راز خوشمزگی آش خیار چنبر و نکات آش خیار چنبر اراکی حرفه ای
راز خوشمزگی شیرینی کشمشی و نکات پخت شیرینی کشمشی خانگی
راز خوشمزگی شیرینی کشمشی راز خوشمزگی شیرینی کشمشی و نکات پخت شیرینی کشمشی خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی کشمشی به دلیل بافت نرم و طعم شیرین …
راز خوشمزگی دیزی و آبگوشت مجلسی و فوت و فن دیزی سنگی
راز خوشمزگی دیزی راز خوشمزگی دیزی و آبگوشت مجلسی و فوت و فن دیزی سنگی و نکات پخت آبگوشت در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آبگوشت یا دیزی یکی …
راز خوشمزگی مربای آلبالو و نکات پخت مربای آلبالو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی مربای آلبالو راز خوشمزگی مربای آلبالو و نکات پخت مربای آلبالو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. با تغییر جملات بازنویسی کن مربای آلبالو …
راز خوشمزگی آش خیار چنبر
راز خوشمزگی آش خیار چنبر و نکات آش خیار چنبر اراکی حرفه ای در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آش خیار چنبر، یکی از خاصترین و البته خوشمزهترین انواع آشهای محلی تابستانی است که با استفاده از خیار تهیه میشود. این آش در شهرهای تویسرکان، ملایر همدان و اراک طبخ میشود و دارای مزه بینظیری است.
آشها به عنوان یکی از غذاهای سنتی و تاریخی ایرانیها شناخته میشوند و آش خیار چنبر اراک نیز یکی از این آشهاست که از گذشته تاکنون محبوبیت خود را حفظ کرده و بسیار خوشمزه است. آموزش و یادگیری روش تهیه آش خیار چنبر اراک، یکی از نیازهای کاربران وبسایتهای اینترنتی بوده است و در اینجا ما به طور کامل به آموزش این آش جذاب میپردازیم.
از لحاظ سبکی غذا، آش در دسته غذاهای سبک قرار میگیرد و میتوان آن را در وعدههای مختلف مصرف کرد. در گذشته، آش به عنوان غذای اصلی محسوب میشد و با توجه به دسترسی به مواد اولیه غذاها، آش جزو غذاهای لوکس تلقی میشد.
مواد لازم
خیار چنبر: ۱ کیلوگرم
گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم
سیر: ۱۰ حبه
پیاز: ۳ عدد
گندم: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
عدس: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
کشک: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روش تهیه آش خیار چنبر اراکی
برای تهیه آش خیار چنبر اراک، ابتدا عدسها و گندم را همراه با کمی آب در قابلمه قرار دهید و روی حرارت ملایم قرار بدهید تا کاملاً پخته شوند.
پیازها را خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید. گوشت را به تکههای کوچک برش داده و به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مواد را به قابلمه منتقل کنید و چند لیوان آب را اضافه کنید و اجازه دهید گوشتها نیمپز شوند.
در ادامه، عدس و گندم پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا آش جا بیفتد.
خیارها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. آنها را به دو نیم تقسیم کنید و تخم خیار را جدا کنید. خیارها را خرد کنید و در ماهیتابه با روغن تفت دهید تا نرم شوند، اما مراقب باشید تا له نشوند.
پیازها را خلالی خرد کرده و همراه با سیر رنده شده، در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس زردچوبه و نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید. شعله گاز را خاموش کنید و ترکیب سیر، پیاز، نعنا و خیار تفت داده شده را به آش اضافه کنید.
بعد از اینکه همه مواد را به آش اضافه کردید، به مدت حدود نیم ساعت دیگر اجازه دهید آش کاملاً جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت آش، کشک را اضافه کنید و نمک و فلفل آش را بچشید. در صورت تمایل، کمی نمک و فلفل اضافه کنید. سپس آش را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه آش خیار چنبر همدان
خیار چنبر: ۴ عدد بزرگ
گوشت تکهای گوسفند: ۴۰۰ گرم
لپه: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
عدس: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
کشک: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روش تهیه آش خیار چنبر همدان
برای تهیه آش خیار چنبر، ابتدا لوبیا و عدس را بشویید و سپس آنها را به مدت چند ساعت یا یک شب در ظرفی حاوی آب قرار دهید تا حجم آنها کاهش یابد و سریعتر پخته شوند.
در یک صفحهی چینی، روغن را در ماهیتابه بریزید و سیرها را خرد کرده و در روغن تفت دهید. وقتی عطر سیر منتشر شد، گوشت تکه شده را به ماهیتابه بریزید و مقداری زردچوبه اضافه کنید. گوشت را تا زمانی که رنگش تغییر کند، تفت دهید.
سپس گوشت را به قابلمه منتقل کنید و حدود چند لیوان آب را اضافه کنید. به گوشت در حرارت ملایم اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه پخته شود.
