;
راز خوشمزگی آش یخ تبریزی و نکات پخت آش یخ تبریزی خوشمزه - مُچُم
راز خوشمزگی حلوای بادام و نکات پخت حلوای بادام خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی حلوای بادام و نکات پخت حلوای بادام خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی حلوای بادام راز خوشمزگی حلوای بادام و نکات پخت حلوای بادام خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. حلوای بادام، یکی از انواع حلواهای سنتی …

راز خوشمزگی قورمه سبزی حرم امام رضا و بهترین طعم دهنده قورمه سبزی

راز خوشمزگی قورمه سبزی حرم امام رضا و بهترین طعم دهنده قورمه سبزی

راز خوشمزگی قورمه سبزی راز خوشمزگی قورمه سبزی چیزی است که همه خانم ها دوست دارند در مورد آن اطلاعاتی داشته باشند.در این مطلب نکات پخت قورمه سبزی را برای شما به …

راز خوشمزگی آش کشک و نکات پخت آش کشک خوشمزه مامان پز

راز خوشمزگی آش کشک و نکات پخت آش کشک خوشمزه مامان پز

راز خوشمزگی آش کشک راز خوشمزگی آش کشک و نکات پخت آش کشک خوشمزه مامان پز در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش رشته، یکی از غذاهای سنتی …

راز خوشمزگی آش یخ تبریزی

آش گوشواره انواع آش های تبریزی آش ماست آش دوغ تبریز آش اوروش آش دوغ تبریز نی نی سایت طرز تهیه آش ترخینه آش دوغ تبریزی تصویری

راز خوشمزگی آش یخ تبریزی و نکات پخت آش یخ تبریزی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

همیشه غذاها در زمستان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و برخی آش‌ها مخصوص فصل تابستان هستند. آش یخ یکی از غذاهای تابستانی معمولاً در مناطقی مانند آذربایجان و تبریز تهیه می‌شود. این غذا علاوه بر اینکه می‌تواند به عنوان پیش‌غذا مورد استفاده قرار گیرد، برای وعده‌های ناهار و شام هم بسیار مناسب است. طرز تهیه آش یخ نیز بسیار ساده و بدون زحمت است و از مواد تازه و در دسترس استفاده می‌کند. شما احتمالاً می‌دانید که مردم مناطق مختلفی از ایران، غذاهای متنوعی از جمله آش‌های اوماج، دویماج، ماست و غیره را در فهرست غذایی خود دارند که بیشتر به فصل سرما مرتبط هستند. اما بهتر است در فصل‌های تابستان و پاییز از مصرف آش یخ خودداری کنید، زیرا این غذا با خوردن یخ همراه است و در فصل‌های سرد بیشتر از آن استفاده نشود.

مواد لازم

سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر): ۲/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

برنج: ۱۰۰ گرم

سیر: ۲ حبه

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

ماست (ترجیحا ترش): ۵۰۰ گرم

یخ: به میزان لازم

طرز تهیه آش یخ تبریزی

در مرحله اول از فرآیند تدارک آش یخ تبریزی، برنج را در آب گرم با افزودن کمی نمک خیس کنید. اجازه دهید برنج حدود ۳ ساعت در آب قرار بگیرد. سپس در یک قابلمه مناسب، کمی روغن را ریخته و سبزی‌های خرد شده را تفت دهید. اگر طعم خامی در سبزی‌ها حس کنید، باید بدانید که این تأثیر منفی بر طعم آش یخ دارد.

سیر را رنده کنید یا به صورت ریز خرد کنید و به سبزی‌ها اضافه کنید، سپس آنها را تفت دهید تا عطر سیر بیرون بیاید. همچنین نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و یک لیتر آب گرم به آنها بیفزایید. وقتی آب در قابلمه جوش آمد، حرارت را کم کنید تا برنج و سبزی‌ها با هم بپزند.

آش گوشواره انواع آش های تبریزی آش ماست آش دوغ تبریز آش اوروش آش دوغ تبریز نی نی سایت طرز تهیه آش ترخینه آش دوغ تبریزی تصویری

در حین پخت آش، چند بار آن را هم بزنید تا جا نمی‌افتد و وقتی غلظت آن به اندازه شیربرنج رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید آش از حرارت کم شود.

آش را در یک ظرف مناسب بریزید و در یخچال نگه دارید تا خنک شود. در زمان سرو، ماست ترش را با آش ترکیب کنید و تکه‌های یخ را به آش اضافه نمایید. سپس با چند برگ سبزی تازه تزیین کنید و آش را به میز ببرید.

راز خوشمزگی آش یخ تبریزی

مهم نیست که آیا تمامی سبزی‌های معروف در دسترس شما هستند یا خیر، می‌توانید از هر نوع سبزی که در دسترستان دارید استفاده کنید. همچنین، می‌توانید از سبزی‌های خشک بهره ببرید، اما باید در نظر داشته باشید که این تغییر ممکن است به طعم نهایی آش تأثیر بگذارد.

می‌توانید ماست را یا پس از پخت آش و سرد شدن آن به آش اضافه کنید، یا اینکه هر فرد به میزان دلخواه خود از ماست در هنگام سرو استفاده کند.

آش یخ یک غذای با کم‌کالری است و برای کسانی که رژیم لاغری را رعایت می‌کنند یک گزینه عالی است. همچنین برای افراد گیاه‌خوار نیز گزینه مناسبی است. ترکیب برنج و سبزی‌های معطر، آش یخ را به یک غذای سالم و خوشمزه تبدیل می‌کند.

در طبقه‌بندی مواد تزیینی بر روی آش یخ، می‌توانید از گردو و پیاز داغ شده نیز استفاده کنید تا طعم و ظاهر آش را تازه و جذاب کنید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 13 شهریور 1402

1 دیدگاه

  • ناشناس سپتامبر 5, 2023 در 2:28 ق.ظ

    آش یخ نداریم

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.