راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن پخت برنج کته چیست
راز خوشمزگی کتلت سیب زمینی و فوت و فن کتلت سیب زمینی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کتلت سیب زمینی راز خوشمزگی کتلت سیب زمینی و فوت و فن کتلت سیب زمینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. هنگام پخت …
راز خوشمزگی حلوای اوماج و فوت و فن حلوای اوماج خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی حلوای اوماج راز خوشمزگی حلوای اوماج و فوت و فن حلوای اوماج خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. حلوای اردبیلی، که در زبان …
راز خوشمزگی قیمه لا پلو و فوت و فن قیمه لا پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی قیمه لا پلو راز خوشمزگی قیمه لا پلو و فوت و فن قیمه لا پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. قیمه درهم …
راز خوشمزگی برنج کته
راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن و نکات پخت برنج کته چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
برنج کته به دلیل عدم آبکشی، ارزش غذایی بیشتری نسبت به برنج دمی آبکش شده دارد. همچنین، تهیه برنج کته نسبت به برنج آبکش شده، سادهتر است و با دردسرهای آبکشی برنج مواجه نیست. این حقیقت قابل انکار نیست، اما تهیه یک کته خوب، باکیفیت و خوشمزه هم تکنیکهای خاص خود را دارد.
روش آب کردن برنج
برای تهیه برنج کته، ابتدا باید روش صحیح بخیساندن برنج را بیاموزید. کافی است برنج را چند بار بشویید تا لعابی بگیرد و از روی آن بچسبد. این کار باعث میشود برنج پس از پخت، سفید و خوشرنگ باشد.
نکته مهم این است که اگر از برنج هندی استفاده میکنید، باید آن را حدوداً ۲۰ دقیقه و در صورت استفاده از برنج ایرانی، ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید. برنج هندی مقاومت بیشتری دارد، بنابراین از آب ولرم برای بخیساندن آن استفاده کنید و نه آب گرم تا برنج وا نرود.
در این مرحله، نیازی به افزودن نمک به آب و برنج نیست، زیرا زمان بخیساندن برنج بسیار کوتاه است. همچنین، برای پخت برنج از قابلمهای استفاده کنید که حداقل سه برابر حجم برنج را در بر بگیرد تا برنج شما شفته نشود.
روش جوشاندن برنج
در این مرحله، ابتدا برنج را در قابلمه صاف کنید و انگشت خود را روی سطح برنج قرار دهید. سپس برای برنج ایرانی، یک بند انگشت آب بالای سطح برنج و برای برنج هندی، یک و نیم بند انگشت آب باید روی سطح برنج قرار بگیرد.
حالا نوبت به اضافه کردن نمک و روغن است. اضافه کردن نمک در این مرحله باعث میشود برنج بیشتر جوش بخورد و وا نرود. بهتر است نمک را به میزان مناسبی اضافه کنید.
همچنین، با اضافه کردن روغن، دانههای برنج به هم نچسبند. اما توجه داشته باشید که روغن را به میزان مناسبی اضافه کنید، زیرا اضافه کردن زیاد روغن باعث میشود برنج شفته شود.
دانستن مقدار مناسب نمک و روغن
برای پخت کته، مقدار نمک مورد نیاز به این صورت است که به ازای هر دو پیمانه برنج، یک قاشق مرباخوری سرخالی نمک معمولی باید به قابلمه اضافه کنید.
همچنین، مقدار روغن مورد نیاز به این صورت است که به ازای هر پیمانه برنج، نصف قاشق غذاخوری روغن را به قابلمه اضافه کنید.
بعد از این مرحله، قابلمه را روی شعلهای که نسبت به قابلمه کوچک نیست و نه بزرگ، قرار دهید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را به حد متوسط تا کم کاهش دهید، به عبارتی دو برابر شعلهای که موقع دم کشیدن برنج قرار میدهید.
وقتی آب برنج تمام شد و حفرههایی در برنج ایجاد شد، برنج آماده دمگذاشتن است. در این مرحله، حدوداً نصف فنجان آب در کف قابلمه باقی میماند.
توجه داشته باشید که وقتی برنج در حال جوشیدن است، به هیچ وجه زیاد به هم نزنید یا اصلاً به هم نزنید تا برنج شفته نشود.
اگر برنج خوب قد نکشیده بود یا مغز آن سفت بود، میتوانید نصف فنجان آب داغ به برنج اضافه کنید. توجه داشته باشید که مغز برنج کته به هیچ وجه خیلی نرم نباید باشد، چرا که در حین پخت وا میرود و برنج شفته میشود.
روش دم گذاشتن برنج کته
در این مرحله، برنج را در وسط قابلمه مرتب کنید، مانند ساختن یک تپه. با استفاده از کفگیر، چند حفره در برنج ایجاد کنید تا برنج بهتر دم بکشد. سپس در قابلمه در دمکنی را قرار دهید و به مدت حدود بیست دقیقه زمان دهید تا برنج به آرامی پخته شود. بعد از دم کشیدن، اگر می خواهید بلافاصله در ظرف سرو کنید، این کار را با آرامش انجام دهید.
راهکار برنجی که شفته می شود
در مرحله جوشاندن برنج، به خاطر داشته باشید که فقط یک بند انگشت آب به قابلمه اضافه کنید. همچنین، موقعی که برنج در حال جوشیدن است، آن را به هم نزنید و آب ندهید تا بخیسد. پس از شستشو، برنج را مجدداً جوشانده و در هنگام دم گذاشتن، حجم آب در قابلمه به حداقل کمی باشد.
برای برنج کته چقدر آب بریزیم
برای پخت برنج کته، مقدار آب مورد نیاز به نوع برنج و میزان خشک بودن آن بستگی دارد. اما به طور کلی، برای هر پیمانه برنج ایرانی، حدود یک و نیم تا دو پیمانه آب کافی است. البته این مقدار تقریبی است و ممکن است با توجه به نوع برنج و سلیقه شما در میزان نرمی یا سفتی برنج، کمی تغییر کند. بهترین روش برای اندازهگیری آب برنج کته این است که پس از شستن و خیساندن برنج، آن را در قابلمه بریزید و به اندازهای آب اضافه کنید که حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج قرار گیرد. در طول پخت، به برنج سر بزنید و در صورت نیاز، کمی آب جوش اضافه کنید تا برنج به طور کامل پخته و مغز پخت شود. همچنین میتوانید از روش سنتی استفاده کنید و با لمس برنج بین دو انگشت، میزان پخت آن را تشخیص دهید. در نهایت، برای داشتن برنج کتهای خوشمزه و قد کشیده، بهتر است از برنج با کیفیت ایرانی استفاده کنید و آن را قبل از پخت به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
لطفا ازاین نوع غذاها نشون ندید دلم خواست بااین قیمت گوشت دیگه کی میتونه کباب میل کنه