حالا به سراغ خیارها بروید. آنها را بشویید و سپس به صورت نگینی خرد کنید. برخی افراد از تکههای ورقهای خرد شده خیار چنبر استفاده میکنند، اما اگر میخواهید طعم و مزه خیار چنبر به خوبی در آش حس شود و ظاهر آن جذابتر باشد، بهتر است آن را به شکل ریز و ساطوری خرد کنید.
بعد از حدود نیم ساعت پخت گوشت، لپه و عدس خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید و به طور کامل پخته شوند.
در این مرحله، پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. سپس مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید و پیازها را در روغن به خوبی تفت دهید تا به رنگ طلایی برسند. پس از سرخ کردن پیاز و آماده شدن آن، نعنا را برای ۳۰ ثانیه در روغن تفت دهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
در آخرین مرحله، زمانی که گوشت و لپه و عدس به خوبی پخته شدند، خیارها را همراه با کشک، نصف نعنا داغ، پیاز داغ و نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید. اجازه دهید آش برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر بجوشد. سپس آن را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با مقداری پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
راز خوشمزگی آش خیار چنبر
اگر خیارهای استفاده شده در آش خیار چنبر تخمههای بزرگی داشته باشند، حتماً قبل از اضافه کردن آنها به آش، تخمهها را جدا کنید.
برای تهیه آش خیار چنبر، بهتر است از خیارهای تازه و درشت استفاده کنید تا آش شما با کیفیت بهتر و خوشمزهتر شود.
طریقه تهیه آش خیار چنبر در سبک محلی ملایر، شباهت زیادی به آش تویسرکان دارد، با این تفاوت که بجای لپه از بلغور گندم استفاده میشود و در صورت تمایل، میتوانید مقداری نخود آبگوشتی را هم به آش اضافه کنید.
برای افزایش مزه خوشمزه آش خیار چنبر، میتوانید مقداری آب قلم نیز به آن اضافه کنید.
پیشنهاد میشود که برای پختن آش خیار چنبر، عدس را به صورت جداگانه پخت کنید تا رنگ آش تیره نشود.
در روش تهیه آش خیار چنبر بدون استفاده از گوشت، میتوانید گوشت را حذف کنید و در صورت تمایل از حبوبات مانند نخود و لوبیا در این آش استفاده کنید.
طریقه تهیه آش خیار چنبر در بروجرد نیز شناخته شده است.
فرق اصلی آش خیار چنبر ملایر و تویسرکان
در روش محلی ملایر برای تهیه آش خیار چنبر، از بلغور گندم به جای لپه و در بعضی موارد از نخود آبگوشتی استفاده میشود.
فوت و فن آش خیار چنبر اراکی
حتماً حبوبات را قبل از تهیه آش خیار چنبر اراک، حداقل یک روز قبل خیس کنید و چندین بار آب آنها را تغییر دهید تا حجم آنها کاهش یابد. حبوبات دارای ارزش غذایی بالایی هستند و برای سلامتی بدن بسیار مفیدند. بنابراین، در تهیه آش خیار چنبر اراک، این نکته را رعایت کنید.
از سبزیجات خشک تازه و ارگانیک در طرز تهیه آش خیار چنبر اراک استفاده کنید تا به آش عطر و طعم بهتری ببخشید. استفاده از سبزیجات تازه و ارگانیک، آش خیار چنبر اراک را بسیار خوشمزه تر میکند.
در تهیه آش خیار چنبر، برای تزئین آش از نعنای تازه خشک استفاده کنید تا به آش عطر بیشتری ببخشد.
از شعله بازوی اجاق گاز در تهیه آش خیار چنبر اراک خودداری کنید و همیشه در حداقل حرارت ممکن آش را طبخ کنید. استفاده از شعله قوی ممکن است آش را ته گرفته و طعم آن را به سوختگی تغییر دهد.
برای جاافتادن آش صبر کنید و تا جای ممکن آب اضافه نکنید، مگر به اندازه آب کتری که جوشیده است.
در سرو آش خیار چنبر اراک، با دقت و هنرمندانه عمل کنید و از ظرف مناسبی برای سرو آش استفاده کنید.
برای نگهداری آش باقیمانده، آن را به قابلمه منتقل کرده و درب آن را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
آش را در دمای گرم نگذارید، بلکه آن را خنک کرده و سپس به یخچال منتقل کنید.
برای خیار چنبر از خیار تازه استفاده کنید تا آش بهتر و لذیذ تر شود.
در تزئین آش، میتوانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع سرخ شده استفاده کنید تا به آش جذابیت بصری بیشتری ببخشید.
در تهیه آش خیار چنبر اراک، انتخاب ظرف مناسب برای پخت آش بسیار مهم است. ظروف مسی از جمله ظروفی هستند که غذا در آنها بسیار خوشمزه و بینظیر میشود.