;
راز خوشمزگی کلوچه شوشتری و نکات پخت کلوچه شوشتری خوشمزه - مُچُم
راز خوشمزگی دلمه برگ مو با سرکه و شکر کرمانشاهی

راز خوشمزگی دلمه برگ مو با سرکه و شکر کرمانشاهی

راز خوشمزگی دلمه برگ مو راز خوشمزگی دلمه برگ مو با سرکه و شکر کرمانشاهی و نکات پخت دلمه برگ مو در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. دلمه یک …

راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن

راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن

راز خوشمزگی آش شله قلمکار راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.یکی از غذاهای مشهور و خوشمزه …

راز خوشمزگی سوپ دال عدس و فوت و فن سوپ دال عدس خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سوپ دال عدس و فوت و فن سوپ دال عدس خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سوپ دال عدس راز خوشمزگی سوپ دال عدس و فوت و فن سوپ دال عدس خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سوپ دال …

راز خوشمزگی کلوچه شوشتری

علت سفت شدن کلوچه شوشتری فیلم طرز تهیه کلوچه شوشتری طرز تهیه کلوچه شوشتری خرمایی کلوچه شوشتری نی نی سایت طرز تهیه کلوچه تافتون شوشتری طرز تهیه کلوچه شوشتری بدون فر طرز تهیه کلوچه با زیره و رازیانه کلوچه شوشتری در اهواز

راز خوشمزگی کلوچه شوشتری و نکات پخت کلوچه شوشتری خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

روش تهیه کلوچه شوشتری دو نوع دارد: یک نوع ساده با قند و دیگری نوعی با خرما. این دو نسخه از شیرینی سنتی خوزستانی بسیار لذیذ هستند و طرفداران خود را دارند. در سفر به استان خوزستان، می‌توانید این شیرینی‌های خوشمزه را به عنوان یک سوغاتی جالب به خانه ببرید. البته تهیه کلوچه‌های شوشتری در منزل هم ممکن است، اما هر یک از این نوع‌ها دارای روش تهیه خاص و منحصر به فرد خود هستند. پس اگر تمایل دارید چگونگی تهیه این شیرینی‌های سنتی را یاد بگیرید، ما در سایت مچم، به شما کمک خواهیم کرد.

مواد لازم برای ۲۰ نفر

۴ پیمانه آرد قنادی

۱ پیمانه آرد گندم

۱ پیمانه شیر

نصف پیمانه روغن مایع

۱٫۵ پیمانه پودر قند یا پودر شکر

۱ قاشق غذاخوری پودر مخمر فوری

۴/۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر

۴/۱ قاشق چایخوری نمک

۳ قاشق غذاخوری رازیانه

۳ قاشق غذاخوری زیره

به مقدار لازم زعفران

طرز تهیه کلوچه شوشتری

ابتدا پودر مخمر را با یک قاشق غذاخوری شکر در نصف پیمانه شیر ولرم مخلوط کنید. سپس ظرف حاوی این مواد را ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا مخمر فعال شود.

در یک ظرف دیگر، بیکینگ پودر و نمک را با ۵ پیمانه آرد مخلوط کنید و سپس آرد را ۳ بار الک کنید. سپس رازیانه و زیره را هم به آرد اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید.

بعضی رسپی‌ها آرد را همراه با رازیانه و زیره الک می‌کنند تا ذرات درشت‌تری داشته باشند و ترکیب یکدست‌تری داشته باشند.

آرد بهتر است داخل یک ظرف گود و جادار باشد. سپس وسط آرد را گود کنید و روغن مایع، پودر قند و زعفران را وسط آرد بریزید و همه مواد را با قاشق با هم مخلوط کنید.

در این مرحله، پودر مخمر را به تدریج به آرد اضافه کرده و مواد را با دست با هم مخلوط کنید. سپس نصف پیمانه باقیمانده‌ی شیر را هم به مخلوط آرد بریزید.

