راز خوشمزگی شله مشهدی و نکات پخت شله مشهدی خوشمزه و خانگی
مدل سایه مو پسرانه + جدیدترین و به روزترین نوع سایه مو کلاسیک و شیک
مدل سایه مو مدل سایه مو پسرانه + جدیدترین و به روزترین نوع سایه مو کلاسیک و شیک همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بدون شک …
مدل سرویس طلا جدید عروس + جدیدترین و باکلاس ترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها
مدل سرویس طلا جدید عروس مدل سرویس طلا جدید عروس + جدیدترین و باکلاس ترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …
مدل مانتو جلو بسته زنانه + شیک ترین و ترندترین مدل های مانتو جلو بسته را اینجا ببینید
مدل مانتو جلو بسته مدل مانتو جلو بسته زنانه + شیک ترین و ترندترین مدل های مانتو جلو بسته را اینجا ببینید همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی شله مشهدی
راز خوشمزگی شله مشهدی و نکات پخت شله مشهدی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
شله مشهدی، که در مشهد به سادگی با نام “شله” شناخته میشود، جزو دسته آشها قرار میگیرد. این غذا با ترکیبی از گوشت، حبوبات و ادویههای متنوع تهیه میشود. برای افزایش طعم و مقویتر کردن آن، گاهی مغز قلم گاو نیز به آن افزوده میشود.
نگاهی به ترکیبات شله مشهدی نشان میدهد که این غذا توانایی پاسخگویی به انواع ذائقهها را دارد. علاوه بر تنوع حبوبات، شامل برنج، گوشت و فراوانی ادویهجات است. هم برای علاقمندان به غذاهای حاوی برنج، هم طرفداران غذاهای آبکی، دوستداران غذاهای گوشتی و کسانی که به غذاهای حبوباتی علاقه دارند، مناسب است.
گرچه این غذا در دستهبندیهای آش و حلیم در کتابهای آشپزی قرار میگیرد و شباهتهایی با خورشت قیمه، حلیم و آش دارد، اما در واقع هیچکدام از اینها نیست. شله یک غذای مستقل است، اما به دلیل تشابهات در دستور پخت، در این دستهبندیها جای میگیرد.
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوشت گوساله
۲ پیمانه نخود
۱ پیمانه لوبیا چیتی
۱ پیمانه لوبیا رشتی
۱ پیمانه لوبیا سفید
۱ پیمانه ماش
۱ پیمانه عدس
۳ پیمانه بلغور گندم
۱ ۱/۲ پیمانه برنج نیم دانه
۱/۲ کیلو گرم پیاز
به مقدار لازم نمک و فلفل
۱ قاشق چای خوری رنده جوز هندی
۱ قاشق چای خوری زنجبیل
۱ قاشق چای خوری پودر دارچین
۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل
طرز تهیه
آش شله، یکی از غذاهای محبوب و لذیذ مشهدی است که بیشتر در مناسبتهای مذهبی و ایام خاصی مانند ماه رمضان و محرم تهیه میشود. این آش با داشتن موادی مانند گندم، گوشت، برنج، حبوبات و انواع ادویهجات، طعمی ویژه دارد. برای پخت آش شله مشهدی، ابتدا حبوبات را خیس کرده و آب آنها را چندین بار تعویض میکنیم تا نفخ آنها گرفته شود. سپس گوشت را همراه با پیاز کامل پوستکنده در قابلمهای با آب میپزیم. پس از پخت، پیازها را دور ریخته و گوشت را ریشریش کرده کنار میگذاریم.
در مرحله بعد، بلغور گندم را در قابلمهای ریخته و به آن آب گوشت اضافه میکنیم. پس از به جوش آمدن، حرارت را کم کرده و برنج نیمدانه را به آن اضافه میکنیم. بعد از پخت برنج، حبوبات پخته شده را به آش اضافه کرده و هم میزنیم تا حبوبات له شوند. گوشت پخته و ریشریش شده را نیز به مخلوط اضافه کرده و هم میزنیم. در نهایت، ادویههای مورد نظر را با کمی آب گرم مخلوط کرده و به آش اضافه میکنیم. پس از پخت کامل و جا افتادن آش، آن را در ظرف سرو ریخته و با قیمه تزئین کرده و برای افطار سرو میکنیم.
راز خوشمزگی شله مشهدی
برای تهیه قیمه به عنوان تزئین روی آش شله، میتوانید به جای استفاده از گوشت مخصوص قیمه، از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.
مانند حلیم، برای دستیابی به بافت غلیظ و یکدست در آش شله، نیاز است که به صورت مستمر به آن هم بزنید.
اگر مایلید که آش شله شما جذابتر و خوشطعمتر شود، استفاده از قلم گوساله یا گاو، همچنین آب گوشت یا آب قلم، گزینهای مناسب است. افزودن پودر هل نیز به آش شله میتواند عطر و طعم دلچسبی به آن ببخشد.
برای تزئین آش شله، رایج است که از گوشت قیمه استفاده شود. اگر تمایل دارید، میتوانید مقداری خورشت قیمه تهیه کرده و روی آش بریزید. این کار برای افزایش جلوه و طعم آش انجام میشود، اما ضروری نیست و بسته به سلیقه شماست.