;
راز خوشمزگی آش اوماج و فوت و فن آش اوماج خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی سیب زمینی بامیه ای و نکات پخت سیب زمینی بامیه ای خانگی

راز خوشمزگی سیب زمینی بامیه ای و نکات پخت سیب زمینی بامیه ای خانگی

راز خوشمزگی سیب زمینی بامیه ای راز خوشمزگی سیب زمینی بامیه ای و نکات پخت سیب زمینی بامیه ای خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سیب زمینی بامیه‌ای، …

راز خوشمزگی آبگوشت و مجلسی و برای غلیظ شدن آبگوشت لعابدار

راز خوشمزگی آبگوشت و مجلسی و برای غلیظ شدن آبگوشت لعابدار

راز خوشمزگی آبگوشت راز خوشمزگی آبگوشت و مجلسی و برای غلیظ شدن آبگوشت لعابدار و نکات پخت آبگوشت در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.غذای محلی و سنتی ایرانی به …

راز خوشمزگی باسلوق و نکات پخت باسلوق خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی باسلوق و نکات پخت باسلوق خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی باسلوق راز خوشمزگی باسلوق و نکات پخت باسلوق خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. باسلوق، یک نوع سوغات معروف در شهرهای مراغه، ملایر و …

راز خوشمزگی آش اوماج

طرز تهیه آش اوماج ساده آش اوماج برای سرماخوردگی آش اوماج با آویشن آش اوماج مریض آش اوماج تبریز آش اوماج اردبیل آش اوماج زنجان طرز تهیه اوماج با اسفناج

راز خوشمزگی آش اوماج و فوت و فن آش اوماج خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

آش اوماج، که یکی از پرخاصیت‌ترین آش‌ها برای درمان سرماخوردگی است، ریشه در فرهنگ تبریز و آذربایجان دارد. نام این آش خوش‌طعم از زبان ترکی اقتباس شده است. در روزهای سرد زمستان و همچنین در برخی نقاط آذربایجان، آش اوماج در روز عید فطر به عنوان اولین وعده غذایی پس از ماه رمضان تهیه می‌شود. دستور پخت آش اوماج بسیار ساده است و به آش رشته شباهت دارد، با این تفاوت که به جای رشته، از گلوله‌های کوچک خمیر استفاده می‌شود که به آن “اوماج” گفته می‌شود. تهیه این آش نیازمند صبر و حوصله است و شما می‌توانید اوماج را پیش‌تر تهیه کرده، خشک کنید و هنگام پخت آش به آن اضافه کنید. آش اوماج برای رفع علائم سرماخوردگی، گلودرد و سرفه بسیار موثر است و معمولاً با ماست و فلفل قرمز سرو می‌شود.

مواد اولیه برای تهیه آش اوماج

عدس ۱ پیمانه

نخود ۱/۲ لیوان

کره محلی ۲۵ گرم

پیاز ۳ عدد

آب قلم یا استاک گوشت ۱ لیوان

سبزی آش اوماج (تره، مرزه، ریحان بنفش) ۲۵۰ گرم

آرد ۱ لیوان

آب به مقدار لازم

نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه آش اوماج

ابتدا آرد را در کاسه‌ای بریزید و مقداری زردچوبه و نمک به آن افزوده، به اندازه‌ای آب بریزید که خمیری شکل شود. سپس این خمیر را یا رنده کرده و یا به شکل گلوله‌های ریز درآورید، بعد آن‌ها را در سینی ریخته و در معرض حرارت شوفاژ یا بخاری قرار دهید تا سریع‌تر خشک شوند.

در ابتدا، پیازها را بشویید و به شکل درشت خرد کنید (در آذربایجان بر این باورند که پیازهای درشت برای درمان سرماخوردگی و گلو درد مفید هستند)، سپس آن‌ها را در قابلمه ریخته و با کمی کره، زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا نرم شوند.

پس از تفت دادن پیاز، عدس و نخودی که از قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کرده‌ایم تا نفخ کمتری داشته باشند، به همراه آب قلم و استاک گوشت به پیازها اضافه کرده و اجازه دهید بپزند.

زمانی که عدس و نخود پخته شدند، آش سبزی که از قبل پخته و خرد کرده‌اید را به آش اضافه کنید. سپس اوماج خشک شده را به آرامی به آش اضافه کرده و اجازه دهید که اوماج‌ها بپزند و حجم پیدا کنند. در این مرحله، نمک و فلفل قرمز را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید. آش را با پیاز داغ فراوان و ماست تزئین کرده و سرو نمایید.

راز خوشمزگی آش اوماج

برای تهیه این آش می‌توانید از سبزیجات خشک شده نیز استفاده نمایید.

هنگام افزودن اوماج به آش، مرتب آن را هم بزنید تا به ته دیگ نچسبد.

در برخی دستورهای پخت، برای افزودن طعم ترش به آش، کمی آبغوره نیز به آن اضافه می‌شود.

آب قلم را پیشاپیش آماده کنید؛ قلم را بجوشانید، صاف کرده و در پخت آش اوماج به کار ببرید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 12 بهمن 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.