راز خوشمزگی خورش ریواس و نکات خورش ریواس خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش امام حسین و نکات پخت آش امام حسین خوشمزه
راز خوشمزگی آش امام حسین راز خوشمزگی آش امام حسین و نکات پخت آش امام حسین خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش گندم یزدی یکی از دستورهای …
راز خوشمزگی فلافل مرغ و فوت و فن فلافل مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی فلافل مرغ راز خوشمزگی فلافل مرغ و فوت و فن فلافل مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. فلافل مرغ، یک غذای …
راز خوشمزگی جوجه کباب سولاکی و فوت و فن جوجه کباب سولاکی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی جوجه کباب سولاکی راز خوشمزگی جوجه کباب سولاکی و فوت و فن جوجه کباب سولاکی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. جوجه …
راز خوشمزگی خورش ریواس
راز خوشمزگی خورش ریواس و نکات خورش ریواس خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
خورش ریواس یکی از خوشمزهترین و محبوبترین خورشهای فصل بهار است که با استفاده از ساقههای ترش گیاه کوهی ریواس طبخ میشود. این گیاه فصلی بهاری بدون نیاز به آبیاری طبیعتاً رشد میکند و دارای ساقههای ترش، آبدار و مغذی است که در پخت خورش ریواس به کار میروند. ریواس در آشپزی ایرانی هم به صورت خام و هم پخته مورد استفاده قرار میگیرد، چه در سالاد و چه در خورش. خورش ریواس در دو شکل عمده پخته میشود؛ یکی با کوفتههای ریز، رب و پیاز و دیگری با گوشت قرمه، نعناع و جعفری.
مواد لازم
دویست و پنجاه گرم گوشت خورشتی
صد و پنجاه گرم جعفری خرد شده
پنجاه گرم نعنا خرد شده
سیصد گرم ریواس
بیست گرم کره
یک عدد پیاز
به مقدار مورد نیاز آبغوره
نمک، فلفل، زرد چوبه به میزان مورد نیاز
طرز تهیه خورش ریواس
ابتدا ریواسها را خوب بشویید و پوست نازک روی ساقهها را بردارید. سپس، ریواسها را به تکههای هم اندازه تقطیع کنید.
در مرحله بعد، پیازها را پوست گرفته و بشویید. پیازهای پوستکنده را به صورت ریز خرد کرده و سپس در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
گوشت قرمز مناسب خورشت را به پیازهای تفت داده شده اضافه کرده و همراه با پیاز و روغن تفت دهید. پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد و رنگش تغییر کرد، مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش آید. سپس حرارت را کاهش دهید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد و مغزپخت شود.
جعفری و نعنا را نیز تمیز کنید، بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس این سبزیجات را خرد کنید. (در صورت عدم دسترسی به نعنا تازه، میتوانید از نعنا خشک استفاده کنید.) نعنا و جعفری خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند.
سبزی تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید کمی با گوشت بجوشند. پس از ۳۰ دقیقه، ریواسهای خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را به میزان مناسب بیفزایید. ۱۵ دقیقه دیگر خورش ریواس را بپزید تا جا بیفتد و سپس همراه با برنج سرو کنید.
مواد لازم برای خورش ریواس و لپه
یک و نیم کیلوگرم ریواس
صد و پنجاه تا دویست گرم لپه
یک عدد پیاز
پانصد گرم گوشت بدون استخوان
یک قاشق غذاخوری رب گوجه
نصف قاشق چای خوری زعفران ساییده شده
نمک و فلفل به مقدار مورد نیاز
طرز تهیه خورش ریواس و لپه
برای تهیه خورش ریواس، ابتدا لپهها را حدود دو ساعت قبل از پخت بخیسانید تا از نفخ آنها کاسته شود. سپس ریواسها را بشویید، پوست نازک ساقههایشان را برداشته و خرد کنید. پیازها را پوست بگیرید، بشویید و به صورت ریز خرد کنید. پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا نرم شوند. بعد گوشتهای تکه شده را به پیاز اضافه کرده و همراه با آنها تفت دهید. در این مرحله، لپههای خیس خورده را به مخلوط گوشت اضافه کرده و هم بزنید. سپس آب را به آن افزوده و اجازه دهید گوشت و لپه بپزند. پس از پخت گوشت و لپه، پودر زعفران دم کرده و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. در نهایت ریواس خرد شده را به خورش افزوده و اجازه دهید با بقیه مواد به خوبی بپزد. پس از پخت کامل ریواس، خورشت آماده است و میتوانید آن را همراه با برنج نوش جان کنید.
مواد لازم برای خورش ریواس و مرغ
پانصد گرم ریواس
دو عدد پیاز
چهار تکه سینه مرغ
دویست گرم جعفری
دو قاشق غذاخوری نعنا خشک
نمک به مقدار نیاز
فلفل به مقدار نیاز
طرز تهیه خورش ریواس و مرغ
برای تهیه خورشت ریواس با مرغ، ابتدا ریواسها را بشویید و پوست نازک روی ساقههای آنها را برداشته، سپس آنها را به تکههای برابر تقسیم کنید. دو پیاز را پوست گرفته و بشویید. یکی از پیازهای پوست کنده را به شکل ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید. سینههای مرغ را به همراه پیاز سرخ کنید. نمک، فلفل و کمی آب اضافه کنید و پس از جوش آمدن آب، شعله را کاهش دهید تا مرغ به آرامی بپزد.
در زمان پخت مرغ، جعفری را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. پیاز دیگری را نیز نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. پس از تفت دادن پیاز، جعفری و نعنای خشک را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. پس از پخت مرغ، سبزیهای سرخ شده را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید ۴۰ دقیقه دیگر بپزند. در نهایت، ریواسهای خرد شده و نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید تا بپزد و جا بیفتد.