;
راز خوشمزگی کیک اسفنجی و نکات پخت کیک اسفنجی خوشمزه - مُچُم
راز خوشمزگی جوجه و نکات پخت جوجه و مزه دار کردن جوجه کباب با سس مایونز

راز خوشمزگی جوجه و نکات پخت جوجه و مزه دار کردن جوجه کباب با سس مایونز

راز خوشمزگی جوجه راز خوشمزگی جوجه و نکات پخت جوجه و مزه دار کردن جوجه کباب با سس مایونز در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. جوجه کباب به عنوان …

راز خوشمزگی دسر هلو و نکات تهیه دسر هلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دسر هلو و نکات تهیه دسر هلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دسر هلو راز خوشمزگی دسر هلو و نکات تهیه دسر هلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تنوع دسر ها بسیار زیاد است و …

راز خوشمزگی شیرینی مرنگ و نکات پخت شیرینی مرنگ و علت خوابیدن پف آن

راز خوشمزگی شیرینی مرنگ و نکات پخت شیرینی مرنگ و علت خوابیدن پف آن

راز خوشمزگی شیرینی مرنگ راز خوشمزگی شیرینی مرنگ و نکات پخت شیرینی مرنگ و علت خوابیدن پف آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مرنگ یک ماده است که …

راز خوشمزگی کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی با اندازه گیری لیوان فوت و فن کیک اسفنجی نی نی سایت راز کیک اسفنجی طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر کیک اسفنجی ۴تخم مرغی با پف زیاد طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد طرز تهیه کیک اسفنجی ساده طرز تهیه کیک اسفنجی برای ۸ نفر

راز خوشمزگی کیک اسفنجی و نکات پخت کیک اسفنجی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

کیک اسفنجی (Sponge cake) یک نوع کیک است که از مواد اصلی شامل آرد، شکر، تخم‌مرغ، بکینگ پودر و وانیل به دست می‌آید. خمیر این کیک به علت توانایی فوم‌زایی تخم‌مرغ، طبق فرآیند مشخصی تهیه و پخت می‌شود. نام این کیک از منشأ دریایی‌اش اقتباس شده است، زیرا وقتی کیک برش داده می‌شود، بافت آن مانند اسفنج دریایی با حباب‌های هوا درونی زیادی پر از حجم و حبابیت به نمایش در می‌آید.

کیک اسفنجی به‌طور معمول به تنهایی مصرف نمی‌شود، بلکه با ترکیب خامه، کرم کره، باواروا، موس یا میوه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کیک از جمله پرطرفدارترین و تنوع‌پذیرترین کیک‌ها به حساب می‌آید، زیرا ترکیبات مختلف می‌توانند تازگی و رنگارنگی خاصی به آن ببخشند. از منظر شیرینی‌پزی اروپایی و آمریکایی، کیک اسفنجی به عنوان یکی از کیک‌های اصلی و حضوری مهم در میان انواع شیرینی‌ها تلقی می‌شود. همچنین، نوعی از کیک‌های خنک و کم چربی نیز به نام کیک اسفنجی شناخته می‌شوند.

نسبت قالب دایره ای و تعداد تخم مرغ

این قالب با ارتفاع ۸ سانتی متر در نظر گرفته شده است.

قطر ۱۵ سانتی متر = ۳ عدد تخم مرغ

قطر ۱۸ سانتی متر = ۴ عدد تخم مرغ

قطر ۲۰ سانتی متر = ۵ عدد تخم مرغ

قطر ۲۳ سانتی متر = ۶ عدد تخم مرغ

قطر ۲۵ سانتی متر = ۸ عدد تخم مرغ

قطر ۲۷ سانتی متر = ۱۰ عدد تخم مرغ

قطر ۳۰ سانتی متر = ۱۲ عدد تخم مرغ

توجه داشته باشید برای اندازه گیری قطر دایره کف ظرف را اندازه بگیرید.

