;
راز خوشمزگی خورشت کنگر با مرغ تهرانی و شیرازی و کرمانشاهی - مُچُم
راز خوشمزگی تیرامیسو و نکات تهیه تیرامیسو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی تیرامیسو و نکات تهیه تیرامیسو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی تیرامیسو راز خوشمزگی تیرامیسو و نکات تهیه تیرامیسو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تیرامیسو یک دسر ایتالیایی مدرن است که از زمان اختراع …

راز خوشمزگی شیرینی بهشتی و نکات پخت شیرینی بهشتی خانگی

راز خوشمزگی شیرینی بهشتی و نکات پخت شیرینی بهشتی خانگی

راز خوشمزگی شیرینی بهشتی راز خوشمزگی شیرینی بهشتی و نکات پخت شیرینی بهشتی خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی یکی از شیرینی‌های سنتی …

راز خوشمزگی ژیگو و نکات پخت ژیگو حرفه ای و رستورانی چیست

راز خوشمزگی ژیگو و نکات پخت ژیگو حرفه ای و رستورانی چیست

راز خوشمزگی ژیگو راز خوشمزگی ژیگو و نکات پخت ژیگو حرفه ای و رستورانی چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ژیگو یک مخلوط فرانسوی است که از گوشت …

راز خوشمزگی خورشت کنگر

راز خوشمزگی خورشت کنگر با مرغ طرز تهیه خورش کنگر تهرانی خورشت کنگر شیرازی خورش کنگر مجلسی خورشت کنگر کرمانشاهی طرز تهیه خورش کنگر با لپه خورش کنگر با مرغ نی نی سایت طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز

راز خوشمزگی خورشت کنگر با مرغ تهرانی و شیرازی و کرمانشاهی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

یکی از خورش‌های خوشمزه و مقوی ایرانی، خورش کنگر است که با توجه به وجود کنگر در فصل بهار، یک غذای فصلی محسوب می‌شود. این خورش از گیاه کنگر، که تیغه‌های آن برداشته و خرد شده است، به همراه گوشت و سایر سبزیجات معطر و ادویه‌جات تهیه می‌شود. خورش کنگر به دلیل وجود کنگر در آن و نیز حضور آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها، خواص بی‌نظیری دارد که به تقویت و بهبود عملکرد دستگاه گوارش، افزایش اشتها، کاهش کلسترول و چربی خون، بهبود عملکرد قلب، جلوگیری از سرطان و بسیاری خواص دیگر کمک می‌کند.

خورش کنگر معمولاً با گوشت قرمز درست می‌شود، اما می‌توان آن را با گوشت مرغ یا بوقلمون نیر نیز تهیه کرد. همچنین، امکان تهیه خورش کنگر بدون گوشت و به‌صورت کاملاً گیاهی نیز وجود دارد.

مواد لازم برای طبخ خورشت کنگر

کنگر: ۶۰۰ گرم
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
جعفری: ۱۰۰ گرم
نعناع: ۵۰ گرم
لیمو عمانی: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت کنگر

در مرحله اول برای تهیه خورش کنگر، پیاز ها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن ها را با یک چاقوی مناسب به صورت نگینی خرد کنید.

سپس یک قابلمه را تهیه کنید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا بافت پیازها نرم شود. سپس مقدار زردچوبه را به پیازها اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند و سپس مواد را کمی با هم تفت دهید.

گوشت را که از قبل پاک کرده و شسته اید و بر روی تخته آشپزخانه به اندازه خورشتی خرد کرده اید را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. سپس یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و آن را به همراه سایر مواد تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند. بعد از تفت دادن همه مواد، به اندازه ی ۴ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کرده و مدت زمانی به گوشت ها مهلت دهید تا پخته شوند.

در هنگامی که گوشت ها در حال پختن هستند، نوبت پاک کردن و آماده کردن کنگر است. تیغه های کنگر را با یک چاقو جدا کنید و سپس آن را خوب با آب بشویید تا گل و لای بر روی آن باقی نماند. بعد از تمیز شدن، کنگرها را به اندازه دلخواه ولی به صورت یکسان خرد کنید.

بهتر است نعنا و جعفری را از خاکستر و زباله ها پاک کرده و سپس آن ها را بر روی تخته برش به صورت ریز خرد کنید.

برای تهیه خورش کنگر، ابتدا یک تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن را در آن بریزید تا روغن کاملا داغ شود. سپس نعنا، جعفری و کنگر خرد شده را به تابه اضافه کرده و آن ها را تفت دهید. مواظب باشید که سبزیجات را نسوزانید و همیشه به آن ها نظارت داشته باشید.

با یک سر برای گوشت ها بزنید و هنگامی که گوشت نیم پز شده بود، سبزیجات سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید.