خمیر این شیرینی خیلی سفت است، اما از اضافه کردن مایعات بیشتر به آن خودداری کنید و خمیر را با وجود همین بافت سفت، خوب با دست ورز دهید.

حالا خمیر را داخل ظرف مناسب بگذارید و در صورت تمایل، دو دانه هل روی آن قرار دهید. سپس روی ظرف را پوشش دهید و آن را برای ۲ تا ۳ ساعت در جای گرم و تاریک قرار دهید.

فر را روشن کرده و دمای آن را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. روی سینی فر هم یک کاغذ روغنی قرار دهید.

خمیر آماده شده را روی سطحی مناسب با وسیله وردنه پهن کنید و آن را به شکل‌های دلخواه و به ضخامت حدود یک سانتی‌متر برش دهید.

شکل سنتی کلوچه شوشتری معمولاً به صورت لوزی است، اما در این مورد می‌توانید بر اساس سلیقه‌ی خود شکل دلخواهی به آن بدهید.

کلوچه‌ها را به صورت منظم در سینی فر بچینید و روی آن‌ها با چنگال بزنید و کمی کنجد بریزید.

پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، کلوچه‌ها آماده هستند، اما بهتر است در دقایق پایانی پخت، از شعله گریل فر استفاده کنید تا روی آن‌ها به طلایی بپوشد.

طرز تهیه کلوچه شوشتری خرمایی

این نوع کلوچه، کلوچه مغزداری است که طرز تهیه آن نسبت به کلوچه شوشتری زمان بیشتری می‌طلبد. اما این نوع کلوچه شوشتری نیز بسیار لذیذ و محبوب است. برای تهیه آن، مراحل زیر را دنبال کنید:

دو قاشق شیر ولرم را با یک قاشق شکر و یک قاشق مایه خمیر در یک ظرف مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید تا مایه خمیر به خوبی فعال شود.

نیم کیلو آرد را با ۴/۳ لیوان روغن مایع و ۸/۱ قاشق چایخوری نمک در یک ظرف مخلوط کنید. سپس ۲ قاشق غذاخوری از مخلوط کوبیده شده زیره و رازیانه را به آرد اضافه کنید و تمام مواد را با دقت مخلوط کنید.

باقیمانده شکر را در شیر حل کنید و آن را به آرد اضافه کنید. سپس مایه خمیر را هم به آرد بیافزایید و بدون چنگ زدن به خوبی مخلوط کنید.

خمیر نباید خیلی چسبناک باشد، اما اگر بیش از حد سفت شد، می‌توانید کمی آب ولرم به آن اضافه کنید. در ورز دادن به خمیر، از زیاده‌روی خودداری کنید تا خمیر به روغن نیفتد و کلوچه‌ها خشک نشوند.

حالا خمیر آماده شده را برای یک ساعت و نیم در جایی گرم استراحت دهید. در این مدت به تهیه مواد میانی کلوچه‌ها بپردازید.

برای تهیه مواد میانی کلوچه‌ها، خرماهای هسته‌گرفته شده را با ۱ قاشق چایخوری دارچین و ۱ قاشق چایخوری زنجبیل مخلوط کنید. سپس با اضافه کردن ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع، این مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم و یکدست شوند.

خمیر آماده شده را کمی ورز دهید تا پف گیرد، سپس چانه‌هایی به اندازه یک نارنگی کوچک از خمیر جدا کنید و هر چانه را در دست خود پهن کنید. مقداری از مخلوط خرما را در وسط هر چانه قرار دهید و خمیر را به شکلی جمع کنید که خرمای درون آن دیده نشود. سپس هر کلوچه را کمی با وردنه صاف کنید.

کلوچه‌ها را داخل سینی فری که با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است، بچینید و نیم ساعت زمان دهید تا کاملاً بپزند. در ۳ تا ۴ دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی کلوچه‌ها به طلایی و خوشرنگ شود.

برای رومال کلوچه‌ها، می‌توانید از زرده تخم مرغ و یا مخلوط زعفران، شکر و آب استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 14 شهریور 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.