نسبت قالب های چهارگوش و تعداد تخم مرغ

با ارتفاع ۵ سانتی متر در نظر گرفته شده است.

مربع ۲۰ سانتی متر = ۵ عدد تخم مرغ

۲۰ * ۳۰ سانتی متر = ۶ عدد تخم مرغ

۲۵*۳۵ = ۷ – ۸ عدد تخم مرغ

۴۰*۳۰ سانتی متر = ۸ – ۹ عدد تخم مرغ

شناخت انواع کیک اسفنجی 

در اینجا سه نوع کیک اسفنجی را داریم که قصد دارم آموزش تهیه آن‌ها را ارائه دهم:

۱. کیک آنجل فود: در این نوع کیک، به هیچ عنوان از چربی استفاده نمی‌شود و این ویژگی باعث می‌شود که کیک به‌طور کامل بدون چربی تهیه شود.

۲. کیک اسفنجی: دستور تهیه این کیک شامل استفاده از روغن می‌شود، اما برخی دستورها نیز وجود دارند که نیازی به استفاده از روغن ندارند و می‌توان از جایگزین‌های دیگری برای چربی استفاده کرد.

۳. کیک شیفون یا گنسیس: در این نوع کیک از روغن استفاده می‌شود و این باعث می‌شود که کیک به‌طور معمولی با چربی تهیه شود.

راز خوشمزگی کیک اسفنجی

در اینجا چند نکته اساسی برای تهیه کیک اسفنجی را برای شما توضیح می‌دهم:

استفاده از قالب ضد چسب: هرگز قالب کیک را چرب نکنید، به ویژه اگر دستور آمیختن کره، مارگارین یا روغن مایع ندارد. چربی‌ها با حرارت وارد ساختار کیک می‌شوند و حباب‌های هوا که از ترکیب سفیده و زرده ایجاد شده، از بین می‌روند. از قالب ضد چسب استفاده کنید و اگر از کاغذ کیک استفاده می‌کنید، آن را بدون چرب کردن قالب قرار دهید.

انتخاب آرد کیک: همیشه از آرد کیک استفاده کنید، زیرا باعث می‌شود کیک بافت پوک‌تری نسبت به آردهای معمولی داشته باشد. آرد کیک آردی است که بافت سفید و بدون بکینگ پودر دارد.

ضرورت خرد کردن شکر: شکری که استفاده می‌کنید نباید به صورت بسیار پودری باشد. بهتر است شکر را کمی در آسیاب برقی خرد کنید تا به اندازه‌ای پودر شود، اما از اغراق در خرد کردن شکر بپرهیزید، زیرا زمانی که با سفیده تخم‌مرغ مخلوط می‌شود، حباب‌های هوا ایجاد می‌کند که باعث پف کیک به خوبی می‌شود.

آماده‌سازی پیش از شروع: پیش از شروع تهیه کیک، تمام مواد را اندازه‌گیری کنید و در دسترس داشته باشید. این کار به شما کمک می‌کند تا با سرعت و دقت کیک را تهیه کنید، تا حباب‌های هوایی که در ترکیب کیک ایجاد می‌شود، از بین نروند و کیک به‌طور مناسب پف بکند.

طرز تهیه کیک اسفنجی با اندازه گیری لیوان فوت و فن کیک اسفنجی نی نی سایت راز کیک اسفنجی طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر کیک اسفنجی ۴تخم مرغی با پف زیاد طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد طرز تهیه کیک اسفنجی ساده طرز تهیه کیک اسفنجی برای ۸ نفر

راز به هم زدن سفیده تخم مرغ

در این مرحله همیشه به زرده یا سفیده تخم‌مرغ، شکر یا پودر تار تار اضافه می‌شود.

زمانی که داریم سفیده را می‌زنیم، یک کمی کرم تار تار اضافه می‌کنیم تا به پف بیشتر سفیده تخم‌مرغ کمک کند و همچنین باعث حفظ پف آن شود.

