راز خوشمزگی قلیه ماهی و ادویه و غلیظ شدن قلیه ماهی
راز خوشمزگی کدو پلو و فوت و فن کدو پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کدو پلو راز خوشمزگی کدو پلو و فوت و فن کدو پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کدو پلو، این غذای …
راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی
راز خوشمزگی قاووت راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قاووت یکی از سوغات محبوب در شهرهای …
راز خوشمزگی کباب لبنانی و فوت و فن کباب لبنانی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کباب لبنانی راز خوشمزگی کباب لبنانی و فوت و فن کباب لبنانی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کباب لبنانی نوعی کباب خوشمزه …
راز خوشمزگی قلیه ماهی
راز خوشمزگی قلیه ماهی و ادویه و غلیظ شدن قلیه ماهی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش قلیه ماهی، یک غذای محلی است که شباهتی به قرمه سبزی دارد. اما در مقابل قرمه سبزی که در تمامی شهرهای ایران پخته میشود، قلیه ماهی بیشتر در مناطق شمالی و جنوبی ایران رایج است. این امر به دلیل دسترسی آسان مردم این مناطق به ماهی تازه و تنوع ماهیهای موجود است که به آنها امکان میدهد ماهی را به شکلهای مختلف طبخ کنند. در واقع، خورش قلیه ماهی که ریشه جنوبی دارد، از ترکیب سبزی و ماهی تهیه میشود. این سبزی به شکلهای مختلف در مناطق مختلف ترکیب میشود. اگر تاکنون خورش قلیه ماهی را تهیه کردهاید، ادامه متن را بخوانید تا ایدههای جدیدی برای تنوع در طبخ این غذا به دست آورید.
آشنایی با قلیه ماهی در شمال ایران
حتماً با نام “چوچاق” در دستور پخت غذاهای شمالی و همچنین مزه دار کردن زیتون پرورده آشنا شدهاید. در واقع، چوچاق یک سبزی بومی است که بیشتر در مناطق شمالی ایران رشد میکند و به دلیل عطر و طعم خاص خود، در بسیاری از غذاهای شمالی به صورت تازه یا خشک شده مورد استفاده قرار میگیرد. در غذاهای شمالی، مردم به ترکیب سبزیهای ثابت قلیه ماهی، مانند گشنیز و شنبلیله، چوچاق اضافه میکنند. به عنوان مثال، در یک کیلو سبزی خرد شده برای قلیه ماهی شمالی، ۸۵۰ گرم گشنیز، ۹۰ گرم شنبلیله و ۶۰ گرم چوچاق وجود دارد. توجه کنید که استفاده زیاد از شنبلیله میتواند طعم خورش را تلخ کند و نسبت چوچاق باید دو سوم شنبلیله باشد و نه بیشتر. رنگ تیره و طعم ترش قلیه ماهی شمالی نیز به دلیل استفاده از رب انار ترش میباشد.
آشنایی با قلیه ماهی خوزستانی
قلیه ماهی خوزستانی نیز ترکیب اصلی سبزی قلیه ماهی را که پیشتر اشاره کرده بودیم، شامل گشنیز و شنبلیله است. همانطور که اشاره شد، میبایست مقدار شنبلیله را متعادل نگه دارید. به عنوان مثال، در یک کیلو سبزی، از ۹۰۰ گرم گشنیز و ۱۰۰ گرم شنبلیله استفاده کنید. افراد جنوبی نیز قلیه ماهی را به صورت ترش تهیه میکنند، اما برای ایجاد طعم ترش خود، از تمر هندی استفاده میکنند.
آشنایی با قلیه ماهی بوشهر
شاید برای شما جالب باشد بدانید که در سبزی قلیه ماهی بوشهریها، یک نوع سبزی به نام “شوید” نیز اضافه میشود. شوید مانند شنبلیله، بویی خوشبو دارد. در این ترکیب نیز باید مقدار شنبلیله و شوید را کمتر نگه دارید. به عنوان مثال، در یک کیلوگرم سبزی خرد شده، از ۸۰۰ گرم گشنیز، ۱۰۰ گرم شنبلیله و ۱۰۰ گرم شوید استفاده میشود.
