;
راز خوشمزگی شله مشهدی و نکات پخت شله مشهدی خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی کالباس خانگی و نکات پخت کالباس خانگی خوشمزه

راز خوشمزگی کالباس خانگی و نکات پخت کالباس خانگی خوشمزه

راز خوشمزگی کالباس خانگی راز خوشمزگی کالباس خانگی و نکات پخت کالباس خانگی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بسیاری از ما عاشق سوسیس و کالباس هستیم، اما …

راز خوشمزگی سالاد سبزیجات و نکات تهیه سالاد سبزیجات خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سالاد سبزیجات و نکات تهیه سالاد سبزیجات خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سالاد سبزیجات راز خوشمزگی سالاد سبزیجات و نکات تهیه سالاد سبزیجات خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بهترین روش برای تهیه چاشنی سالاد این …

راز خوشمزگی نوقا و نکات پخت شیرینی نوقا تیریزی در منزل

راز خوشمزگی نوقا و نکات پخت شیرینی نوقا تیریزی در منزل

راز خوشمزگی نوقا راز خوشمزگی نوقا و نکات پخت شیرینی نوقا تیریزی در منزل در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی نوقا یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی متعلق به …

راز خوشمزگی شله مشهدی

طرز تهیه شله مشهدی برای 4 نفر فوت و فن شله مشهدی فیلم طرز تهیه شله مشهدی علت کشدار شدن شله مشهدی طرز تهیه شله مشهدی برای ۱۰ نفر طرز تهیه شله مشهدی برای 20 نفر طرز تهیه شله مشهدی برای 200 نفر طرز تهیه شله مشهدی برای 15 نفر

راز خوشمزگی شله مشهدی و نکات پخت شله مشهدی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

شله مشهدی، که در مشهد به سادگی با نام “شله” شناخته می‌شود، جزو دسته آش‌ها قرار می‌گیرد. این غذا با ترکیبی از گوشت، حبوبات و ادویه‌های متنوع تهیه می‌شود. برای افزایش طعم و مقوی‌تر کردن آن، گاهی مغز قلم گاو نیز به آن افزوده می‌شود.

نگاهی به ترکیبات شله مشهدی نشان می‌دهد که این غذا توانایی پاسخگویی به انواع ذائقه‌ها را دارد. علاوه بر تنوع حبوبات، شامل برنج، گوشت و فراوانی ادویه‌جات است. هم برای علاقمندان به غذاهای حاوی برنج، هم طرفداران غذاهای آبکی، دوست‌داران غذاهای گوشتی و کسانی که به غذاهای حبوباتی علاقه دارند، مناسب است.

گرچه این غذا در دسته‌بندی‌های آش و حلیم در کتاب‌های آشپزی قرار می‌گیرد و شباهت‌هایی با خورشت قیمه، حلیم و آش دارد، اما در واقع هیچکدام از این‌ها نیست. شله یک غذای مستقل است، اما به دلیل تشابهات در دستور پخت، در این دسته‌بندی‌ها جای می‌گیرد.

مواد لازم

۵۰۰ گرم گوشت گوساله

۲ پیمانه نخود

۱ پیمانه لوبیا چیتی

۱ پیمانه لوبیا رشتی

۱ پیمانه لوبیا سفید

۱ پیمانه ماش

۱ پیمانه عدس

۳ پیمانه بلغور گندم

۱ ۱/۲ پیمانه برنج نیم دانه

۱/۲ کیلو گرم پیاز

به مقدار لازم نمک و فلفل

۱ قاشق چای خوری رنده جوز هندی

۱ قاشق چای خوری زنجبیل

۱ قاشق چای خوری پودر دارچین

۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل

طرز تهیه

آش شله، یکی از غذاهای محبوب و لذیذ مشهدی است که بیشتر در مناسبت‌های مذهبی و ایام خاصی مانند ماه رمضان و محرم تهیه می‌شود. این آش با داشتن موادی مانند گندم، گوشت، برنج، حبوبات و انواع ادویه‌جات، طعمی ویژه دارد. برای پخت آش شله مشهدی، ابتدا حبوبات را خیس کرده و آب آن‌ها را چندین بار تعویض می‌کنیم تا نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس گوشت را همراه با پیاز کامل پوست‌کنده در قابلمه‌ای با آب می‌پزیم. پس از پخت، پیاز‌ها را دور ریخته و گوشت را ریش‌ریش کرده کنار می‌گذاریم.

در مرحله بعد، بلغور گندم را در قابلمه‌ای ریخته و به آن آب گوشت اضافه می‌کنیم. پس از به جوش آمدن، حرارت را کم کرده و برنج نیم‌دانه را به آن اضافه می‌کنیم. بعد از پخت برنج، حبوبات پخته شده را به آش اضافه کرده و هم می‌زنیم تا حبوبات له شوند. گوشت پخته و ریش‌ریش شده را نیز به مخلوط اضافه کرده و هم می‌زنیم. در نهایت، ادویه‌های مورد نظر را با کمی آب گرم مخلوط کرده و به آش اضافه می‌کنیم. پس از پخت کامل و جا افتادن آش، آن را در ظرف سرو ریخته و با قیمه تزئین کرده و برای افطار سرو می‌کنیم.

راز خوشمزگی شله مشهدی

برای تهیه قیمه به عنوان تزئین روی آش شله، می‌توانید به جای استفاده از گوشت مخصوص قیمه، از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.

مانند حلیم، برای دستیابی به بافت غلیظ و یکدست در آش شله، نیاز است که به صورت مستمر به آن هم بزنید.

اگر مایلید که آش شله شما جذاب‌تر و خوش‌طعم‌تر شود، استفاده از قلم گوساله یا گاو، همچنین آب گوشت یا آب قلم، گزینه‌ای مناسب است. افزودن پودر هل نیز به آش شله می‌تواند عطر و طعم دلچسبی به آن ببخشد.

برای تزئین آش شله، رایج است که از گوشت قیمه استفاده شود. اگر تمایل دارید، می‌توانید مقداری خورشت قیمه تهیه کرده و روی آش بریزید. این کار برای افزایش جلوه و طعم آش انجام می‌شود، اما ضروری نیست و بسته به سلیقه شماست.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 2 آذر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.