راز خوشمزگی قلیه میگو و رفع تلخی و جایگزین تمرهندی در قلیه میگو
راز خوشمزگی سوهان و نکات پخت سوهان و همه فوت و فن های سوهان قم
راز خوشمزگی سوهان راز خوشمزگی سوهان و نکات پخت سوهان و همه فوت و فن های سوهان قم در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سوهان برای اولین بار در …
راز خوشمزگی آش حلیم و فوت و فن آش حلیم خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش حلیم راز خوشمزگی آش حلیم و فوت و فن آش حلیم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. راز خوشمزگی آش حلیم …
راز خوشمزگی رولت مرغ و فوت و فن رولت مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی رولت مرغ راز خوشمزگی رولت مرغ و فوت و فن رولت مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. رولت مرغ، یکی از خوراکهای …
راز خوشمزگی قلیه میگو
راز خوشمزگی قلیه میگو و رفع تلخی و جایگزین تمرهندی در قلیه میگو در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
اگر شما علاقهمند به غذاهای دریایی، به خصوص میگو، هستید و به سلامتی خود اهمیت میدهید، من پیشنهاد میکنم یک بار حداقل، طرز تهیه قلیه میگوی بندرعباسی را به جای ماهی، با استفاده از میگو امتحان کنید. این غذا دارای شباهت بسیار زیادی به قلیه ماهی دارد و در طعم و ظاهر آن نیز تفاوتی چشمگیر وجود دارد. قلیه میگوی بندرعباسی با طعم خاص و متفاوت خود میتواند تجربهای لذیذ برای شما باشد.
مواد لازم
میگوی تازه (خرید آنلاین) نیم کیلو
سیر ۱ بوته
گشنیز ۲۵۰ گرم
شنبلیله ۵۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد
تمبر هندی (خرید آنلاین) نصف بسته
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه قلیه میگو
در مرحله اول، میگوهای مورد نیاز برای قلیه میگو را تمیز میکنیم. برای این کار، ابتدا پوست روی میگو را جدا میکنیم و سر و دم میگو را حفظ میکنیم. سپس رگ سیاه میگو را به طور کامل از بین میبریم و میگوها را با آب سرد شسته و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آنها خارج شود.
توجه: میتوانید میگوها را از قبل با کمی پودر سیر، نمک، زردچوبه و ادویههای مخصوص ماهی میگو مزهده کنید. سپس آنها را در تابهای تفت داده و در نهایت به خورش قلیه اضافه کنید.
در مرحله دوم، به آماده کردن سبزیهای خاص قلیه میگو میپردازیم. گشنیز و شنبلیله را که از قبل تهیه کردهایم، خوب شسته و سپس خرد میکنیم. میتوانیم آنها را در یک چاقوی خردکن یا روی تخته خرد کنیم.
حال، نوبت به پیاز و سیر میرسد. یک عدد پیاز و یک بوته کامل سیر را شسته و خرد میکنیم. اگر مایلید، میتوانید سیر و پیاز را رنده کنید تا در غذا مشخص نباشند و بهتر در مواد مخلوط شوند.
سپس روغن را در یک قابلمه ریخته و پس از داغ شدن، پیاز خردشده را اضافه میکنیم. پیاز را تفت میدهیم تا رنگ آن کمی طلایی شود. سپس سیر خردشده را هم به پیاز اضافه میکنیم.
مقدار کمی زردچوبه را به پیاز و سیر اضافه کرده و مجدداً تفت میدهیم تا بوی سیر بلند شود.
سپس گشنیز و شنبلیله خردشده را به قابلمه اضافه میکنیم و با شعله ملایم، سبزی را به همراه مخلوط پیاز و سیر تفت میدهیم.
وقتی سبزیها سرخ شدند، یک لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و منتظر میمانیم تا جوش بیاید.
حالا فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز را به مواد اضافه میکنیم.
در این میان، برای تهیه عصاره تمبر هندی، نصف بسته تمبر هندی را در یک لیوان آب گرم حل کرده و آن را با دست کمی له میکنیم و ماساژ میدهیم تا نرم شود. سپس محتویات لیوان را از یک صافی رد کرده تا هسته و مواد اضافی جدا شوند.
توجه کنید: زیرا تمبر هندی خودش کمی نمک دارد و طعم شوری به غذا میدهد، بهتر است پس از اضافه کردن تمبر هندی، نمک را به مواد اضافه کرده و مراقب باشید که خورش قلیه بیش از حد شور نشود.
سپس عصاره تمبر هندی را با آرد مخلوط کرده و به مواد در قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا خورشت قلیه میگو جا بیافتد.
در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش قلیه، میگوها را به داخل قابلمه میریزیم و یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی هم به خورشت اضافه میکنیم.
توجه کنید که میگوها بیش از ۱۰ دقیقه جوش نخورند زیرا سفت میشوند.
غذای شما آماده است! قلیه میگو را میتوانید همراه با برنج سرو کنید و از ترشیهای مختلف مانند ترشی انبه نیز بهرهبرداری کنید.
راز خوشمزگی قلیه میگو
تا مطمئن شوید که میگوهایی که خریداری میکنید تازه هستند و کیفیت بالایی دارند، بهتر است از فروشگاهها یا مراکزی که به فروش مستقیم میگو میپردازند، خرید کنید. همچنین میتوانید به صیدگران محلی مراجعه کنید تا میگوهای تازهتری را بتوانید تهیه کنید.