ماهی خشک باشد یا آبدار؟
در روش طبخ سنتی جنوبی، به هیچ عنوان ماهی را سرخ نمیکنند. با اطمینان بگویید که به دلیل طعم متنوع سبزیها و چاشنیها، این ماهی بسیار خوشمزه خواهد بود. اما اگر به هر دلیلی میخواهید ابتدا ماهی را سرخ کنید، به خاطر داشته باشید که ماهی درون خورش نباید خیلی خشک باشد، پس آن را بیش از حد سرخ نکنید.
سبزی را ریز کنید
هرچه سبزیهای شما ریزتر باشند، خورشتان بهتر جا خواهد افتاد. حتی اگر سبزی و پیاز را در غذاساز به شکل کامل خمیر کنید، مشکلی ایجاد نمیشود. این خورش در واقع از سبزی و ترشی به عنوان یک نوع سس استفاده میکند و باید این سبزی به صورت کاملاً خمیری و یک دست باشد. تکههای بزرگ سبزی ممکن است طعم خورشتان را خراب نکنند، اما باعث میشوند خورشتان بهطور کامل جا نیفتد.
از هاون استفاده کنید
با وجود تنوع دستگاههای میکسر و مخلوطکنهای مختلف، امروزه بسیاری از افراد از هاون کمتر استفاده میکنند. اما همانطور که قبلاً گفتیم، سبزی در این خورش به نوعی حکم یک نوع سس را دارد. پس اگر هنوز هم هاون در آشپزخانه شما وجود دارد، سبزی را به همراه سیر و پیاز بکوبید و سپس آن را تفت دهید. از نتیجه شگفتانگیز آن لذت خواهید برد.
توجه به رنگ خورشت
عطر و طعم سبزی و ماهی به اندازه کافی لذتبخش است، اما اگر میخواهید خورشتان رنگارنگتر شود، میتوانید کمی رب گوجهفرنگی به آن اضافه کنید. به روش رایج در تهیه خورشتها، رب گوجهفرنگی را در یک کمی روغن تفت داده تا بوی خامی آن برداشته شود، و سپس آن را به خورشت اضافه کنید.
ماهی گوشتی را فراموش نکنید
علاوه بر قزلآلا، شما میتوانید از هر نوع ماهی گوشتی دیگر نیز برای تهیه این غذا استفاده کنید. استفاده از فیلههای ماهی بدون استخوان یک روش بسیار ایمن برای پخت این غذاست، به این ترتیب میتوانید به آسانی از آن استفاده کنید و نگران تیغهای ماهی نباشید.
به روغن انداختن قلیه ماهی
برای خورشهای ایرانی، روش بهترین برای اضافه کردن روغن به غذا این است که پس از پخت کامل، قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید روغن به آرامی بر روی حرارت ملایم بیفتد. با رعایت این نکات، امیدواریم شما یک قلیه ماهی بینظیر و لذیذ بپزید.
طعم دار کردن ماهی
روش استفاده از تخم گشنیز نیم کوب شده به عنوان راهی برای از بین بردن بوی زُهم ماهی و روش طعم دهی با فلفل قرمز یا فلفل سیاه در زیر آورده شده است:
قبل از پخت ماهی، نیم ساعت قبل از این کار مقداری از تخم گشنیز نیم کوب شده را بر روی گوشت ماهی بپاشید. این کار میتواند به بوی زُهم ماهی کمک کند. بعد از پخت ماهی، دانههای گشنیز را از ماهی جدا کنید.
برای طعم دار کردن ماهی، فلفل قرمز را به عنوان یکی از ادویههای ساده استفاده کنید. میتوانید مقدار کافی از فلفل قرمز را بر روی گوشت ماهی بپاشید و صبر کنید تا به خورد ماهی برود. در صورتی که به فلفل قرمز حساسیت دارید، میتوانید فلفل سیاه را جایگزین کنید. فلفل سیاه نیز به ماهی طعم دلپذیری میدهد.
