;
راز خوشمزگی خورش آلو مسما و نکات پخت خورشت آلو مسما - مُچُم
راز خوشمزگی باقلا قاتق و فوت و فن باقلا قاتق خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی باقلا قاتق و فوت و فن باقلا قاتق خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی باقلا قاتق راز خوشمزگی باقلا قاتق و فوت و فن باقلا قاتق خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. باقلاقاتوق، که به آن گل …

راز خوشمزگی تن ماهی و چگونه تن ماهی را بجوشانیم و طریقه مصرف ماهی تن

راز خوشمزگی تن ماهی و چگونه تن ماهی را بجوشانیم و طریقه مصرف ماهی تن

راز خوشمزگی تن ماهی راز خوشمزگی تن ماهی و چگونه تن ماهی را بجوشانیم و طریقه مصرف ماهی تن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تن ماهی یک …

راز خوشمزگی کیک مرغ و نکات پخت کیک مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک مرغ و نکات پخت کیک مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک مرغ راز خوشمزگی کیک مرغ و نکات پخت کیک مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیک مرغ یکی از غذاهای ساده و …

راز خوشمزگی خورش آلو مسما

طرز تهیه خورش آلو مسما با گوشت آلو مسما گیلانی خورش آلو با لپه خورشت مسما اردبیل خورشت آلو اسفناج حرفه ای طرز تهیه مسما بادمجان با گوشت طرز تهیه خورشت آلو بخارا طرز تهیه خورشت آلو با مرغ

راز خوشمزگی خورش آلو مسما و نکات پخت خورشت آلو مسما در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

غذای مسما یا خورشت آلو، یکی از محبوب‌ترین غذاهای فرهنگ غذایی ایران است که با طعم لذیذ خود در میان غذاهای مجلسی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذا عمدتاً به عنوان یک خوراک شمالی شناخته می‌شود، اما در مناطق شمال کشور، خورشت آلو با تفاوت‌های کمی در روش تهیه آماده می‌شود. در دستور پخت خورشت آلو، با رعایت اصول پایه، می‌توان به شکل خلاقانه‌ای مواد دیگری را به میزان کمتر یا بیشتری اضافه کرد.

گوشت مناسب برای تهیه خورشت آلو

در روش تهیه خورشت آلو با مرغ، شما می‌توانید از قسمت‌های فیله و همچنین قسمت ران با استخوان مرغ استفاده نمایید. در این دستور، ما از قسمت فیله مرغ استفاده کرده‌ایم.

به علاوه، در روش تهیه خورشت آلو، از گوشت قرمز (گوسفند و گوساله)، کوفته قلقلی، مرغ، اردک، بلدرچین و بوقلمون نیز می‌توانید استفاده نمایید. با تغییر مواد اصلی، می‌توانید انواع طعم‌ها و انتخاب‌های متنوعی برای خورشت آلو خود تجربه کنید.

آلو مناسب برای خورشت آلو

برای آماده‌سازی خورشت آلو مسما، آلوها را بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در آب گرم خیس کنید.

توصیه می‌شود قبل از پخت، حتماً هسته‌های آلوها را جدا کنید تا در فرآیند پخت آسان‌تر عمل کنید.

در مراحل تهیه خورشت آلو مسما، از آلو سیاه، قیسی زردآلو یا ترکیبی از هر دو نوع آلو استفاده کنید. این انتخاب به ترجیحات شما بستگی دارد و با تنوع در آلوها، می‌توانید طعم و رنگ‌های متنوعی در خورشت خود به ارمغان آورید.

نکات مهم پخت خورشت آلو

در روش تهیه خورشت آلو مسما، در مراحل پایانی (۱۵ دقیقه پایانی)، زعفران دم‌کرده را به خورشت آلو اضافه کنید تا عطر و طعم خود را حفظ کند.

برای تنظیم شیرینی خورشت آلویتان، می‌توانید به میزان دلخواه خود شکر اضافه کنید. اگر تمایل دارید خورشت آلو ترش باشد، در ۱۰ دقیقه پایانی، کمی آبغوره به خورش اضافه کنید.

تهیه خورش آلو معمولاً با آب کم یا به اصطلاح آب تنگ و غلیظ انجام می‌شود. اما اگر بخواهید، می‌توانید مقدار آب بیشتری برای خورشت استفاده کنید و به سلیقه خود مقدار آب را تنظیم کنید.

استفاده از یک قاشق چایخوری گلاب در طرز تهیه خورشت آلو مسما طعم آن را بسیار دلپذیر تر می‌کند. شما می‌توانید گلاب را جداگانه با آلوها بپزید و پس از آن به خورشت اضافه کنید.

برای افزایش لعاب در خورشت آلو مسما، می‌توانید سیب‌زمینی نیز به آن اضافه کنید. در این حالت، بهتر است سیب‌زمینی‌ها را به شکل نگینی خرد کنید و پیش از افزودن به خورشت، با کمی روغن یا کره تفت دهید تا در طول پخت ظاهر جذاب خود را حفظ کنند.

اگر تمایل دارید، می‌توانید رب گوجه‌فرنگی را با گوجه‌فرنگی جایگزین کنید، اما بهتر است آن را حتماً پوره کنید. اگرچه در این حالت، رنگ خورش آلو به شدت قرمز نخواهد شد.