پیش از آمادهسازی میگوها، آنها را تمیز کرده و از پوست و خارهای آنها خارج کنید. سپس میگوها را با آب شستشو دهید و خشک کنید.
برای آمادهسازی سس قلیه، پیاز را خرد کنید و در یک قابلمه با روغن تفت دهید تا سبکه شود و رنگ طلایی بگیرد. سپس سیر را نیز خرد کرده و به همراه پیاز به قابلمه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا بوی خوشایندی بدهد.
سپس مقداری رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کرده و به مدت چند دقیقه همراه با پیاز و سیر تفت دهید. سپس آب را به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا جوش بیاید.
حالا فلفل قرمز خشک شده را به قابلمه اضافه کنید. اگر دوست دارید قلیهتان تند باشد، میتوانید از مقدار بیشتری فلفل قرمز استفاده کنید. میتوانید به تدریج فلفل قرمز را اضافه کرده و طعم خورشت را با توجه به ترجیحات خود تنظیم کنید.
سپس میگوها را به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید. در حدود ۱۰-۱۵ دقیقه، میگوها آماده میشوند. حتماً به میزان پختگی میگوها دقت کنید، زیرا اگر بیش از حد پخته شوند، بسیار سفت و کشمشی میشوند.
قلیه میگوی بوشهری حاصل تلاش و صبر است. پخت قلیه نیز ممکن است تا حدودی زمانبر باشد. اما با دنبال کردن مراحل ذکر شده و توجه به جزئیات، میتوانید یک قلیه میگوی لذیذ و خوشمزه را به راحتی درست کنید و لذت ببرید.
رفع تلخی قلیه میگو
برای جلوگیری از تلخ شدن قلیه میگو جنوبی و افزودن طعم خوشایند به آن، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
کاهش مقدار شنبلیله: اگر قلیه میگو تلخ شده است، احتمالاً مقدار زیادی شنبلیله استفاده شده است. برای رفع این مشکل، میتوانید مقدار شنبلیله را کاهش دهید و به تدریج اضافه کنید تا به میزان مطلوب برسید.
سرخ کردن سبزیها به اندازه کافی: سبزیهای مورد استفاده در قلیه میگو نیز میتوانند عامل تلخ شدن آن باشند. مطمئن شوید که سبزیها را به اندازه کافی سرخ کرده و تفت دادهاید تا طعم ملایم و خوشمزهای به قلیه ببخشند.
استفاده از گشنیز: افزودن مقداری گشنیز تفت داده شده به قلیه میگو میتواند طعم و عطر طبیعی و مطلوبی به غذا ببخشد و تلخی را کاهش دهد. میتوانید گشنیز را همراه با پیاز و سیر تفت دهید و به قابلمه اضافه کنید.
استفاده از رب انار، رب گوجه فرنگی یا آب نارنج: این مواد میتوانند به عنوان یک تنظیم کننده طعم در قلیه میگو استفاده شوند. با اضافه کردن یک قاشق رب انار، رب گوجه فرنگی یا یکمی آب نارنج به همراه یک تکه سیب زمینی به قلیه میگو، طعم خوشایندی به غذا اضافه خواهد شد.
با توجه به ترجیحات خود، میتوانید از یکی یا ترکیبی از روشهای فوق استفاده کنید تا قلیه میگو جنوبی شما طعمی لذیذ و بینظیر داشته باشد.
نکات پخت قلیه میگو
میتوان قلیه میگو را همراه با برنج سفید ایرانی در پلو سرو کرد. این ترکیب غذایی در وعدههای ناهار و شام و حتی به عنوان افطاری در ماه رمضان مناسب است. برای افزودن طعم و مکمل کردن قلیه میگو، میتوان از انواع ترشیهای خوشمزه جنوبی استفاده کرد.
بهتر است سبزیهای قلیه را به اندازه مناسبی سرخ کنید تا رنگ خوبی بگیرند و به همین ترتیب تلخ نشوند. همچنین، برای جلوگیری از سفت شدن میگو، میتوانید پس از جاافتادن خورش، میگو را به آن اضافه کنید.
مقدار رب گوجه فرنگی نیز بر رنگ قلیه میگو تأثیر دارد. قلیه میگو بدون رب گوجه فرنگی رنگ سبزی دارد و با افزودن کمی رب گوجه فرنگی به آن، به سمت قرمز متمایل میشود.
سبزی قلیه میگو چیست
سبزی قلیه میگو معمولاً ترکیبی از گشنیز و شنبلیله است. البته در بعضی مناطق شوید نیز به این ترکیب اضافه میشود. مقدار دقیق هر سبزی به ذائقه شما بستگی دارد، اما معمولاً گشنیز بیشتر از شنبلیله استفاده میشود. بعضی افراد ترجیح میدهند مقدار شنبلیله را کمتر بریزند تا طعم تلخی به غذا ندهد. میتوانید از سبزیهای خشک یا تازه برای تهیه قلیه میگو استفاده کنید. در صورت استفاده از سبزی خشک، برای ۴ نفر حدود ۲ قاشق غذاخوری گشنیز خشک و ۱ قاشق غذاخوری شنبلیله خشک کافی است. اگر از سبزی تازه استفاده میکنید، مقدار آن را به نسبت ۳ به ۱ در نظر بگیرید، یعنی ۳ دسته گشنیز و ۱ دسته شنبلیله. سبزیها را پس از پاک کردن و شستشو، به صورت ریز خرد کنید.