راز خوشمزگی بادمجان ناردونی و فوت و فن بادمجان ناردونی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی میلک شیک کیوی و فوت و فن میلک شیک کیوی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی میلک شیک کیوی راز خوشمزگی میلک شیک کیوی و فوت و فن میلک شیک کیوی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. میلک شیکها، …
راز خوشمزگی دسر کدو حلوایی و فوت و فن دسر کدو حلوایی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی دسر کدو حلوایی راز خوشمزگی دسر کدو حلوایی و فوت و فن دسر کدو حلوایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. دسر …
راز خوشمزگی خورش گوجه سبز و نکات پخت خورش گوجه سبز خانگی
راز خوشمزگی خورش گوجه سبز راز خوشمزگی خورش گوجه سبز و نکات پخت خورش گوجه سبز خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خورش گوجه سبز یکی از خورشهای …
راز خوشمزگی بادمجان ناردونی
راز خوشمزگی بادمجان ناردونی و فوت و فن بادمجان ناردونی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
بادمجان ناردونی، این غذای خوشمزه و مجلسی، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که با طعمی ترش و شیرین و ظاهری زیبا و اشتهابرانگیز، در سفرههای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. این غذا که با نام “بادمجان مجلسی” نیز شناخته میشود، از ترکیب بادمجان، گردو، پیاز، رب انار، شکر و ادویههای معطر تهیه میشود. اگرچه تاریخچه دقیقی از پیدایش این غذا در دست نیست، اما با توجه به استفاده از رب انار و گردو که از قدیم در ایران رایج بوده است، میتوان حدس زد که بادمجان ناردونی نیز از دیرباز در ایران طبخ میشده است. احتمالا در گذشته مردم با ترکیب بادمجان و رب انار و اضافه کردن گردو برای افزایش طعم و مزه، این غذای لذیذ را به وجود آوردهاند. بادمجان ناردونی به عنوان یک غذای اصلی در کنار پلو و یا به عنوان پیش غذا سرو میشود و به دلیل طعم منحصر به فرد و ظاهر زیبایش، مورد علاقه بزرگسالان و کودکان است.
مواد اولیه برای تهیه بادمجان ناردونی (برای ۴ نفر)
بادمجان: ۴ عدد متوسط
گردو: ۱ پیمانه (خرد شده)
پیاز: ۲ عدد متوسط (خرد شده)
رب انار: ۱ پیمانه
شکر: نصف پیمانه (یا به مقدار لازم)
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
گلپر: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه بادمجان ناردونی
بادمجانها را پوست گرفته و به صورت حلقهای خرد کنید. سپس آنها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
پیاز را در کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
گردو خرد شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.
رب انار، شکر، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، نعنا خشک و گلپر را به مخلوط گردو و پیاز اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
بادمجانهای سرخ شده را در یک قابلمه چیده و مایه گردو و رب انار را روی آنها بریزید.
کمی آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا بادمجانها بپزند و مزه دار شوند.
بادمجان ناردونی را در ظرف مورد نظر سرو کرده و به همراه پلو و سبزی خوردن میل نمایید.
راز خوشمزگی بادمجان ناردونی
استفاده از بادمجانهای تازه و با کیفیت
سرخ کردن بادمجانها تا مرحله طلایی شدن
استفاده از رب انار با کیفیت و ترش
اضافه کردن گردو برای طعم و بافت بهتر
تنظیم میزان شکر بر اساس ذائقه
استفاده از ادویههای معطر مانند نعنا خشک و گلپر
نکات تکمیلی
میتوانید به جای سرخ کردن بادمجانها، آنها را کبابی کنید.
در صورت تمایل میتوانید کمی زعفران دم کرده به مایه بادمجان اضافه کنید.
میتوانید بادمجان ناردونی را به همراه ماست و خیار نیز سرو کنید.
۱۰ مورد از خواص بادمجان ناردونی
کمک به کاهش وزن
حاوی آنتی اکسیدان و تقویت سیستم ایمنی بدن
بهبود سلامت قلب و عروق
کمک به کنترل قند خون
بهبود گوارش
تقویت استخوانها
بهبود عملکرد مغز
بهبود سلامت پوست و مو
پیشگیری از سرطان
کاهش التهاب در بدن