اضافه کردن زرشک و گردوی خرد شده در مرحله آخر به خورشت آلو، آن را مجلسی‌تر می‌کند. شما می‌توانید هنگام تفت زرشک، شکر را به کمی روغن یا کره اضافه کنید.

خورشت آلو مسما معمولاً با برنج سرو می‌شود و می‌توانید با انواع سالاد، ترشی و سبزیجات همراه کنید.

مواد لازم برای پخت خورشت آلو با مرغ

فیله یا سینه مرغ: ۵۰۰ گرم

آلو بخارا: ۱۵ عدد

پیاز: ۲ عدد متوسط

زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

روغن یا کره: به میزان لازم برای طبخ غذا

روش پخت خورشت آلو با مرغ

برای تهیه خورشت آلو با مرغ، ابتدا آلوها را در آب گرم قرار دهید تا حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۳ ساعت خیس شوند. سپس مرغ را پس از شستشو به قطعات مکعبی ۲ سانتیمتری خرد کنید. می‌توانید از ران مرغ هم استفاده نمایید. در مرحله نخست از طرز تهیه خورشت آلو با مرغ، مرغ را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید.

در تابه داغ، روغن ریخته و پس از داغ شدن، مرغ‌ها را اضافه کنید. زردچوبه و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و تا زمانی که مرغ تفت بخورد، آنها را سرخ کنید. پس از سرخ شدن تکه‌های مرغ، آنها را از تابه خارج کنید.

پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در تابه سرخ کنید. آلوها را آبکشی کرده و هسته آن‌ها را بیرون بیاورید. آلوها را به تابه اضافه کنید و تا زمانی که تغییر رنگ داده و طلایی شوند، تفت دهید. رب گوجه فرنگی را نیز به مواد اضافه کنید و تا زمانی که رنگ باز کند و طعم خامی خود را از دست بدهد، تفت دهید. اگر تمایل دارید، می‌توانید از گوجه‌فرنگی رنده شده نیز استفاده کنید. به مواد در تابه کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی آب جوش را به مواد اضافه کنید و مرغ را در همین مرحله از طرز تهیه خورشت آلو با مرغ اضافه کنید. حرارت را به حالت ملایم تنظیم کنید. اگر تمایل دارید از سیب‌زمینی استفاده کنید، آن را پس از سرخ کردن به خورشت اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورشت، زعفران دم‌کرده (و در صورت تمایل، یک قاشق چایخوری گلاب) را اضافه کنید. میزان شیرینی خورشت آلو را بچشید و اگر می‌خواهید شیرین‌تر باشد، به آن کمی شکر اضافه کنید. همچنین، می‌توانید از رب انار در طرز تهیه خورشت آلو با مرغ استفاده کنید. پس از آنکه تمام مواد به حد کافی نرم شدند، حرارت را خاموش کرده و خورشت آلو با مرغ را در ظرف مناسب سرو کنید.

طرز تهیه خورش آلو مسما با گوشت آلو مسما گیلانی خورش آلو با لپه خورشت مسما اردبیل خورشت آلو اسفناج حرفه ای طرز تهیه مسما بادمجان با گوشت طرز تهیه خورشت آلو بخارا طرز تهیه خورشت آلو با مرغ

روش پخت خورشت آلو با گوشت

برای تهیه خورش آلو با گوشت، ابتدا مرغ را حذف کرده و به جای آن، ۵۰۰ گرم گوشت قرمز (مانند گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله) را به تکه‌های کوچک برش دهید. یک پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید. سپس گوشت را به پیازها اضافه کرده و با کمی زردچوبه و فلفل تفت دهید. بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد، آب جوش اضافه کرده و در ظرف را بگذارید. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و به گوشت اجازه دهید به خوبی بپزد. در صورت تمایل، می‌توانید از زودپز برای پختن گوشت استفاده کنید.

در این مرحله، سس خورشت را آماده کنید. یک پیاز دیگر را سرخ کنید و رب گوجه فرنگی و آلوهای خیسانده و بدون هسته را به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن آلوها، آن‌ها را با مقداری آب بپزید.

بعد از پختن گوشت، آن را از آب گوشت جدا کنید و به آلو و سس خورشت اضافه کنید. از آب گوشت به مقدار ۱ تا ۲ لیوان جدا کنید و روی مخلوط گوشت و آلو بریزید. بعد از جوش آمدن آب، ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد به خوبی بپزند و خورش آماده شود. در ۱۰ دقیقه پایانی، نمک و چاشنی‌های دیگر را به خورش اضافه کنید.

حالا خورش آلو با گوشت آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسب سرو کنید.

روش پخت خورشت آلو شمالی

برای آماده‌سازی خورشت آلو مازندرانی یا شمالی، روش تهیه آن مشابه با روش‌های قبلی است با این تفاوت که در این حالت از گوشت اردک یا مرغ به عنوان منبع پروتئین استفاده می‌شود و همچنین رب انار به عنوان چاشنی اصلی این خورشت به آن اضافه می‌شود. برای تزیین و افزایش طعم، از زرشک سرخ شده یا دانه‌های انار قرمز نیز می‌توانید استفاده کنید. تهیه این خورشت با این تغییرات، تجربه‌ای متفاوت و لذیذ را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 8 شهریور 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.