راز خوشمزگی نان گاتا و فوت و فن نان گاتا خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ترشی بادمجان و سبزی معطر ترشی بادمجان شکم پر
راز خوشمزگی ترشی بادمجان راز خوشمزگی ترشی بادمجان و سبزی معطر ترشی بادمجان شکم پر در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ترشی، یکی از محبوبترین چاشنیهای خاورمیانه است که …
راز خوشمزگی ترش تره و فوت و فن ترش تره خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ترش تره راز خوشمزگی ترش تره و فوت و فن ترش تره خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ترش تره، یکی از مشهورترین …
راز خوشمزگی سمبوسه هندی و فوت و فن سمبوسه هندی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سمبوسه هندی راز خوشمزگی سمبوسه هندی و فوت و فن سمبوسه هندی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سمبوسه، این لقمهی خوشمزه …
راز خوشمزگی نان گاتا
راز خوشمزگی نان گاتا و فوت و فن نان گاتا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
گاتا نانی با ریشههای ارمنی محسوب میشود که غالباً در مناسبتهای جشن و به عنوان یک دسر زمستانی لذتبخش مورد استفاده قرار میگیرد. افزودن کره یا مارگارین به ترکیبات آن باعث میشود که نان به طرز شگفتانگیزی ترد و دلچسب شود، همچنین این امکان را فراهم میآورد تا برای مدتها از آن بهرهمند شویم.
تهیه گاتا در شهرهای مختلف ارمنستان با دستورهای گوناگونی همراه است و هیچ دو شهری آن را به یک شکل تهیه نمیکنند. به عنوان مثال، در روستای تسوینار نزدیک دریاچه سوان، گاتا به شیوهای متمایز تولید میشود، در حالی که در روستاهای گارنی و گغارد، عادت بر این است که سکهای درون یکی از نانها پنهان میکنند و باور دارند که خوششانسی را به کسی که آن نان را دریافت میکند، میآورد. ارامنه مقیم ایران نیز گاتا را به عنوان بخشی ضروری از رژیم غذایی روزانه خود جای دادهاند و این شیرینی به قدری خوشمزه است که مورد پسند ایرانیان غیر ارمنی نیز قرار گرفته است.
گاتا معمولاً در تنور پخته میشود، که به آن طعم و حال و هوایی کاملاً سنتی میبخشد. این نان شیرین بسیار محبوب است و میتوان آن را به همراه چای، قهوه یا شیر نوشید و صبحانهای بینظیر و مغذی تهیه کرد.
مواد اولیه برای تهیه نان گاتا
آرد سفید
۲۵۰ گرم
ماست
نصف پیمانه
روغن مایع
۲ قاشق غذاخوری
کره
۵۰ گرم
تخممرغ
۱ عدد
مایه خمیر فوری
نصف قاشق غذاخوری
وانیل
نصف قاشق غذاخوری
بکینگ پودر
نصف قاشق غذاخوری
مواد لازم برای بخش میانی نان گاتا
شکر
نصف پیمانه
گردو خردشده
۱ پیمانه
دارچین
۱ قاشق چایخوری
کره
۷۰ گرم
آرد
نصف پیمانه
طرز تهیه نان گاتا
قرار دادن کره در دمای اتاق تا نرم شود، اولین گام است.
سپس، تخممرغ و وانیل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
روغن و ماست را نیز به مخلوط کره افزوده و همزدن را ادامه دهید.
در ظرف جداگانهای، بکینگ پودر، خمیرمایه و آرد را ریخته و چندین بار الک کنید.
مواد خشک الکشده را به مخلوط کره اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
خمیر را برای ۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرم و انعطافپذیر شود.
ظرف بزرگی را با کمی روغن چرب کنید، خمیر را در آن قرار دهید، رویش را بپوشانید و برای ۱ ساعت در محل گرمی قرار دهید تا استراحت کند.
برای مواد میانی، کره را در تابهای روی شعله ملایم ذوب کنید.
آرد را اضافه کرده و اندکی تفت دهید تا کمی سرخ شود ولی رنگش تغییر نکند.
گردو، شکر و دارچین را به مواد تابه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و روی سطحی صاف قرار دهید.
هر کدام از قطعات خمیر را باز کرده و مواد میانی را روی یکی پهن کنید و دیگری را روی آن قرار دهید.
لبههای خمیر را فشرده و با چنگال برای زیبایی طرحهایی ایجاد کنید.
زعفران و تخممرغ را مخلوط کرده و به عنوان رویه نان استفاده کنید.
فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
نان را در ظرف مناسبی قرار داده و در فر بگذارید تا بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد.
راز خوشمزگی نان گاتا
برای افزایش ارزش غذایی نان گاتا، میتوانید به مخلوط میانی انواع دیگری از مغزها مانند پسته و بادام اضافه کنید. افزودن عسل به ترکیب میانی نیز نان را شیرینتر میکند، و حتی میتوانید از عسل به جای شکر استفاده کنید. نان گاتا سنتاً به شکل دایره تهیه میشود، اما شما میتوانید آن را در اشکال و طرحهای متفاوت بپزید. برای تزئین نان، پودر قند یا عسل انتخابهای مناسبی هستند. ارائه نان گاتا به همراه شکلات نیز گزینهای لذیذ است؛ کافی است کمی شکلات ذوب شده به مواد میانی اضافه کنید. نان گاتا را میتوان بدون مواد میانی و به شکل ساده تهیه کرد که تهیه آن آسان است؛ فقط کافی است خمیر را پس از پهن کردن و رومال زدن بپزید. برای نگهداری نان گاتا در طولانی مدت، فریز کردن آن پیشنهاد میشود، که این روش باعث میشود نان تا ۴ هفته در فریزر بدون افت کیفیت نگهداری شود.