راز خوشمزگی ترشی بادمجان و سبزی معطر ترشی بادمجان شکم پر
راز خوشمزگی گل کلم و فوت و فن گل کلم خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی خوراک گل کلم راز خوشمزگی گل کلم و فوت و فن گل کلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل کلم، این …
راز خوشمزگی شیرینی مادلن و فوت و فن شیرینی مادلن خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی شیرینی مادلن راز خوشمزگی شیرینی مادلن و فوت و فن شیرینی مادلن خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شیرینی مادلن، این کوچولوهای …
راز خوشمزگی آش کدو سبز و فوت و فن آش کدو سبز خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش کدو سبز راز خوشمزگی آش کدو سبز و فوت و فن آش کدو سبز خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش …
راز خوشمزگی ترشی بادمجان
راز خوشمزگی ترشی بادمجان و سبزی معطر ترشی بادمجان شکم پر در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
ترشی، یکی از محبوبترین چاشنیهای خاورمیانه است که در انواع مختلف وجود دارد. هر فردی علاقمند به طعم خاصی از ترشی است و در تهیه آن هیچ محدودیتی وجود ندارد. ترشی کاملاً سلیقهای است و مواد ترشی و ادویههای مورد استفاده در آن متنوع هستند.
استفاده از ترشی در کنار غذا به هضم آن کمک میکند و غذا را برای ما خوشمزهتر میکند. برخی پزشکان اعتقاد دارند که در کنار غذاهای گوشتی، استفاده از ترشیجات ضروری است تا احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
توجه کنید که هر طعم و ترکیبی از ترشی میتواند ویژگیهای خاص خود را داشته باشد. بهتر است طبق سلیقه و علاقه شخصی خود، انتخاب و ترکیب مواد ترشی را انجام دهید و از تاثیرات مثبت آن بر طعم و هضم غذا لذت ببرید.
مواد برای ترشی بادمجان
۱گل کلم: نیم کیلو
۲کرفس: ۲ ساقه
۳بادمجان: ۵ عدد
۴خیار متوسط: ۱۰ عدد
۵هویج متوسط: ۵ عدد
۶سبزی ترشی: ۶ قاشق غذاخوری
۷پیاز: ۴ عدد
۸سیر: ۶ بوته
۹نمک: به میزان لازم
۱۰ادویه ترشی: به میزان لازم
۱۱فلفل تازه تند: به میزان لازم
۱۲گلپر: به میزان لازم
۱۳سیاه دانه: به میزان لازم
۱۴سرکه: به میزان لازم
طرز تهیه ترشی بادمجان
تمام سبزیجات را (بادمجان، گل کلم، خیار، هویج، کرفس، سیر، پیاز) به اندازه دلخواه خرد کنید و آنها را با آب بشویید. سپس اجازه دهید به خوبی خشک شوند.
در یک ظرف مناسب، مواد خرد شده را به ترتیب زیر بریزید: بادمجان، گل کلم، خیار، هویج، کرفس، سیر، پیاز.
به مواد خرد شده ادویه ترشی، سبزی ترشی، نمک، گلپر، سیاه دانه و فلفل تازه را اضافه کنید.
تمام مواد را به خوبی مخلوط کنید تا ادویهها به طور یکنواخت در ترشی توزیع شوند.
حالا ترشی آماده است و میتوانید آن را به عنوان چاشنی جذاب در کنار غذاهای خود استفاده کنید.
در یک ظرف درب دار مناسب، مواد خرد شده را که در مرحله دوم آماده کردهاید، به آرامی و کمکم به ظرف اضافه کنید.
هنگام اضافه کردن ترشی به ظرف، با دست یا قاشق سعی کنید مواد را فشرده کنید تا هوا حولههای داخل ترشی حذف شود و ترشی به خوبی در ظرف جا بیافتد. این کار باعث میشود ترشی بهتر و بیشتر در ظرف جا بگیرد.
در انتها، ظرف را با سرکه و یا آب و نمک بریزید تا حتما روی ترشی را بپوشاند. میزان سرکه یا آب و نمک را بر اساس سلیقه شخصی خود تنظیم کنید.
در نهایت، درب ظرف را محکم ببندید تا هوا به ترشی نرسد و آن را در جای خنک و تاریک قرار دهید.
اجازه دهید ترشی به مدت حداقل یک هفته تا چند هفته برای تخمیر آماده شود. در این مدت، میتوانید ظرف را به طور منظم تکان دهید تا مواد در داخل به طور یکنواخت ترشی شوند.
با رعایت این مراحل، ترشی آماده خواهد شد و میتوانید از آن به عنوان چاشنی خوشمزه در غذاهای خود استفاده کنید.
راز خوشمزگی ترشی بادمجان
برای آمادهسازی سبزی ترشی، شوید، مرزه، ترخون و برگ کرفس را به خوبی بشویید و خرد کنید. میزان استفاده از هر سبزی را بر اساس سلیقه شخصی تنظیم کنید.
برای تهیه ادویه ترشی، اگر ادویه ترشی آماده ندارید، میتوانید از ترکیب فلفل قرمز و زردچوبه استفاده کنید. میزان استفاده از هر ادویه را بر اساس سلیقه و ترجیح شخصی تنظیم کنید.