سپس به لیمو عمانی ها نوبت می رسد. برای از بین بردن تلخی لیمو عمانی ها، آن ها را با یک چنگال سوراخ کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خنک قرار دهید. در ساعت پایانی آماده شدن خورش کنگر، لیمو عمانی های سوراخ شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. سپس خورش را با حرارت کم به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا مواد به هم برسند و خورش آماده شود.

توجه داشته باشید که برای پختن خورش کنگر حرارت اجاق گاز باید ملایم باشد، تا خورش به آرامی مغز پخت شود و جا بیفتد.

در نهایت، می‌توانید مقداری از خورش کنگر را بچشید و اگر دوست دارید که کمی ترش‌تر باشد، به قابلمه به مقدار دلخواه آبلیمو تازه یا آبغوره اضافه کنید.

پس از آماده شدن خورش کنگر، آن را در یک کاسه خورش خوری بریزید و در کنار پلو و ماست سرو کنید.

راز خوشمزگی خورشت کنگر

خورش کنگر معمولا با گوشت قرمز، به خصوص گوشت گوسفندی، پخته می‌شود، اما اگر گوشت قرمز را دوست ندارید یا برای شما مناسب نیست، می‌توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید. برای تهیه خورش کنگر با گوشت مرغ، گوشت مرغ را به صورت تکه‌های خورشتی خرد کرده و مانند دستورالعمل بالا عمل کنید. همچنین باید توجه داشت که زمان آماده‌سازی خورش کنگر با گوشت مرغ به دلیل زودپز بودن مرغ، بسیار کمتر است.

در برخی مناطق، برای تهیه خورش کنگر از لپه نیز استفاده می‌شود. برای استفاده از لپه، ۱۵۰ گرم آن را از شب قبل در چند پیمانه آب قرار داده و به خوبی خیس بخورد، تا هم زودتر پخته شود و هم از نفخ شکم جلوگیری کند. سپس آن را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید و سایر مراحل را دنبال کنید.

در هنگام سرخ کردن گوشت، به هیچ عنوان نباید نمک به آن اضافه کنید، چراکه باعث دیرپز شدن گوشت می‌شود.

برای داشتن یک خورش کنگر ترش و خوشمزه در هنگام پخته شدن، می‌توانید مقداری خورشت آلو یا گوجه سبز به قابلمه اضافه کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید در مرحله آخر آماده‌سازی خورش کنگر، یک قاشق غذاخوری رب نارنج به آن اضافه کنید.

این طرز تهیه خورش کنگر که به آن پرداختیم، برای چهار نفر مناسب است.

راز خوشمزگی خورشت کنگر با مرغ طرز تهیه خورش کنگر تهرانی خورشت کنگر شیرازی خورش کنگر مجلسی خورشت کنگر کرمانشاهی طرز تهیه خورش کنگر با لپه خورش کنگر با مرغ نی نی سایت طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز

نکات پخت خورشت کنگر

از آبغوره یا لیموعمانی به دلخواه برای افزودن طعم به غذا استفاده کنید. خورش کنگر با کنگر رشد کرده در بهار طبخ می‌شود. در فصل بهار، می‌توانید این سبزی خوشمزه را تهیه و فریز کنید تا در طول سال بتوانید این خورشت خوشمزه را درست کنید. این غذا منبع ویتامین است.

برای تهیه این غذا، سبزیجات (نعنا و جعفری) را به میزان مساوی از هر کدام مخلوط کرده و ریز خرد کنید. در صورت استفاده از تکه‌های سینه مرغ به جای گوشت، طعمی عالی و زمان پخت کمتری خواهید داشت. با این روش، می‌توانید یک خورشت کنگر با مرغ درست کنید.

در ۱۰ دقیقه انتهای پخت، یک قاشق رب را در روغن تفت داده و به خورشت اضافه کنید تا خورشت شما رنگ و طعم بی‌نظیری پیدا کند. اگر در فصل بهار این خورشت را با کنگر تازه طبخ می‌کنید، می‌توانید از چند عدد آلوچه به عنوان چاشنی استفاده کنید.

خورشت کنگر با لپه

در صورت تمایل، می‌توانید این خورشت را با لپه و رب نیز تهیه کنید. برای این کار، بعد از پخت گوشت، ۱۰۰ گرم لپه پخته شده را با ۲ قاشق رب در روغن تفت داده و به همراه کنگر به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملاً جا بیافتد.

ممنونیم که از پیج اینستاگرام ما حمایت می کنید و عضو می شوید

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 25 اردیبهشت 1402

1 دیدگاه

  • ناشناس می 29, 2023 در 6:04 ب.ظ

    این گیاه کوهی اینقدر گران شده ک کمتر کسی با این درآمدها می‌تواند تهیه کنه

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.