راز خوشمزگی استانبولی و ادویه استانبولی با گوشت چیست
راز خوشمزگی پوره سیب زمینی و فوت و فن پوره سیب زمینی ترکیه ای
راز خوشمزگی پوره سیب زمینی راز خوشمزگی پوره سیب زمینی و فوت و فن پوره سیب زمینی ترکیه ای در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از غذاهای پرطرفدار …
راز خوشمزگی کلم پلو شیرازی و ادویه و نسبت سبزی کلم پلو شیرازی
راز خوشمزگی کلم پلو شیرازی راز خوشمزگی کلم پلو شیرازی و ادویه و نسبت سبزی کلم پلو شیرازی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. غذای کلم پلو شیرازی، همانطور …
راز خوشمزگی اسموتی آلبالو و فوت و فن اسموتی آلبالو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی اسموتی آلبالو راز خوشمزگی اسموتی آلبالو و فوت و فن اسموتی آلبالو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. اسموتی آلبالو؛ نوشیدنیای خوش طعم …
راز خوشمزگی استانبولی
راز خوشمزگی استانبولی و ادویه استانبولی با گوشت چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو
برای آمادهسازی پلوی استانبولی، لیست مواد زیر را به ۴ نفر در نظر بگیرید.
۳ پیمانه (حدود ۳۰۰ گرم) برنج
یک عدد پیاز متوسط ساطوری شده
۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی متوسط رنده شده
دو عدد سیب زمینی متوسط نگینی
۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
۸ قاشق غذاخوری روغن مایع
طرز تهیه استانبولی پلو
در یک قابلمه، چهار قاشق غذاخوری روغن را روی شعله متوسط داغ کنید و پیاز را شش دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.
به پیاز، رب گوجه فرنگی اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید.
پوره گوجهفرنگی و سیبزمینی را به مواد قبلی اضافه کنید و مخلوط کنید تا به جوش آید.
برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آب جوش اضافه کنید تا برنج را تا نصف بند انگشت روی برنج بپوشاند. شعله را زیاد کرده و نمک و فلفل را به اندازهای که لازم است، به برنج اضافه کنید.
هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخهای ریزی ایجاد شد، شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج بهطور کامل پخته شود.
پس از پختن، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بریزید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بگذارید تا غذا درست بخارپز شود.
انواع استانبولی را بشناسید
استانبولی پلو در بعضی موارد فقط با برنج و گوجهفرنگی تهیه میشود که در واقع گوجهپلو نامیده میشود و با استانبولیپلو از لحاظ تهیه و اجزای مورد استفاده متفاوت است. با این حال، در فهرست غذاهای استانبولی پلو این غذا قرار میگیرد.
اضافه کردن گوشت چرخکرده به استانبولی پلو لازم نیست، اما گوشت میتواند باعث خوشمزگی و ارزش غذایی بیشتر شود. در صورت استفاده از گوشت چرخکرده، پیاز را کمتر تفت داده و قبل از اضافه کردن رب، گوشت را سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند و آب آن تبخیر شود.
در استانبولی پلو، اضافه کردن پیاز اختیاری است، اما بسیاری معتقدند که طعم غذا را بهبود میبخشد.
از جالبترین استانبولیهایی که تاکنون خوردهام، استانبولیپلویی بود که با استفاده از کشمش تهیه شده بود. با اینکه من خیلی به غذاهای شیرین علاقه ندارم، اما باید اعتراف کنم که بسیار خوشمزه بود. در یکی دیگر از استانبولیها از گوشت تکهای به جای گوشت چرخکرده استفاده شده بود، اما گوشت با استفاده از یک کارد ساطوری یا همان کاردی کرده شده بود که بسیار خوشمزه و به یادماندنی بود.
راز خوشمزگی استانبولی چیست
توصیه میشود تا از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن برای پختن استفاده کنید، چرا که این باعث میشود ته دیگ بهتری بدست آید. در صورت استفاده از قابلمه های دیگر، رب گوجه فرنگی ممکن است بسوزد و ته دیگ نیز سیاه و ناخوشایند شود.
استفاده از ادویه پلویی یا دارچین، به غذا عطر و طعم خوبی میبخشد.
برای بهتر شدن ظاهر و طعم لابهلای پلو، میتوانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو بر روی لابهلای پلو بریزید.