اگر عجلهای ندارید و میخواهید ترشی شما به مدت یک ماه تخمیر شود، تمام مواد آماده شده را در یک ظرف مناسب قرار داده و در جای خشک نگهدارید. در این مدت، ترشی تخمیر خواهد شد و طعم و مزه خاص خود را به خود خواهد گرفت.
اما اگر میخواهید ترشی شما در کمتر از یک هفته آماده شود، میتوانید تمام مواد آماده شده را به صورت جداگانه پزید. به عنوان مثال، میتوانید سبزیها را با یکدیگر و ادویه ترشی را جداگانه بپزید. سپس آنها را در یک ظرف مناسب مخلوط کنید و در جای خشک نگهدارید. در این صورت، ترشی در زمان کوتاهتری آماده خواهد شد.
برای کمتر شدن ترشی، نصف مقدار سرکه و نصف مقدار آب و نمک را استفاده کنید. این میزان سرکه و آب و نمک را در یک قابلمه بجوشانید و سپس پس از خنک شدن، به ترشی اضافه کنید. با این کار، میزان ترشی را به سلیقه خود تنظیم میکنید.
برای داشتن بافتی نرمتر در ترشی، میتوانید بادمجان را با سرکه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید و سپس به ترشی اضافه کنید. این کار باعث میشود بادمجان بافت نرمی داشته باشد و به طعم و کیفیت ترشی اضافه شود.
ترشی یک غذای سلیقهای است و شما میتوانید بر اساس علاقه و سلیقه خود، مواد مختلفی را اضافه کنید. میتوانید از سبزیجات مختلفی مانند شوید، مرزه، ترخون و برگ کرفس استفاده کنید. همچنین، میتوانید به ترشی ادویههای دلخواه خود را هم اضافه کنید.
بعد از آماده شدن ترشی، حتماً با استفاده از یک قاشق، ترشی را از ظرف بردارید تا جلوگیری از فساد ترشی. این کار باعث میشود ترشی به مدت بیشتری دوام بیاورد.
نکاتی در مورد سرکه ترشی بادمجان
برای تهیه ترشی بادمجان ساده و بهمنظور داشتن رنگ روشن و زیبا، میتوانید از سرکه سفید استفاده کنید. سرکه سفید بهصورت عمومی برای تهیه ترشی بادمجان مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا باعث ایجاد رنگ روشنتری در ترشی میشود. اما در هر صورت، نوع سرکه مورد استفاده بستگی به سلیقه شما دارد و میتوانید نوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید. هدف اصلی استفاده از سرکه سفید در ترشی بادمجان، ایجاد رنگ روشن و زیباست.
خشک بودن همه مواد ترشی
برای درست کردن ترشی و جلوگیری از فاسد شدن آن، حائز اهمیت است که هیچ قطره آبی به ترشی وارد نشود. برای این منظور، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
سبزیها را به دقت شسته و از آب چکش بزنید: سبزیها را به طور کامل و با دقت بشویید. سپس آنها را بر روی یک پارچه تمیز و جاذب آب قرار دهید تا آب اضافی آنها خشک شود.
خرد کردن سبزیها در حالت خشک: پس از خشک شدن کامل سبزیها، آنها را خرد کنید. این کار باعث جلوگیری از ورود آب به ترشی و تمامیت و کیفیت آن میشود.
خشک کردن بادمجان: قبل از خرد کردن بادمجانها، آنها را به خوبی خشک کنید. میتوانید از دستمال یا حوله تمیز استفاده کنید تا رطوبت آنها جذب شود.
نگهداری ترشی بادمجان
بهترین ظروف برای نگهداری ترشی بادمجان یا هر ترشی دیگر، واقعاً ظروف شیشهای هستند. استفاده از ظروف شیشهای دارای برخی مزایا است که به ماندگاری و کیفیت ترشی کمک میکنند. لذا توصیه میشود ترشی را در ظروف شیشهای نگهدارید. این ظروف به ترشی اجازه میدهند در دمای مناسب و متوازن نگهداری شود و از تغییر رنگ یا طعم ترشی جلوگیری میکنند.
همچنین، به منظور جلوگیری از سریع خراب شدن ترشی بادمجان، پس از باز کردن درب ظرف ترشی، توصیه میشود آن را در یخچال نگهداری کنید. نگهداری ترشی در محیط سرد مانند یخچال باعث میشود ترشی بادمجان بهطور مؤثرتری ماندگاری کند و از فساد زودهنگام آن جلوگیری شود.
بنابراین، برای حفظ کیفیت و ماندگاری بهتر ترشی بادمجان، استفاده از ظروف شیشهای و نگهداری آن در یخچال توصیه میشود.
سبزی معطر ترشی بادمجان شکم پر
ترشی بادمجان شکم پر یکی از ترشیهای خوشمزه و مجلسی است که با بادمجان، سبزیجات معطر و سرکه تهیه میشود. برای طعمدار کردن این ترشی، میتوانید از سبزیجات معطر مختلفی استفاده کنید. ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و شوید از جمله سبزیجاتی هستند که معمولا در این ترشی استفاده میشوند. همچنین میتوانید از سیر، فلفل سبز و گلپر برای طعمدار کردن ترشی استفاده کنید.