راز خوشمزگی دلمه و فوت و فن دلمه برگ مو با سرکه و شکر
راز خوشمزگی دونات نارگیلی و فوت و فن دونات نارگیلی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی دونات نارگیلی راز خوشمزگی دونات نارگیلی و فوت و فن دونات نارگیلی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. دونات نارگیلی یکی از …
راز خوشمزگی جوجه کباب تریاکی و فوت و فن جوجه کباب تریاکی و ادویه جوجه کباب تند
راز خوشمزگی جوجه کباب تریاکی راز خوشمزگی جوجه کباب تریاکی و فوت و فن جوجه کباب تریاکی و ادویه جوجه کباب تند در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
راز خوشمزگی آش شوربا و فوت و فن آش شوربا خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش شوربا راز خوشمزگی آش شوربا و فوت و فن آش شوربا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش شوربا، با قدمتی …
راز خوشمزگی دلمه
راز خوشمزگی دلمه و فوت و فن دلمه برگ مو با سرکه و شکر و نکات پخت دلمه برگ مو در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
دلمه یک غذای سنتی و محبوب است که در مناطق خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه مصرف میشود و به معنای “پر شده” است. این غذا با استفاده از برگ درخت انگور یا درخت مو، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و بادمجان تهیه میشود. یکی از انواع پرطرفدار دلمه، دلمه برگ مو نام دارد که از برنج نیمدانه، گوشت چرخ کرده، لپه و سبزی تهیه میشود. البته دلمه به صورت کلی هم با یا بدون گوشت مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان ناهار سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه دلمه
۲ پیمانه برنج نیمدانه
۱ پیمانه لپه
۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
برگ مو به مقدار کافی
۲ عدد پیاز متوسط
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی
نیم کیلو سبزی دلمه (شامل جعفری،ترخون،نعنا ، شوید، پیازچه و مرزه)
آموزش پخت دلمه خوشمزه
در ابتدا، لپهها را در آب قرار دهید تا خیس شوند و حجم آنها کاهش یابد. این کار باعث میشود زمان پخته شدن آنها کاهش یابد و راحتتر بپزند.
سپس لپهها را با مقداری آب و نمک در یک قابلمه قرار دهید. مقدار آب به اندازهای باشد که تمامی لپهها به طور کامل پوشیده شوند.
قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید و به جوش آورید. سپس حرارت را کم کرده و لپهها را به مدت حدود ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید. در این مدت، لپهها باید کاملاً پخته شوند و روی آب شنی داشته باشند.
پس از پخته شدن لپهها، آنها را از آب برداشته و در یک سیبزن یا ظرف مناسب بریزید. میتوانید قبل از سرو سبزی خرد شده به آن اضافه کنید.
حالا دلمه برگ مو آماده سرو است. میتوانید با سس یا دیگر افزودنیهای مورد علاقهتان همراهش سرو کنید.
توجه داشته باشید که میزان آب و زمان پخت لپهها بستگی به سفتی و ضخامت آنها دارد. پس در هنگام پختن، بهتر است به لپهها نگاه کرده و از پخته شدن کامل اطمینان حاصل کنید.
یک قابلمه دیگر را آماده کنید و در آن کمی آب و مقداری نمک بریزید. مقدار آب باید به اندازه کافی باشد تا برنج به طور کامل پوشیده شود.
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و حرارت را بالا ببرید تا آب درون قابلمه جوش بیاید.
در این مرحله، برنج را پاک کنید و به آبکشی بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. این کار باعث میشود برنج خوب پخته شود و دانههای آن جدا از هم باشند.
برنج را به قابلمه اضافه کنید و با یک قاشق یا چنگال به آرامی آن را هم بزنید تا دانهها به هم نچسبند و به طور یکنواخت در قابلمه منتشر شوند.
حالا حرارت را کم کرده و قابلمه را با درپوش بپوشانید. اجازه دهید برنج به مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد. در این مدت، برنج نرم شده و آب جذب شده است.
پس از گذشت زمان مشخص شده، برنج را با استفاده از آبکشی به آرامی از آب جوش سر ببرید. مطمئن شوید که آب کاملاً از برنج جدا شده و برنج کاملاً خشک شده است.
