راز خوشمزگی ترشی گل کلم و نسبت آب و سرکه در ترشی گل کلم
راز خوشمزگی آش یارما و فوت و فن آش یارما خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش یارما راز خوشمزگی آش یارما و فوت و فن آش یارما خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش یارما، یکی از …
راز خوشمزگی آش پیاز و فوت و فن آش پیاز خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش پیاز راز خوشمزگی آش پیاز و فوت و فن آش پیاز خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش پیاز، این غذای …
راز خوشمزگی آش چینی و فوت و فن آش چینی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش چینی راز خوشمزگی آش چینی و فوت و فن آش چینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش چینی، این غذای …
راز خوشمزگی ترشی گل کلم
راز خوشمزگی ترشی گل کلم و نسبت آب و سرکه در ترشی گل کلم در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
مواد لازم برای ترشی گل کلم
برای تهیه ترشی به مواد زیر نیاز دارید:
یک کیلو خیار
نیم کیلو پیاز ریز
چند عدد فلفل سبز
چند عدد فلفل قرمز
۵۰۰ گرم کلم بنفش
۲ کیلو گل کلم
۵۰۰ گرم هویج
۵۰۰ گرم بادمجان قلمی
۵۰۰ گرم سیب زمینی ترشی
سه بوته سیر
۲۰۰ گرم موسیر خشک
۲۵۰ گرم نعنا و پونه
۵۰۰ گرم کرفس
نمک به اندازه لازم
۲ لیتر سرکه سفید
۲ لیتر آب
یک قاشق سوپخوری زردچوبه
دو قاشق غذاخوری سیاه دانه
یک قاشق غذاخوری گلپر و تخم گشنیز روی هم
یک قاشق زیره سبز
کمی فلفل سیاه
طرز تهیه ترشی گل کلم حرفه ای
با دقت تمامی مواد مورد نیاز را تهیه کرده و پس از شستشو و خشک کردن آنها، آنها را ریز خرد کنید. سپس مواد را در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید.
برای تهیه محلول ترشی، آب و سرکه را در یک قابلمه بر روی حرارت گاز قرار دهید و آن را به جوش بیاورید. پس از جوشیدن، حرارت را کم کرده و اجازه دهید محلول ترشی خنک شود.
سپس محلول ترشی را داخل شیشههایی که قبلاً شسته و خشک کردهاید، ریخته و مواد ترشی را به آن اضافه کنید. سپس تمامی ادویهها را با هم آسیاب کنید و به محلول ترشی اضافه کنید. همچنین مقداری نمک را نیز به ترشی اضافه کنید و مواد را با همراه ترشی قاطی کنید.
در انتها، روی درب شیشههای ترشی یک پلاستیک قرار دهید و درب را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل شیشه جلوگیری شود. سپس شیشههای ترشی را در یک جای خشک و خنک نگهداری کنید. بهترین زمان برای رسیدن به طعم ترشی مناسب، حدود ۱۵ روز است.
راز خوشمزگی ترشی گل کلم
سعی کنید ترشی های خود را در بطری های شیشه ای نگه دارید و از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید. همچنین، ترشی ها را در محیط خنک و خشک و دور از نور خورشید نگه داری کنید.
پیش از تهیه ترشی، به دقت اطمینان حاصل کنید که تمامی مواد ترشی کاملاً خشک و از رطوبت پاک هستند تا به کپک زدگی نیفتند.
هرگز گل کلم را نچیده و آن را بجای آن، به صورت خام استفاده کنید تا ترشی سفید و ترد باقی بماند. همچنین، می توانید از پودر انبه و یا از نعنا و پونه نیز برای اضافه کردن عطر و طعم به ترشی استفاده کنید.
اگر بخواهید، می توانید به جای کلم بنفش، برگ کلم سفید را اضافه کنید. برخی افراد همچنین لوبیای سبز خرد شده را به ترشی اضافه می کنند.
اگر پیاز خشک در دسترس ندارید، می توانید از پیاز خوراکی ریز شده استفاده کنید، اما بهترین گزینه همچنان استفاده از پیاز خشک است.
