راز خوشمزگی واویشکا گوشت و فوت و فن واویشکا گوشت خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی سمنو و نکات پخت سمنو و راز خوشرنگ شدن سمنو

راز خوشمزگی سمنو و نکات پخت سمنو و راز خوشرنگ شدن سمنو

راز خوشمزگی سمنو راز خوشمزگی سمنو و نکات پخت سمنو و راز خوشرنگ شدن سمنو در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سمنو، عصاره‌ای از جوانه گندم است که به …

راز خوشمزگی عدس پلو با تن ماهی و فوت و فن عدس پلو با تن ماهی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی عدس پلو با تن ماهی و فوت و فن عدس پلو با تن ماهی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی عدس پلو با تن ماهی راز خوشمزگی عدس پلو با تن ماهی و فوت و فن عدس پلو با تن ماهی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد …

راز خوشمزگی کوکو عدس و فوت و فن کوکو عدس خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کوکو عدس و فوت و فن کوکو عدس خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کوکو عدس راز خوشمزگی کوکو عدس و فوت و فن کوکو عدس خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کوکوی عدس، یک غذای لذیذ …

راز خوشمزگی واویشکا گوشت

راز خوشمزگی واویشکا گوشت و فوت و فن واویشکا گوشت خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی واویشکا گوشت و فوت و فن واویشکا گوشت خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

واویشکا، این غذای خوش‌عطر و طعم شمالی، ریشه در فرهنگ غنی گیلان و مازندران دارد. واویشکا در زبان گیلکی به معنای “کباب پیچیده شده” است و نشان از شیوه پخت آن دارد که مواد اولیه در برگ درخت مو پیچیده و سپس کباب می‌شوند. این غذا از دیرباز در میان مردم این مناطق محبوب بوده و در مراسم و جشن‌ها نیز سرو می‌شده است. استفاده از برگ مو در پخت واویشکا علاوه بر ایجاد طعم و عطر بی‌نظیر، باعث حفظ رطوبت و لطافت گوشت نیز می‌شود. امروزه واویشکا با انواع مواد اولیه مانند گوشت، مرغ، ماهی و حتی سبزیجات تهیه می‌شود و همچنان جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های شمالی دارد.

مواد اولیه برای تهیه واویشکا گوشت (برای ۴ نفر)

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد متوسط (رنده شده)

سبزی معطر (گشنیز، جعفری، نعناع، چوچاق): ۳۰۰ گرم (ساطوری شده)

گردو: ۱۰۰ گرم (خرد شده)

رب انار: ۲ قاشق غذاخوری

آب انار: نصف پیمانه

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

برگ مو: به مقدار لازم

مرحله به مرحله با طرز تهیه واویشکا گوشت

ابتدا پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، سبزی‌های ساطوری شده، گردوی خرد شده، رب انار، آب انار، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه خوب ورز دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند و مایه واویشکا آماده شود.

برگ‌های مو را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کرده و روی یک سطح صاف پهن کنید.

از مایه واویشکا به اندازه یک نارنگی برداشته و در وسط هر برگ مو قرار دهید. سپس برگ‌ها را به آرامی بپیچید و با نخ یا خلال دندان محکم کنید تا در حین پخت باز نشوند.

واویشکاهای پیچیده شده را در یک قابلمه یا تابه چیده و روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی آب یا روغن به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید واویشکاها به مدت حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزند و مغزپخت شوند.

پس از پخت، واویشکاها را از قابلمه خارج کرده و نخ یا خلال دندان را از آن‌ها جدا کنید. سپس آن‌ها را در ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.

راز خوشمزگی واویشکا گوشت

راز خوشمزگی واویشکا گوشت در استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت، ورز دادن کامل مایه واویشکا، پیچیدن دقیق برگ‌ها و پخت ملایم آن است. همچنین استفاده از سبزی‌های معطر شمالی مانند چوچاق به عطر و طعم بی‌نظیر این غذا می‌افزاید. اضافه کردن گردو نیز باعث ایجاد بافت و طعم خاصی در واویشکا می‌شود.

نکات تکمیلی

می‌توانید از گوشت گوسفندی یا گوساله برای تهیه واویشکا استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید به مایه واویشکا کمی رب گوجه‌فرنگی یا دانه انار اضافه کنید.

برای پخت واویشکا می‌توانید از روش کباب کردن روی آتش یا زغال نیز استفاده کنید.

واویشکا را می‌توانید با برنج، نان یا به تنهایی سرو کنید.

۱۰ مورد از خواص واویشکا گوشت

منبع غنی از پروتئین: گوشت موجود در واویشکا تامین کننده پروتئین مورد نیاز بدن است که برای ساخت و ترمیم بافت‌ها ضروری است.

حاوی آهن: گوشت قرمز موجود در واویشکا منبع خوبی از آهن است که برای تولید گلبول‌های قرمز خون و جلوگیری از کم‌خونی مفید است.

ویتامین B12: گوشت یکی از منابع اصلی ویتامین B12 است که برای عملکرد سیستم عصبی و تولید DNA ضروری است.

روی: گوشت حاوی روی است که برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود زخم‌ها و عملکرد صحیح حس بویایی و چشایی مهم است.

آنتی‌اکسیدان‌ها: سبزی‌های معطر موجود در واویشکا حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو کمک می‌کنند.

فیبر: سبزیجات و گردو موجود در واویشکا منبع خوبی از فیبر هستند که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش کلسترول خون کمک می‌کنند.

اسیدهای چرب امگا ۳: گردو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای سلامت قلب و مغز مفید هستند.

ویتامین C: سبزیجات موجود در واویشکا حاوی ویتامین C هستند که به تقویت سیستم ایمنی و جذب آهن کمک می‌کند.

پتاسیم: برگ مو حاوی پتاسیم است که به تنظیم فشار خون و عملکرد صحیح عضلات کمک می‌کند.

کم‌چرب: واویشکا در مقایسه با سایر غذاهای گوشتی، کم‌چرب است و برای افرادی که رژیم غذایی کم‌چرب دارند، مناسب است.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 30 مهر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.