با این روش، تخم گشنیز به عنوان یک راه برای کاهش بوی زُهم ماهی استفاده میشود و فلفل قرمز یا فلفل سیاه برای افزودن طعم به ماهی استفاده میشود. البته، همیشه ممکن است تجربهها و ترجیحات ذائقههای شخصی متفاوت باشند، بنابراین ممکن است برای بعضی افراد این روش بهترین شیوه نباشد.
طعم ترشی قلیه
استفاده از تمبر هندی به عنوان جزء جدایی ناپذیر قلیه ماهی و توصیه برای حفظ طعم اصیل آن در زیر آمده است:
تمبر هندی یک جزء مهم و بیجایگزین در قلیه ماهی است و توصیه میشود آن را با چیز دیگری جایگزین نکنید. برخی افراد رب انار را در دستور پخت قلیه ماهی استفاده میکنند، اما برای حصول از طعم اصیل قلیه ماهی، استفاده از تمبر هندی توصیه میشود.
برای به دست آوردن طعم اصیل قلیه ماهی با تمبر هندی، مراحل زیر را دنبال کنید:
یک ساعت قبل از پخت قلیه ماهی، تمبر هندی را در یک ظرف حاوی آب جوش خیسانده کنید. این کار باعث میشود تا تمبر هندی لعاب خوبی به خورشت بدهد و طعم خاص خود را به ماهی بدهد.
پس از خیساندن تمبر هندی، آن را از آب در بیاورید و آن را به طور دقیق بر روی ماهی قرار دهید. تمبر هندی معمولاً در قالب برگههای کوچکی عرضه میشود که میتوانید آنها را بر روی گوشت ماهی قرار دهید.
ماهی را مانند همیشه طبق دستور پخت قلیه ماهی بپزید. تمبر هندی در حین پخت ماهی ذوب میشود و طعم خود را به ماهی منتقل میکند.
با رعایت این مراحل، شما میتوانید از طعم اصیل قلیه ماهی با استفاده از تمبر هندی لذت ببرید. توجه داشته باشید که تمبر هندی به تنهایی قلیه ماهی را بهبود نمیبخشد، بلکه باید همراه با دیگر ادویهها و مواد طعمدهنده استفاده شود تا به نتیجه بهتری برسید.
غلیظ شدن قلیه ماهی
قلیه ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار جنوب ایران است که معمولاً با ماهی، سبزی (گشنیز و شنبلیله)، رب گوجه فرنگی و ادویه جات تهیه میشود. اما گاهی اوقات در حین پخت، قلیه ماهی به اندازه کافی غلیظ نمیشود و این موضوع میتواند طعم و ظاهر غذا را تحت تأثیر قرار دهد. برای غلیظ شدن قلیه ماهی میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. یکی از راههای ساده و مؤثر، اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آرد به قلیه است. آرد را میتوانید در کمی آب سرد حل کنید و سپس به آرامی به قلیه در حال جوش اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. روش دیگر استفاده از تمر هندی است. حدود ۵۰ گرم تمر هندی را در آب جوش حل کنید و هستههای آن را جدا کنید. سپس آب تمر هندی را به قلیه اضافه کنید. تمر هندی علاوه بر غلیظ کردن قلیه، طعم ترش و دلچسبی به آن میدهد. همچنین میتوانید از سیبزمینی رنده شده برای غلیظ کردن قلیه ماهی استفاده کنید. یک عدد سیبزمینی متوسط را رنده کنید و به قلیه اضافه کنید. سیبزمینی در حین پخت، آب قلیه را به خود جذب میکند و باعث غلیظ شدن آن میشود. در نهایت، کاهش دادن آب قلیه با حرارت ملایم نیز میتواند به غلیظ شدن آن کمک کند. فقط کافیست حرارت را کم کنید و اجازه دهید قلیه به آرامی بجوشد تا آب آن تبخیر شود و قلیه به غلظت دلخواه برسد.
تمر هندی تمبر هندی چیه چقدر طولش دادی ۲ کلام سبزی ماهی تمر هندی😀😄😁