حالا برنج آماده سرو است. میتوانید آن را به صورت تکهتکه جدا کنید یا به صورت کلی روی بشقاب یا سینی بچینید.
ابتدا پیاز را پوست کنید و سپس آن را بشویید. سپس پیاز را به صورت خلالی ریز کنید.
یک ماهی تابه را آماده کنید و مقداری روغن را در آن بریزید. میتوانید از روغن زیتون یا روغن گیاهی استفاده کنید. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.
پیازها را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا نرم شوند و کمی سرخ شوند.
سبزیهای مانند جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه را به تابه اضافه کنید و همزنی کنید تا سبزیها نرم شوند. میتوانید سبزیها را قبل از اضافه کردن به تابه خرد کنید یا بعد از اضافه کردن با استفاده از قاشق آنها را هم زنید.
سپس فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا طعمها به خوبی با هم مخلوط شوند.
گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و همزنی کنید تا گوشت سرخ شود و رنگ آن تغییر کند. میتوانید از گوشت قرمز، مرغ یا ماهی برای این منظور استفاده کنید. از پیش نمک و فلفل هم برای ادویهبندی گوشت استفاده کنید.
هنگامی که گوشت سرخ شد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید.
ابتدا سبزی دلمه را پاک کنید و شسته و ساطوری خرد کنید.
مخلوط گوشت، پیاز و سبزیها را که قبلاً آماده کردهاید، به دلمه اضافه کنید.
پس از کمی خنک شدن، لپههای پخته شده و برنج را هم به دلمه اضافه کنید و همزنی کنید تا تمامی مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
برای پختن دلمههای پیچیده شده، یک قابلمه را انتخاب کنید و مقداری آب را در آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
حالا برگهای انگور را که پیچیده کردهاید، در آب جوش بریزید و برای حدود ۲ تا ۳ دقیقه در آب جوش بماند. این کار باعث میشود برگها نرم شوند و آماده استفاده در دلمه شوند.
سپس برگها را با دقت از آب جوش خارج کرده و با آب ولرم بشویید تا کاملاً تمیز شوند و از آب باقیمانده خارج شود.
پس از شستشو و خشک کردن برگهای انگور، پنجههای برگها را از سمت چپ به وسط برگ هدایت کنید.
با ایجاد فشار، تمام پنجهها را به ترتیب یکی یکی روی هم قرار داده و به سمت راست برگ برسانید. این کار باعث میشود برگها به شکل دلمه پیچیده شده و مواد میانی درون آن قرار گیرد.
در این مرحله، اگر مقدار مواد میانی زیاد باشد، باید با دقت بیشتری عمل کنید تا به نحو احسن اجرا شود. میتوانید مقدار مواد را به تدریج افزایش دهید و با دستورات بالا ادامه دهید تا دلمه به خوبی تشکیل شود.
در زمان پخت دلمهها، ممکن است باز شوند. بنابراین مواد میانی باید به میزان کافی باشد تا دلمه به خوبی پخته شود. در صورت لزوم، میتوانید مواد میانی را افزایش داده و دلمه را محکمتر پیچید.
همچنین، برای جلوگیری از باز شدن دلمهها، باید برگها را کمی محکم بپیچید تا در زمان جابجایی در قابلمه یا در زمان سرو، باز نشوند. اما بهیاد داشته باشید که برگها را به طور محکمی پیچیده و فشار زیادی به آنها وارد نکنید تا از شکستن یا خراب شدن برگها جلوگیری شود.
در قابلمه، مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت متوسط تا پایین قرار دهید تا گرم شود.
حالا دلمههای پیچیده شده را درون قابلمه گذاشته و به روغن اضافه کنید. مطمئن شوید که قابلمه کوچکتر از قطر بشقابی است که قرار است روی دلمهها قرار بگیرد.
برای پخت بهتر دلمهها، بشقابی را بر روی آنها قرار دهید. این کار باعث میشود بخار تولید شده در قابلمه جمع شده و برگها بهتر پخته شوند.
