راز خوشمزگی آش بلگ بختیاری و نکات پخت آش بلگ بختیاری خوشمزه - مُچُم
راز خوشمزگی بستنی لیمویی و فوت و فن بستنی لیمویی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی بستنی لیمویی و فوت و فن بستنی لیمویی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی بستنی لیمویی راز خوشمزگی بستنی لیمویی و فوت و فن بستنی لیمویی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بستنی لیمویی، با طعم …

راز خوشمزگی عصاره قلم و فوت و فن عصاره قلم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی عصاره قلم و فوت و فن عصاره قلم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی عصاره قلم راز خوشمزگی عصاره قلم و فوت و فن عصاره قلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. عصاره قلم، مایعی غنی …

راز خوشمزگی کیک شیرازی و فوت و فن کیک شیرازی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شیرازی و فوت و فن کیک شیرازی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شیرازی راز خوشمزگی کیک شیرازی و فوت و فن کیک شیرازی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک شیرازی، نوعی شیرینی سنتی …

راز خوشمزگی آش بلگ بختیاری

طرز تهیه آش کشک شهرکرد آش برگ بختیاری طرز تهیه آش کشک اصفهانی طرز تهیه اش کشک کردی طرز تهیه آش کشک ساده راز خوشمزه شدن آش کشک آش برگ اصفهان طرز تهیه آش کشک با برنج

راز خوشمزگی آش بلگ بختیاری و نکات پخت آش بلگ بختیاری خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

در اینجا، می‌خواهیم شما را با مواد لازم برای تهیه آش بلگ بختیاری آشنا کنیم تا با خواندن طریقه تهیه، بتوانید به راحتی این غذای محبوب و محلی را پخته و از آن لذت ببرید.

برای دو نفر، میزان مواد لازم برای تهیه آش بلگ در نظر گرفته شده است. با توجه به آن، می‌توانید متوجه نسبت‌های دقیقی بین مواد لازم شوید که به طعم و کیفیت بهتر غذا کمک می‌کنند. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد بیشتری افراد تهیه کنید، باید با رعایت نسبت‌های مشخص شده بین مواد، مقادیر آن‌ها را کاهش یا افزایش دهید تا طعم بهتری بدست آورید. در ادامه، روش تهیه آش بلگ بختیاری را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم

آرد برای رشته ۴|۳ پیمانه

نمک و فلفل به مقدار لازم

پیاز و نعناع داغ به میزان لازم

کشک غلیظ نصف لیوان

سبزی آش خرد شده و پخته ۱ قاشق غذا خوری (در صورت تمایل)

آب۴ تا ۵ لیوان

ماش نصف لیوان

آب برای رشته ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

نمک برای رشته به مقدار لازم

آموزش پخت آش بلگ بختیاری

برای تهیه آش بلگ بختیاری، ابتدا باید یک قابلمه بزرگ را روی شعله گاز قرار داده و مقداری آب و ماش را داخل آن ریخته و ماش را پخت کنید.

پس از پختن ماش، می‌توانید به تهیه رشته آش بپردازید. برای این کار، آرد را در یک ظرف بریزید و مرکز آرد را گودال‌کنید. سپس مقداری نمک و آب را به آرد اضافه کنید و به آرد تدریجاً مخلوط کنید تا خمیری تشکیل شود. سپس خمیر را با دست مالش داده و آن را ورز دهید تا دست شما چسبیدنی نشود.

بعد از تهیه خمیر، روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید و با استفاده از وردنه آن را پخش کنید تا ضخامتی حدود ۲ میلیمتر داشته باشد. سپس روی آن کمی آرد بپاشید و خمیر را تازه کنید.

سپس با استفاده از چاقو، خمیر را به شکل رشته‌های باریک ببرید و رشته‌های برش داده شده را در یک کیسه قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا کاملاً ورز بگیرد.

وقتی ماش پخته شد، مقداری کشک و سبزی را به آن اضافه کنید و در آخرین ۱۰ دقیقه پخت آش بلگ، رشته‌های آماده شده را داخل قابلمه بریزید.

در صورت تمایل، می‌توانید به جای رشته‌ها، یک قاشق غذاخوری آرد بوداده آماده کنید و آن را درون آش خود بریزید. سپس آش را در ظرف دلخواه سرو کنید و برای تزیین از مقداری پیاز داغ و نعنا داغ استفاده کنید تا از خوردن این آش بختیاری لذت ببرید.

برای آماده‌سازی مواد اولیه، به مدت ۳۰ دقیقه زمان نیاز است و برای پختن و جاافتادن آش، زمانی در حدود ۳ ساعت مورد نیاز است. این غذا را می‌توانید به عنوان وعده غذایی اصلی در ناهار یا شام، و همچنین به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان تهیه کنید.

راز خوشمزگی آش بلگ بختیاری

در صورت تمایل، امکان دارد به جای استفاده از رشته آش، یک قاشق غذاخوری آرد را به آش بلگ افزود.

