پهن ریخته و سطح نایلون را با روغن چرب کنید.

سپس مایه باسلوق را درون یک قیف یکبار مصرف قرار دهید. در این مرحله، ۳ ردیف باسلوق را به صورت نواری نزدیک هم پخش کنید.

سپس مغز‌های گردو را به ترتیب در کنار هم روی باسلوق قرار دهید و مجدداً با مایه باسلوق روی گردو پوشانید و با نایلون باسلوق را رول کنید.

در نهایت، باسلوق ها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند، سپس از یخچال خارج کرده و به اندازه دلخواه برش دهی

فرق باسلوق و مسقطی

باسلوق و مسقطی هر دو از شیرینی‌های سنتی ایرانی هستند که با نشاسته تهیه می‌شوند، اما تفاوت‌های ظریفی با هم دارند. باسلوق معمولا سفت‌تر و کشدارتر از مسقطی است و با پودر نارگیل یا آرد تزیین می‌شود. در حالی که مسقطی بافتی نرم‌تر و لطیف‌تر دارد و معمولا با خلال پسته و بادام تزیین می‌شود. از نظر مواد اولیه، باسلوق با نشاسته، شکر، آب و گلاب تهیه می‌شود، در حالی که در مسقطی علاوه بر این مواد، از کره و زعفران هم استفاده می‌شود. در واقع، می‌توان گفت که مسقطی نوعی باسلوق است که با کره و زعفران طعم‌دار شده و بافتی نرم‌تر پیدا کرده است. هر دو شیرینی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند و در مراسم‌های مختلف مانند شب یلدا و عید نوروز سرو می‌شوند.

ارزش غذایی باسلوق

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم باسلوق به صورت زیر است:

انرژی: ۳۸۰ کالری

کربوهیدرات: ۱۰ گرم

فیبر: ۱ گرم

پروتئین: ۰ گرم

باسلوق به دلیل داشتن آجیل و شیره انگور، ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیار زیادی را در خود جای داده است.

راز خوشمزگی باسلوق

باسلوق نوعی شیرینی است که به عنوان سوغات معروف در مراغه، ملایر، ساوه و اراک شناخته می‌شود.

برای تهیه این شیرینی از موادی مانند دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود.

مسقطی نوعی حلوایی است که جزو سوغات مخصوص برخی شهرهای ایران مانند لار، که به عنوان مرکز تولید آن شناخته می‌شود، و همچنین شهرهای کازرون، بوشهر و سیرجان محسوب می‌شود.

مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی شامل نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران می‌شوند.

علت بد مزه شدن باسلوق

تهیه باسلوق یکی از شیرینی‌هایی است که به دقت و طبق مراحل صحیح باید انجام شود، زیرا حتی یک خطای کوچک ممکن است به تغییر در طعم و بوی نهایی این شیرینی منجر شود. یکی از دلایلی که ممکن است باعث بوی و طعم نامطبوع در باسلوق شود، این است که در فرآیند تهیه از حرارت زیادی استفاده کرده‌ایم.

اگر باسلوق را در حرارت بالا بپزیم، نشاسته در آن به شکل ناهمگن حل نمی‌شود و ممکن است بوی و طعم نشاسته خام در باسلوق باقی بماند. به همین دلیل، برای به دست آوردن یک باسلوق خوشمزه و معطر، حتماً باید زمان کافی را در نظر بگیریم و از حرارت ملایم استفاده کنیم.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 4 آذر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.