درب قابلمه را به طور کامل ببندید تا بخار در داخل قابلمه حبس شود و دلمهها به خوبی پخته شوند. بهتر است در طول پخت، درب را باز نکنید تا حرارت داخل قابلمه حفظ شود.
برای جلوگیری از سوختن دلمهها، میتوانید حرارت را در حد متوسط تا پایین نگه دارید. این کار باعث میشود دلمهها به طور یکنواخت و بدون سوختن پخته شوند.
بهترین چاشنی برای دلمه
برای تهیه سس انار میتوانید از مواد زیر استفاده کنید:
مواد لازم:
رب انار به میزان دلخواه
شکر به میزان دلخواه
نمک به میزان دلخواه
در یک ظرف مناسب، رب انار را به میزان دلخواه اضافه کنید. میزان رب انار را بر اساس ترجیح شخصی خود تنظیم کنید، بهتر است با مقدار کم شروع کنید و در صورت نیاز، تا به طعم مطلوب برسید.
سپس شکر را به میزان دلخواه به رب انار اضافه کنید. با توجه به شیرینی مورد علاقه خود، میزان شکر را تنظیم کنید. اگر رب انار شیرین است، ممکن است نیازی به اضافه کردن شکر نباشد.
همچنین، نمک را به میزان دلخواه به سس اضافه کنید. مقدار نمک را بر اساس ترجیح شخصی خود تنظیم کنید و طعم را بچشید. اگر نمک برای شما لازم نیست، میتوانید آن را حذف کنید.
مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا تمامی مکملها به هم ترکیب شوند و سس یکدست و یکنواخت شود.
حالا سس انار آماده است و میتوانید آن را در کنار دلمه برگ مو سرو کنید.
در مرحله بعد، سس انار را روی دلمههای پخته شده بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا دلمهها از سس جذب کنند. سپس دلمهها را در ظرف مناسب قرار دهید و با زرشک تزیین کرده و با نان سرو کنید. در صورتی که نیاز به نگهداری دلمهها برای مدت طولانی دارید، میتوانید آنها را در فریزر نگهداری کنید تا بعداً استفاده کنید.
راز خوشمزگی دلمه
در اکثر موارد، غذای برگ مو بدون گوشت چرخ کرده تهیه میشود. اما در بعضی مناطق، از گوشت چرخ کرده نیز استفاده میشود. در صورتی که از گوشت استفاده نمیکنید، میتوانید جایگزینی را در نظر بگیرید.
یکی از گزینههای جایگزین برای گوشت در دلمه برگ مو، سویا است. شما میتوانید از سویا یا ترکیبی از نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید. با استفاده از سویا، میتوانید یک غذای گیاهی و پر از پروتئین تهیه کنید.
در چاشنی برگ مو، میتوانید به جای رب انار از آبلیمو طبیعی، آبغوره یا سرکه استفاده کنید. این گزینهها به عنوان جایگزینی برای رب انار در چاشنی برگ مو قابل استفاده هستند و میتوانند به طعم و مزه غذا اضافه کنند.
در این مرحله باید به یک نکته مهم توجه کنید، و آن حرارت قابلمه است. اگر حرارت زیاد باشد، آب سریعاً بخار میشود و دلمهها ممکن است سوزند. از طرف دیگر، اگر حرارت کم باشد، مدت زمان طولانیتری طول میکشد تا رنگ برگها تغییر کند و دلمهها بهطور مناسب پخته نمیشوند.
لذا در این مرحله، بسیار مهم است که به دقت حرارت را تنظیم کنید.
با توجه به اندازه قابلمه و تعداد دلمهها، ممکن است لازم باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پختن آنها استفاده کنید. حتماً در حین پختن، آب را مورد بررسی قرار دهید. اگر دلمهها هنوز به رنگ نرسیدهاند، باید آرام آرام آب جوش را به آنها اضافه کنید.
این دستور برای تهیه دلمه مناسب برای چهار نفر است. اگر تعداد افراد تغییر کرده است، میتوانید نسبتها را با توجه به تعداد افراد تنظیم کنید. همچنین، برای تطابق با سلیقه هر فرد، میتوانید مقدار ملات دلمهها را تغییر دهید.
