راز خوشمزگی نان شیرمال و نکات پخت نان شیرمال شیرین و خوشمزه
مدل مو زنانه + شیک ترین و خاص ترین مدل های مو زنانه برای مراسم عروسی و جشن
مدل مو مدل مو زنانه + شیک ترین و خاص ترین مدل های مو زنانه برای مراسم عروسی و جشن همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
مدل سایه مو پسرانه + جدیدترین و به روزترین نوع سایه مو کلاسیک و شیک
مدل سایه مو مدل سایه مو پسرانه + جدیدترین و به روزترین نوع سایه مو کلاسیک و شیک همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بدون شک …
مدل مانتو جلو بسته زنانه + شیک ترین و ترندترین مدل های مانتو جلو بسته را اینجا ببینید
مدل مانتو جلو بسته مدل مانتو جلو بسته زنانه + شیک ترین و ترندترین مدل های مانتو جلو بسته را اینجا ببینید همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی نان شیرمال
راز خوشمزگی نان شیرمال و نکات پخت نان شیرمال شیرین و خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
نان شیرمال یکی از نوعهای ساده و خوشمزه از نانهای سنتی ایرانی است که معمولاً در وعده صبحانه مصرف میشود. بسیاری از خانمها علاقه دارند با استفاده از هنر و سلیقهی خود، انواع نانهای با کیفیت را در خانه تهیه کنند. در این مقاله، ما روش تهیه نان شیرمال را به شما آموزش میدهیم و نکات مهمی که در طی فرآیند پخت باید رعایت کنید را توضیح میدهیم. امیدواریم با استفاده از این دو روش پخت معرفی شده، به سادگی توانایی تهیه نان شیرمال لذیذ و خوشمزه را در خانه داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال
شیر ولرم: ۱ لیوان
آب ولرم: ۱ لیوان
تخم مرغ: ۱ عدد
شکر: ۱ قاشق مرباخوری
آرد: حدود ۵ لیوان
روغن مایع: یک چهارم لیوان
نمک: ۱ قاشق مرباخوری
خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
کنجد و سیاه دانه: به مقدار لازم
طرز تهیه نان شیرمال
در مرحله اول تهیه نان شیرمال، شروع به ترکیب مواد کنید. از جمله موادی که باید در اختیار داشته باشید عبارتند از: خمیر مایه فوری، شکر، آب گرم، شیر گرم، روغن، نمک و زرده تخم مرغ. ابتدا این مواد را در یک کاسه مناسب ترکیب کنید تا یک مایع یکدست حاصل شود. سپس آرد را به تدریج اضافه کرده و به دقت مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر بدون چسبیدگی به دست آید. آرد را به تدریج اضافه کنید تا زمانی که خمیر دست نچسبد.
در مرحله بعدی، خمیر را به دقت ورز دهید تا بافت آن منسجم و انعطافپذیر شود. سپس خمیر را در یک کاسه چرب قرار دهید و سطح آن را با سلفون پوشانید. سپس به مدت یک ساعت اجازه دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
بعد از این مرحله، خمیر را به صورت ملایم ورز دهید تا هوای اضافی آن خارج شود. سپس خمیر را به روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و به دلخواه آن را شکل دهید. برای فرمدهی به خمیر بهتر است آن را به سه قسمت تقسیم کنید و به شکل لوله درآورید و به هم ببافید. به این ترتیب نان شیرمال شما ظاهری زیبا و متفاوت خواهد داشت.
حالا نان شیرمال را درون سینی فر قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت دهید. در این مرحله، یک کاسه آب را در داخل دستگاه فر قرار داده و فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. پس از استراحت خمیر، روی آن را با زرده تخم مرغ بمالید. سپس مقداری کنجد یا سیاه دانه را روی خمیر بپاشید و آن را درون فر قرار دهید.
بعد از گذشت حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، نان شیرمال شما آماده و پخته خواهد بود. در انتها، میتوانید نان شیرمال را با کره، عسل یا مربا سرو کنید و از مزه لذیذ آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال مغزدار
آرد: ۳ پیمانه
ماست: یک دوم پیمانه
شیر: یک دوم پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: ۱ پنس
شکر: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
کره: ۲۰ گرم
طرز تهیه نان شیرمال مغزدار
در مرحله ابتدای تهیه نان شیرمال، شیر ولرم را آماده کنید. سپس یک قاشق غذاخوری شکر را به همراه خمیر مایه به شیر اضافه کرده و به دقت هم بزنید. در ادامه ظرف را به طور کامل پوشش دهید و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه به خوبی کف کند. در این مدت، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کرده و هوادهی کنید.
در مرحله بعدی از طرز تهیه نان شیرمال، مایع خمیر مایه که کف کرده است را با ماست، روغن مایع، باقیمانده شکر و کره نرم شده مخلوط کنید و هم بزنید. سپس آرد الک شده را به تدریج به این مواد اضافه کنید تا خمیری یکدست به دست آید. خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید تا به دست نچسبید و بافت نرم و لطیفی به دست آید. این خمیر را در یک کاسه قرار دهید و برای اینکه به خوبی پف کند، روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت استراحت دهید.
بعد از گذشت یک ساعت که خمیر پف کرده است، روی میز کار آرد بپاشید و خمیر را به سطح آردپاشی شده قرار دهید. خمیر را به تعداد دلخواه به چند قسمت تقسیم کنید، سپس با وردنه هر قسمت را باز کنید و داخل آنها مقداری پنیر و گردو و هر ماده خوراکی دیگری مثل خرما، کشمش یا شکلات کاکائویی قرار دهید. حالا به هر شکلی که دوست دارید اعم از دایرهای یا شکل گیسو، خمیر را بپیچید و داخل یک ظرف یا قالب قرار دهید.
روی خمیر مورد نظر، مقداری زعفران و زرده تخم مرغ را بمالید و سپس روی آن کنجد بپاشید. برای اینکه دوباره خمیر پف کند، برای مدت ۱۵ دقیقه استراحت دهید. در ادامه نان یا قالب را در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت ۳۵ دقیقه فرصت دهید تا سطح آن طلایی رنگ شود. بعد از اینکه نان شیرمال را از فر خارج کردید، با عسل رقیق شده سطح آن را بمالید. با طی کردن تمام این مراحل، طرز تهیه نان شیرمال تکمیل میشود و نان شما آماده سرو میشود.
راز خوشمزگی نان شیرمال
نان شیرمال را میتوان به شکلهای مختلفی درآورد و سپس در فر قرار داد.
استفاده از شیر و ماست در ترکیب مواد باعث میشود که بافت نان نرم و سبک شود.
میتوانید از استند میکسر برای ورز دادن به خمیر استفاده کنید.
استفاده از شیر و ماست باعث بهبود بافت نان میشود.