میزان کرم تار تار که اضافه می‌شود، نصف قاشق چایخوری است.

هنگامی که زرده را می‌زنیم، بهتر است تا زمانی که کرمی رنگ و پفی بشود، ابتدا با دوری آرام آغاز کنیم و سپس با دور متوسط ادامه دهیم؛ در دستور تیز حرکت ممنوع است.

شکر همیشه به آرامی به زرده اضافه می‌شود و تا زمانی که خوب پف کند، مخلوط می‌شود تا بیشترین حد پفیابی را داشته باشد.

پس از چندین بار الک آرد، آن را با آرامی با مقدار کمی سفیده که کمی پفکی شده است، مخلوط کنید و با استفاده از ویسک یا همزن دستی، به طور آهسته و چرخان مخلوط کنید.

هنگام مخلوط کردن آرد و سفیده، ۳/۱ آرد را به تدریج اضافه کنید و در همان زمان، نصف سفیده را نیز به تدریج مخلوط کنید. سپس مابقی آرد را با دقت به آرامی مخلوط کنید. در نهایت، باقیمانده سفیده و آرد را هم به تدریج اضافه کرده و با دقت بیشتری مخلوط کنید تا مایع یکدستی به دست آید.

مواد باید به‌طور کامل ترکیب شده و یک مایع یکنواخت که شامل آرد و سفیده باشد، به‌دست آید.

پس از مخلوط کردن آرد و سفیده، فوراً آن‌ها را در فری که قبلاً حداقل ۱۵ دقیقه پیش روشن کرده و گرم کرده‌ایم، قرار دهید. کیک را در موقعیت وسط فر قرار داده و زمانی که کاملاً پف کرد، از فر خارج کنید. پس از آن، وسط کیک را کمی فشار دهید تا اگر حالت اسفنجی دارد و پف کرده باشد، نمایانگر پخته شدن آن باشد.

مهم است که بدانید کیک اسفنجی به‌راحتی از قالب جدا نمی‌شود. برای جدا کردن کیک از قالب، آن را بلافاصله پس از خروج از فر، برعکس کنید تا کیک به‌راحتی از قالب جدا شده و رطوبت آن حفظ شود. این کار باعث خروج سلول‌های هوایی از داخل بافت کیک می‌شود و باعث می‌شود کیک کاملاً پخته و بافت اسفنجی داشته باشد. البته اگر قالبی با روکش ضد چسب دارید، نیازی به این مرحله نخواهید داشت و کیک به‌راحتی از قالب جدا می‌شود.

توصیه می‌شود که کیک را تا زمانی که کاملاً خنک نشده است، تلاش نکنید برش زنید، به‌خصوص اگر کیک اسفنجی است. برای برش کیک، از تیزترین چاقویی که دسترسی دارید، استفاده کنید.

پس از خنک شدن کامل کیک، آن را با یک لایه حوله یا پارچه نخی بپوشانید و در یخچال نگه دارید.

کیک اسفنجی نباید بیش از ۳ روز در یخچال نگه داشته شود، مگر اینکه بخواهید آن را منجمد کنید؛ در این صورت می‌توانید آن را تا چند هفته نگه دارید.

اگر مشاهده کنید که کیک به‌طور مطلوب پف نکرده است، دلیل آن ممکن است عدم مخلوط کردن مناسب سفیده با زرده باشد. همچنین اگر خیلی بیش از حد بزنید، ممکن است کیک سنگین و فرسوده شود و تمام زحماتتان به‌هدر رود. اما این نیز یکی از تجارب آموزنده است.

به‌یاد داشته باشید که تخم‌مرغ باید از کیفیت بسیار بالا برخوردار باشد، بنابراین انتخاب تخم‌مرغ‌های سالم و بزرگ بسیار مهم است.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 5 شهریور 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.