ضروری است که موسیر در ترشی حضور داشته باشد اما استفاده از سیر به دلخواه است. عطر و طعم ویژه موسیر این ماده را برای ترشی حتماً لازم می کند.
برخی افراد نعنا و پونه خشک را به ترشی خود اضافه می کنند. همچنین، اگر امکانش هست، سعی کنید از سرکه طبیعی استفاده کنید.
ترشی آماده شده را در بطری قرار داده و با غذاهای دیگر سرو کنید.
فوت و فن ترشی گل کلم و شور چیست
با استفاده از یک فرمول ساده، میتوان به راحتی شور و ترشی درست کرد. برای تهیه شور یا ترشی، شما میتوانید از هر کدام از سرکه و آب یک فنجان و شکر یک دوم فنجان و نمک یک قاشق غذاخوری استفاده کنید. اضافه کردن ادویههای مختلف به شور و ترشی، میتواند طعم مورد علاقهتان را به آنها بدهد.
اگر میخواهید نسبت شور و ترشی را بیشتر یا کمتر کنید، میتوانید مقدار مواد را به تناسب نیاز خود تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر میخواهید بیشتر درست کنید، میتوانید مقادیر مواد را به نسبت دو برابر افزایش دهید و برعکس اگر میخواهید کمتر درست کنید، مقادیر مواد را به نصف کاهش دهید.
نسبت آب و سرکه در ترشی گل کلم چیست
اگر سرکه شما بسیار تند است، می توانید با ترکیب آن با آب به نسبت یک به سه و نیز گرم کردن آن، آن را نرمتر کنید. ابتدا یک قوری سرکه را با سه قوری آب مخلوط کرده و آن را روی حرارت قرار دهید. پس از رسیدن به نقطه جوش، آن را به مدت حدود ۵ دقیقه بیشتر نگه دارید تا به آرامی به جوش بیاید و سپس اجازه دهید کاملاً خنک شود. با این روش، می توانید به طعم و مزه سرکه کمک کرده و آن را به صورت متعادلتر و نرمتر ساخته و از تندی آن کاسته شود.
نکات مربوط به سرکه در ترشی گل کلم
برای تهیه ترشی، سرکههای انگور، کشمش و سیب به عنوان بهترین انتخاب ها شناخته شده اند زیرا مواد ترش کننده مؤثری دارند و برای ترشیهای مختلف مناسب هستند.
به منظور جلوگیری از کپک زدن ترشیها، باید سرکه را با دقت انتخاب کرده و از سرکههای ناخالص و با کیفیت پایین خودداری کرد. برای پاکسازی سرکه و از بین بردن باکتریها و میکروبها، میتوانید سرکه را به مدت چند دقیقه جوشانده و پس از خنک شدن آن را برای ترشی خود استفاده کنید. با جوشاندن سرکه، میتوانید میکروبها و باکتریهای مضر در سرکه را نابود کرده و سرکه را برای استفاده در ترشی بهترین شکل خالص و پاک کنید.
نکات مربوط به سبزی در ترشی گل کلم
برای تهیه ترشی سبزی، بهترین گزینه استفاده از سبزیهای تازه و با کیفیت است. هفت نوع سبزی معطر شامل شوید، نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخون و ریحان میتوانند به عنوان انتخاب اصلی برای ترشی سبزی مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین، میتوانید سبزیهای دیگری را نیز به صورت اختیاری اضافه کنید.
برای آماده کردن سبزیها، ابتدا آنها را با دقت پاک کرده و با آب و نمک شستشو دهید. سپس سبزیها را به مدت دو ساعت در آب و نمک قرار دهید تا آماده جذب سرکه شوند. در این مرحله، مقدار شوری آب و نمک باید مانند آب برنج باشد.
پس از این مرحله، سبزیها را در آبکش ریخته و آب روی آنها را بگذارید تا برود. سپس آنها را خرد کنید و روی یک پارچه نخی بریزید و به مدت یک روز خشک کنید. بهتر است سبزیها را در مکان خشک و خنک نگهداری کنید.
