راز خوشمزگی شیر ماهی و نکات پخت شیر ماهی خوشمزه خانگی
راز خوشمزگی جوجه کباب لبنانی و فوت و فن جوجه کباب لبنانی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی جوجه کباب لبنانی راز خوشمزگی جوجه کباب لبنانی و فوت و فن جوجه کباب لبنانی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. جوجه کباب …
راز خوشمزگی شیرین پلو و فوت و فن شیرین پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی شیرین پلو راز خوشمزگی شیرین پلو و فوت و فن شیرین پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شیرین پلو، یک غذای خوش …
راز خوشمزگی سالاد کاهو و ذرت و نکات تهیه سالاد کاهو و ذرت خوشمزه
راز خوشمزگی سالاد کاهو و ذرت راز خوشمزگی سالاد کاهو و ذرت و نکات تهیه سالاد کاهو و ذرت خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تهیه سالاد ذرت …
راز خوشمزگی شیر ماهی
راز خوشمزگی شیر ماهی و نکات پخت شیر ماهی خوشمزه خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
ماهیِ شیر یا شیرماهی، نوعی ماهی آب شور از خانوادهٔ تنماهیان و سردهٔ خطخطیهای اسپانیایی، از اسکلت استخوانی برخوردار است. این ماهی در مناطق وسیعی از آبهای جنوب شرقی آسیا، چین، ژاپن، استرالیا و اقیانوسیه به سمت غرب در امتداد نواحی ساحلی شمالی اقیانوس هند تا سواحل شرقی آفریقا، خاورمیانه، خلیج فارس، دریای عمان و مدیترانه یافت میشود.
مواد لازم
شیر ماهی :۶۰۰ گرم
گردو :۱/۲ پیمانه
پیاز:۱ عدد
سیر تازه:۱ بوته
پیاز داغ :۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده :۲ قاشق غذاخوری
روغن : ۱/۲ پیمانه
تمر هندی :۲۰۰ گرم
آب انار :۱ پیمانه
آب لیمو : ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز و شنبلیله خرد شده:۲ قاشق
سماق ساییده :۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویه :به مقدار لازم
طرز تهیه شیر ماهی
در یک ظرف، پیاز، آب لیمو، سماق، زعفران، نمک و فلفل را با مقداری روغن ترکیب کنید و شیر ماهی را داخل این مخلوط قرار دهید تا به مدت ۴ ساعت در یخچال استراحت کند و مزه دلپذیری بگیرد.
سپس ماهی را داخل تابه سرخ کنید یا در فر پخته شود.
برای تهیه سس ترش ماهی، سیر را با گشنیز و جعفری خرد شده را در مقداری کره یا روغن تفت دهید.
تمر هندی را در یک پیمانه آب جوش خیس کرده و سپس آن را صاف کرده و به سبزیجات تفت داده شده اضافه کنید.
در پایان، آب انار، گردو، پیاز داغ، نمک و فلفل را به سس اضافه کنید تا غلیظ شود.
سس ترش آمادهشده را روی ماهی پختهشده بریزید و آماده به سرو کردن کنید.
مواد لازم برای تهیه ماهی شیر و گوجه و جعفری
۴ تکه شیر ماهی جنوب
جعفری تازه خرد شده
۳ عدد گوجه
چند حبه شیر به مقدار دلخواه
یک عدد پیاز متوسط
ادویه کاری، زردچوبه، فلفل قرمز و نمک به میزان لازم
طرز تهیه ماهی شیر و گوجه فرنگی
گوشت شیر ماهی را با فلفل و نمک مخلوط کرده و برای چند ساعت داخل یخچال قرار دهید.
سیر را له کرده و پیاز را به خردی بسیار ریز خرد کنید. این دو مواد را در تابه ماهی با روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن، گوجه خرد شده و جعفری را اضافه کنید. به مواد اضافه شده اجازه دهید با کمی آب بپزند و تا حالت له شدن بگیرند.
هنگامی که این مواد در حال جوش آمدن هستند، گوشت شیر ماهی را در تابه ماهی دیگر سرخ کنید. سپس آن را به مواد قبلی اضافه کنید و منتظر بمانید تا ترکیب به خوبی مخلوط شود و جا بیافتد. این غذای خوشمزه را میتوانید با نان یا انواع مختلف پلو سرو کنید.
طرز تهیه ماهی شیر در فر
۸۰۰ گرم فیله شیر ماهی تازه جنوب
روغن زیتون یا کره یک چهارم لیوان
لیموی تازه
ادویه ماهی
نمک و فلفل به مقدار لازم
طبخ ماهی شیر در فر، یکی از بهترین روشهای طهی این نوع ماهی جنوبی است، زیرا در این روش خواص غذایی ماهی به خوبی حفظ میشوند. ابتدا گوشت شیر ماهی را با روغن، فلفل و نمک ترکیب کنید.
سینی فر را چرب کنید و گوشت ماهی را روی آن قرار دهید. مابقی از روغن ترکیب شده با فلفل و نمک را بر روی ماهی بریزید. در این مرحله، میتوانید از ادویههای مخصوص ماهی استفاده نمایید. اگر دوست دارید، میتوانید لیموها را ورقه ورقه کرده و روی ماهی بچینید. مواد را برای مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد پخته کنید. برای سرو، میتوانید از انواع سبزیجات و انواع پلو استفاده کنید.
ماهی شیر جنوب، منبعی غنی از پروتئین، امگا ۳ و ویتامین B میباشد. این اجزای مغذی برای حفظ سلامتی قلب و عروق بسیار مفید هستند. در این مقاله، سعی داشتیم تا چند نمونه از بهترین روشهای تهیه ماهی شیر جنوب را به شما آموزش دهیم که به سادگی قابل اجرا هستند. اگر دوست دارید سبزیجات و پلو با ماهی سوخاری را میل کنید، میتوانید از همین روش با ماهی شیر جنوب استفاده کنید.
مزه دار کردن ماهی شیر قبل از سرخ کردن
ماهی شیر یکی از ماهیهای خوشمزه و پرطرفدار جنوب ایران است که به روشهای مختلفی میتوان آن را پخت. یکی از روشهای رایج پخت ماهی شیر، سرخ کردن آن است. برای اینکه ماهی شیر سرخ شده شما طعم و عطر بینظیری داشته باشد، میتوانید آن را قبل از سرخ کردن مزه دار کنید. برای این کار، میتوانید از مخلوطی از آبلیمو (۲ قاشق غذاخوری)، روغن زیتون (۳ قاشق غذاخوری)، نمک (۱ قاشق چایخوری)، فلفل سیاه (نصف قاشق چایخوری)، زردچوبه (۱ قاشق چایخوری) و پودر سیر (۱ قاشق چایخوری) استفاده کنید. ماهی را به خوبی به این مخلوط آغشته کنید و برای حداقل ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود. سپس ماهی را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شود. با این روش، یک ماهی شیر سرخ شده خوشمزه و عطرآگین خواهید داشت.