راز خوشمزگی شیرینی ساوارین و فوت و فن شیرینی ساوارین خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی پلو یونانی و فوت و فن پلو یونانی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی پلو یونانی راز خوشمزگی پلو یونانی و فوت و فن پلو یونانی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. از نام این غذا، پلو …
راز خوشمزگی بریانی و نکات پخت بریانی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی بریانی راز خوشمزگی بریانی و نکات پخت بریانی خوشمزه و خانگی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. اصفهان با داشتن تنوع غذایی سنتی خود، بسیاری …
راز خوشمزگی سیر پلو با مرغ و فوت و فن سیر پلو با مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سیر پلو با مرغ راز خوشمزگی سیر پلو با مرغ و فوت و فن سیر پلو با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی شیرینی ساوارین
راز خوشمزگی شیرینی ساوارین و فوت و فن شیرینی ساوارین خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
ساوارین، شیرینی دایرهای شکل فرانسوی است که با استفاده از مخمر پخته میشود. خمیر آن به خمیر بریوش، نان فرانسوی غنیشده با کره و تخم مرغ، شباهت دارد، اما از آن مرطوبتر و چسبندهتر است. این ویژگیها امکان ریختن آسان خمیر را به داخل قالبهای کوچک با استفاده از کیسه قنادی فراهم میآورد، بدون اینکه خمیر به قدر خمیر نان سنتی ضخیم یا کشدار باشد. تزیین ساوارین میتواند با خامه، تکههای میوه، کارامل و شکلات صورت گیرد. در این بخش، روش تهیه ساوارین لذیذ به صورت گام به گام بیان میشود.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ساوارین
۱۰ گرم مخمر تازه خرد شده (یا کمی کمتر از ۳.۵ گرم / ۱ قاشق چای خوری مخمر خشک)
۵۰ گرم / سه قاشق غذاخوری و یک قاشق چای خوری شیر پرچرب تازه در دمای اتاق
۲۴۰ گرم/ ۲ فنجان آرد کیک یا آرد ساده / همه منظوره
۲ گرم/ ۱ قاشق چای خوری نمک
۱۰ گرم / ۱ قاشق غذا خوری عسل
۱۸۰ گرم تخم مرغ زده شده (۳ عدد تخم مرغ بزرگ یا ۵/۳ عدد تخم مرغ متوسط) نگهداری شده در دمای اتاق
۶۵ گرم/ ۵/۴ قاشق غذاخوری کره نرم شده
مرحله اول تهیه شیرینی ساوارین
برای آمادهسازی شیرینی ساوارین، ابتدا مخمر را درون شیر انداخته (که اگر نیاز باشد میتوانید آن را اندکی گرم کنید، چرا که نباید بیش از حد سرد یا گرم باشد تا به مخمر آسیب نرساند) و تا زمانی که کاملا حل شود هم بزنید.
آرد را به آرامی الک کرده و داخل کاسهای بریزید. به آن نمک و عسل افزوده و برای چند ثانیه همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
تخم مرغهای زدهشده را به مرور زمان به مخلوط اضافه کرده و به آرامی با یکدیگر ترکیب کنید.
سپس سرعت میکسر را به حد متوسط کاهش داده و برای حدود پنج دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند و حجم پیدا کنند.
به آرامی شیر و مخمر را به خمیر اضافه کنید و با هر بار اضافه کردن، مخلوط را هم بزنید و برای پنج دقیقه دیگر این کار را ادامه دهید.
زمانی که خمیر از دیوارههای ظرف جدا شد، کره نرمشده را به تدریج به آن بیافزایید و با هر اضافه شدن، مواد را دوباره هم بزنید، برای مدت پنج دقیقه این کار را انجام دهید.
میزان آرد مورد نیاز برای خمیر، به دما و رطوبت محیط بستگی دارد. خمیر باید از نان معمولی نرمتر و روانتر باشد تا قابل ریختن در قالب حلقهای باشد اما نباید شل و رقیق باشد. اگر خمیر بیش از حد رقیق است، کمی آرد اضافه کرده و مجدداً هم بزنید. در صورت خشک بودن بیش از حد خمیر، مقدار کمی شیر به آن بیافزایید.
در صورت تمایل، میتوانید با وردنه روی سطح صاف خمیر را پهن کرده و سپس آن را جمع کنید تا بهتر ورز دهید، هرچند این کار باعث چسبندگی خمیر میشود. پس از ورز دادن، خمیر انعطافپذیرتر میشود و به راحتی از سطح جدا میشود. فقط در صورت نیاز و در صورتی که خمیر بسیار رقیق باشد، آرد اضافه کنید، زیرا خمیر بدون اضافه کردن آرد اضافی بافتی سبکتر خواهد داشت. یا میتوانید برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر، با میکسر خمیر را ورز دهید.
خمیر را درون یک کاسه بزرگ و تمیز قرار داده و آن را در مکان گرمی با دمای حدود ۳۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا برای ۳۰ دقیقه استراحت کند و ور بیاید.
مرحله دوم تهیه شیرینی ساوارین
خمیر را بر روی سطحی صاف و پاکیزه گذارید و آن را به دو بخش برابر تقسیم نمایید. یک نیمه از خمیر را درون یک کیسه قنادی یکبار مصرف با نازل اندازه متوسط قرار داده و با استفاده از نازل، خمیر را به داخل هشت قالب کم عمق بریزید، به گونهای که تنها یکسوم از هر قالب پر شود.
نیمه دیگر خمیر را با دقت و به آرامی داخل یک قالب بزرگتر قرار داده و به صورت یکنواخت در تمام سطح آن پخش کنید، به طوری که فقط حدود یک چهارم یا یک پنجم از حجم قالب را اشغال کند.
پس از آن، هر دو نوع ساوارین را در مکانی گرم (با دمایی در حدود ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا حجم آنها به میزان دوبرابر افزایش یابد. این فرآیند برای ساوارینها ممکن است بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت زمان ببرد. در مرحله پایانی این فرآیند، فر را برای پخت ساوارینهای کوچک تکی به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و برای ساوارین بزرگتر، فر را به دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.
مرحله سوم تهیه شیرینی ساوارین
پخت ساوارینهای کوچک باید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ادامه یابد تا به رنگ قهوهای مایل به طلایی درآیند، یا تا زمانی که یک خلال دندان فرو برده شده در مرکز آنها، بدون هیچ مادهای به آن چسبیده، بیرون آید. ساوارین بزرگتر نیاز به زمان بیشتری دارد و باید حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر باقی بماند تا پخته شود.
پس از اینکه پخت کامل شد، ساوارینها را بر روی یک پایه خنککننده قرار دهید و صبر کنید تا به طور کامل سرد شوند.
برای آراستن ساوارینها میتوانید از انواع میوهها مانند توت فرنگی، تمشک، کیوی، انگور یا هر میوه دیگری که دوست دارید، بهره ببرید.