مقدار سبزی در آش بلگ بسیار کم و کشک آن بسیار زیاد است؛ این موضوع باعث می‌شود رنگ آش تقریباً سفید باشد.

برای تهیه بهترین نوع آش بلگ بختیاری، توصیه می‌شود از کشک محلی چرب و ترش استفاده کنید.

برای جلوگیری و درمان پوکی استخوان، بهتر است بهترین و بدترین غذاها را بررسی کنید.

اگر تمایل دارید، می‌توانید سبزی‌ها را از آش حذف کرده و آش بلگ بدون سبزی تهیه کنید.

معمولاً در آش بلگ از پیاز داغ استفاده نمی‌شود؛ اما در صورت تمایل، می‌توانید کمی پیاز داغ را به آش اضافه کنید.

اضافه کردن سیر داغ یا سیر تازه به آش بلگ، می‌تواند به طعم آن افزوده شود.

در صورت تمایل، می‌توانید مقدار سبزی را بر اساس سلیقه شخصیتان تغییر داده و آش بلگ را با بیشتر سبزی تهیه کنید.

به جای تهیه رشته آش یا افزودن آرد به آش، امکان دارد مقداری رشته آش آماده را به آش بلگ افزود.

برای ترکیب سبزی در آش بلگ، می‌توانید از ترکیبی از گشنیز، جعفری، تره و نعناع خرد شده استفاده کنید.

اگر به دنبال طرز تهیه آش بدون حبوبات یا با کمترین استفاده از حبوبات هستید، آش بلگ را حتماً امتحان کنید.

طرز تهیه آش کشک شهرکرد آش برگ بختیاری طرز تهیه آش کشک اصفهانی طرز تهیه اش کشک کردی طرز تهیه آش کشک ساده راز خوشمزه شدن آش کشک آش برگ اصفهان طرز تهیه آش کشک با برنج

آش بلگ یک غذای محلی بختیاری است که در ماه رمضان نیز برای افطار مصرف می‌شود.

پخت آش بلگ بختیاری معمولاً در فصل بهار انجام می‌شود و در اوایل این فصل، بختیاری‌ها با استفاده از سبزی‌های کوهی آن را تهیه می‌کنند.

در روش سنتی تهیه آش بلگ، از انواع سبزی کوهی مانند “بوسور” و تره کوهی نیز استفاده می‌شود.

به طور سنتی، در طرز تهیه ساده و خوشمزه آش بلگ، از انار دون نیز استفاده می‌شود. انار دون به دانه‌های خشک شده میوه انار گفته می‌شود و اضافه کردن آن به آش بلگ، طعم آش را ترش و ملس‌تر می‌کند.

باید توجه داشت که نوع ماشی که در دستور پخت آش بلگ محلی استفاده می‌شود، با ماشی که در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود متفاوت است. این نوع ماش کوچک‌تر است و به سرعت پخته می‌شود. اگر به ماش محلی دسترسی ندارید، می‌توانید از نوع معمولی ماش برای تهیه این آش خوشمزه استفاده کنید.

اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیل دیگری گوشت مصرف نمی‌کنید و به دنبال طرز تهیه آش‌های بدون گوشت هستید، بهتر است حداقل یک بار آش بلگ را امتحان کنید.

علت نامگذاری این آش چیست؟

آش بلگ یک نوع محلی از آش رشته است که در منطقه بختیاری معروف است و به طور محلی به آن آش برگ نیز گفته می‌شود. این آش با نام “بلگ” در زبان محلی مورد تلفظ قرار می‌گیرد.

فوت و فن آش بلگ بختیاری

آش بلگ یکی از آش‌های سنتی و خوشمزه بختیاری است که با رشته آردی، ماش و کشک تهیه می‌شود. برای تهیه این آش خوشمزه، ابتدا ماش را پخته و سپس رشته‌های آردی را که به صورت نازک برش داده‌اید، به آن اضافه کنید. کشک محلی و ترجیحا گوسفندی بهترین گزینه برای این آش است. در بختیاری‌ها معمولا از سبزی‌های کوهی همراه با آش بلگ استفاده می‌شود اما اگر به این سبزی‌ها دسترسی ندارید، می‌توانید از مقدار کمی سبزی آش معمولی استفاده کنید یا اصلا سبزی اضافه نکنید. پیاز داغ فراوان و نعناع داغ چاشنی‌های اصلی این آش هستند. برای خوشمزه‌تر شدن آش، می‌توانید از کشک زرد و قرمز به صورت ترکیبی استفاده کنید. در بعضی مناطق بختیاری، به جای رشته آردی، از رشته خمیری استفاده می‌شود که بستگی به سلیقه شما دارد. در هنگام پخت آش، شعله گاز را ملایم کنید تا آش به آرامی جا بیفتد و رشته‌ها کاملا بپزند. برای تزیین آش بلگ می‌توانید از کشک، پیاز داغ و نعناع داغ استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 5 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.