فوت و فن هایی برای انتخاب برگ مو
برگهای جوان و با اندازهی کف دست، بهترین انتخاب برای تهیه دلمههای ترد و خوشمزه هستند. اگر قصد دارید ترشی دلمه برگ مو تهیه کنید، میتوانید سرکه را به میزان بیشتری اضافه کنید. همچنین، برای بدست آوردن طعم شیرینتر، میتوانید مقداری شکر را به همان تناسب افزایش دهید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه به شربت سکنجبین است، اما بسیاری از افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.
برگها باید نه بسیار بزرگ باشند تا لطافت و تازگی خود را از دست ندهند، و نه بسیار کوچک تا قابلیت پیچیدن را از دست ندهند و دلمهها به شما داده نشوند. اگر برگی کوچکتر از سایز نرمال داشتید یا در آن پارگی وجود داشت، میتوانید دو برگ کوچک را روی هم قرار داده و هر دو را با هم پیچیده و استفاده کنید.
برای پیچیدن دلمهها، ادامه دهید تا به انتها برسید. سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمهها بگذارید. سپس یک سوم قابلمه را با آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید. سپس منتظر شوید تا رنگ برگها تغییر کند و دلمهها نیمپخته شوند.
راز طعم ملس دلمه
چاشنی محبوب برای دلمه برگ مو سکنجبین است. اما در دستور بالا، به منظور رسیدن به طعمی ملس و شبیه به شربت سکنجبین، از شکر نیز استفاده شده است.
اگر به دنبال افزایش شیرینی دلمه خود هستید، میتوانید یک قاشق غذاخوری شکر به دلمه اضافه کنید. همچنین، اگر تمایل دارید که دلمه شما ترشتر باشد، میتوانید مقدار سرکه را افزایش داده و برای تهیه دلمه ترشتر، آن را به مواد دیگر اضافه کنید.
راهکار ترد تر شدن دلمه
برای بهبود قوام دلمهها و جلوگیری از پُر شدن مجلس، میتوانید از روش ترد کردن دلمهها استفاده کنید. پس از پخت دلمهها، آنها را درون یک ظرف مناسب قرار داده و آن را در مایکروویو قرار میدهیم.
برای بهبود قوام دلمهها و جلوگیری از پُر شدن مجلس، میتوانید از روش ترد کردن دلمهها با استفاده از مایکروویو، فر یا توستر استفاده کنید. مراحل زیر را دنبال کنید:
مایکروویو را روشن کنید و آن را به توقف کامل برسانید.
دلمهها را درون ظرف مناسب برای استفاده در مایکروویو قرار دهید.
دلمهها را برای مدت یک تا دو دقیقه درون مایکروویو قرار دهید تا به خوبی ترد شوند.
پس از اتمام زمان، دلمهها را به همان صورت سرو کنید.
نکاتی برای طعم و عطر بهتر دلمه
برای بهبود طعم و عطر دلمههای شما، توصیه میشود حتماً از سبزیجات تازه استفاده کنید. همچنین، در زمان تمیز کردن سبزیجات، ساقههای آنها را دور بیاندازید و فقط از برگهای تازه استفاده کنید.
نرم شدن برگ مو برای دلمه
برگ مو یکی از مواد اصلی برای تهیه دلمه است. برای اینکه بتوانید دلمههای خوشمزه و با ظاهری زیبا تهیه کنید، باید برگ موها نرم و انعطافپذیر باشند. برای نرم کردن برگ موها، میتوانید آنها را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید. همچنین میتوانید برگ موها را به مدت چند ساعت در آب سرد خیس کنید. اگر برگ موها خیلی سفت هستند، میتوانید آنها را به مدت چند دقیقه در مخلوط آب و سرکه بجوشانید. پس از نرم شدن برگ موها، آنها را آبکش کنید و برای تهیه دلمه استفاده کنید.
تصویری که از دلمه در سایت قرار دادید بسیار زشت و ابتدایی پیچیده شده لااقل به خودتان زحمت می دادید عکس جذاب تری انتخاب می کردید