در صورت استفاده تنها از گوجه فرنگی، غذا شبیه به پرده خواهد بود و ممکن است احتمال شفتگی آن زیاد شود. بنابراین بهتر است رب گوجه فرنگی را به غذا اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد.
اضافه کردن زعفران به غذا، آن را خوشمزهتر و عطریتر میکند.
برای تجربه جالب، میتوانید گوجهفرنگیها را ابتدا کباب کنید و سپس پوره کنید.
اگر عاشق فلفل دلمهای هستید، نصف فلفل دلمهای سبز یا قرمز را نگینی کرده و با پیاز تفت دهید. این کار تاثیر خاصی بر روی مزه غذا ندارد، اما شکل و شمایل آن را بهتر میکند.
اضافه کردن چند عدد گوجه فرنگی پوست کنده متوسط به میزان ۸ قاشق، به استانبولی پلو طعم خوبی میبخشد.
استفاده از نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه با آبجوش، میتواند پلوی استانبولی را ترشتر کند.
همچنین، افزودن نصف پیمانه برنج دودی به پلو، میتواند عطر و طعم آن را بینظیرتر کند، بهخصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند.
استفاده از برنج ایرانی در طبخ پلو، دشوارتر از برنجهای وارداتی است، اما طعم بهتری دارد. برای پیشگیری از شفتگی برنج، میتوانید از برنجی استفاده کنید که قبلا تجربه پخت آن را داشتهاید و در صورت نیاز، مقدار کمتری آب جوش در برنج بریزید و بعداً کمی آب اضافه کنید یا قابلمه را زودتر ببندید.
در صورتی که قابلمهای که استفاده میکنید، خوب بسته و چفت میشود و سوراخ ندارد، از دمکنی استفاده نکنید. این نکته را در هنگام طبخ انواع پلو و چلو رعایت کنید تا پلو خوشقیافهتر و با ریسک کمتری تهیه شود.
مخلفات استانبولی
از جمله غذاهایی که با تمام مخلفات از شور و زیتون گرفته تا انواع سالاد و ترشی قابل سرو است، استانبولی پلو است. با این حال، توصیه میشود آن را با ماست یا ماست و خیار و سبزی خوردن سر میز بیاورید.
انواع استانبولی پلو
بسیاری از افراد استانبولی پلو را تنها با استفاده از برنج و گوجه فرنگی تهیه میکنند که این نوع تهیه در واقع به گوجهپلو شبیهتر است و با استانبولی پلوی سنتی تفاوت دارد. با این حال، این نوع تهیه نیز در دستهبندی استانبولی پلوها قرار میگیرد.
استفاده از گوشت چرخ کرده در تهیه استانبولی پلو اجباری نیست، اما واضح است که حضور گوشت، طعم و قوام بهتری به غذا میبخشد. در صورت افزودن گوشت چرخکرده، پیاز را کمتر سرخ کنید و گوشت را پیش از اضافه کردن رب به آن اضافه نمایید و تا زمانی که رنگش تغییر کند و آب آن تبخیر شود، سرخ کنید.
افزودن پیاز به استانبولی پلو اختیاری است، اما بسیاری معتقدند که پیاز طعم بهتری به این غذا میدهد.
یکی از جالبترین نمونههای استانبولی پلو که تاکنون تجربه کردهام، نوعی بود که با کشمش تفت داده شده تهیه شده بود. علیرغم اینکه به غذاهای شیرین علاقه چندانی ندارم، باید اعتراف کنم که طعم آن بسیار خوشایند بود. در نمونه دیگری به جای گوشت چرخکرده، از گوشت تکهای استفاده شده بود که با کارد ساطوری خرد شده بود، این نوع تهیه نیز بسیار لذیذ و به یادماندنی بود.
سلام ممنون از مطالبتون. اما استانبولی اسمش استانبولیه پس نباید با اظافه کردن گوشت و دارچین و زعفرون و رب طعم غذا رو آشفته کنیم و اینکه استانبولی فقط با سالاد شیرازی و سبزی خوردن صرف میشه ،که سلیقه ایه واینکه حتما با قابلمه روحی و شعله پخش کن و دم کنی هم استفاده بشه که بیش از حد شفته نشه که البته خیلی ها اعتقاد دارن که استانبولی شفته بهتره 💙