در نهایت، سبزیهای خشک شده را برای استفاده در ترشی آماده کنید. برای این منظور، سرکهای که انتخاب کردهاید را به مقدار مورد نیاز با آب مخلوط کرده و به جوش بیاورید. سپس سبزیهای خشک شده را به آن اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه روی حرارت باقی بگذارید تا به آرامی به جوش بیاید. پس از آن، اجازه دهید ترشی خنک شود و سپس آن را در بطریهای مناسب برای نگهداری در یخچال بریزید. بهتر است ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم دیگر در تهیه ترشی گل کلم
بهتر است قبل از استفاده از میوهها در ترشی، آنها را به مدت کوتاهی در سرکه جوشانده و سپس خارج کرده و از آبکش گذرانده شوند تا طعم بهتری به ترشی ببخشند. همچنین، برای تهیه ترشی، ظروف سفالی، بلوری یا چوبی بهترین گزینهها هستند و باید از ظروف پلاستیکی یا فلزی برای این منظور استفاده نشود.
پس از تهیه ترشی، ظروف باید در جای خشک و خنک نگهداری شوند و بهتر است هر چند وقت یکبار آنها را بررسی کرده و در صورت لزوم سطح ترشی را تمیز کنید. همچنین، در نگهداری ترشی باید به این نکته توجه کنید که هرگونه ماده شناور در سطح ترشی یا سرکه باید بلافاصله برداشته شود تا از آلودگی ترشی جلوگیری شود.
ادویه های مورد استفاده در ترشی گل کلم
ترشیها معمولا با استفاده از انواع مختلفی از ادویهها به آنها طعم و عطر خوبی داده میشود. ادویههای پر استفاده در تهیه ترشی شامل نمک، میخک، فلفل سبز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، شوید خشک، زنجبیل، سیاه دانه، گلپر، هل، زیره، نعناع خشک، پودر خردل، زردچوبه، برگ مو، برگ آلبالو و سایر ادویههایی هستند که به ترشی طعم و عطری دلپذیر میبخشند. برای بهترین نتیجه، بهتر است از ادویههای تازه و با کیفیت برای تهیه ترشی استفاده کنید.
بهترین سرکه برای ترشی گل کلم
بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی، سرکه انگور یا کشمش با کیفیت خالص است. به دلیل اینکه از سرکه با کیفیت استفاده کردن در ترشی، تاثیر مهمی در طعم و کیفیت نهایی آن دارد، بنابراین حتما باید از سرکه خالص استفاده شود. در صورتی که مطمئن نیستید که سرکه خالص است، می توانید قبل از استفاده آن را برای تهیه ترشی چند جوش دهید تا به دلیل خالص نبودن سرکه، کیفیت ترشی کاهش نیابد.
همچنین، در صورتی که نمی توانید از سرکه انگور یا کشمش استفاده کنید، سرکه سیب، سرکه گیلاس، یا سرکه سفید هم می تواند جایگزین مناسبی باشد. با این حال، باید اطمینان حاصل کنید که سرکه تماما خالص و بدون مواد اضافی است.
برای ترشی گل کلم از چه سرکه ای استفاده کنیم
برای تهیه ترشی گل کلم میتوانید از انواع سرکه استفاده کنید، اما بهترین گزینه سرکه سفید یا سرکه انگور است. این دو نوع سرکه طعم ملایمی دارند و به خوبی طعم و رنگ گل کلم را حفظ میکنند.
سرکه سیب نیز گزینهی مناسبی است، اما طعم آن کمی تندتر است و ممکن است طعم ترشی را تحت تاثیر قرار دهد. از سرکههای تیره رنگ مانند سرکه بالزامیک برای تهیه ترشی گل کلم استفاده نکنید، زیرا رنگ تیره آنها میتواند ظاهر ترشی را ناخوشایند کند.
نکته مهم دیگر در انتخاب سرکه، توجه به غلظت آن است. برای تهیه ترشی، بهتر است از سرکه با غلظت حداقل ۶ درصد استفاده کنید.
در نهایت، انتخاب نوع سرکه به سلیقه شما بستگی دارد، اما اگر میخواهید ترشی گل کلم با طعم و رنگ طبیعی داشته باشید، سرکه سفید یا سرکه انگور بهترین گزینه هستند.