راز خوشمزگی سمبوسه مرغ و نکات سمبوسه مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کلسکا و فوت و فن کلسکا خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سالاد کلسکا راز خوشمزگی کلسکا و فوت و فن کلسکا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سالاد کلسکا، این ترکیب خوشمزه و …
راز خوشمزگی جوجه کباب لری و فوت و فن جوجه کباب لری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی جوجه کباب لری راز خوشمزگی جوجه کباب لری و فوت و فن جوجه کباب لری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. جوجه …
راز خوشمزگی خورشت لوبیا سبز و فوت و فن و نکات پخت خورشت لوبیا سبز
راز خوشمزگی خورشت لوبیا سبز راز خوشمزگی خورشت لوبیا سبز و فوت و فن و نکات پخت خورشت لوبیا سبز در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خورش لوبیا سبز …
راز خوشمزگی سمبوسه مرغ
راز خوشمزگی سمبوسه مرغ و نکات سمبوسه مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
سمبوسه، غذایی است که در زمینه طعم، تنوع فراوانی دارد. میتوان به انواعی مانند سمبوسه پیتزایی، سمبوسه با مواد گوشت و قارچ، و نوع منحصر به فردی که در جنوب ایران رایج است، یعنی سمبوسه بندری اشاره کرد. این غذای خوشمزه اغلب به عنوان یک پیشغذا با انواع سسهای تند و دیپ یا به عنوان وعده غذایی سبک در شام یا افطار مورد استفاده قرار میگیرد. در نتیجه، میتوانید با استفاده از چاشنیها و ذائقههای متنوع، سمبوسههایی با طعمهای دلخواه خود تهیه کنید. برای افزایش تنوع طعمها، در این بخش، طرز تهیه سمبوسه مرغ را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
گوشت مرغ چرخکرده ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
روغن سرخکردنی به مقدار لازم
زنجبیل له شده ۲ قاشق چایخوری
سیر له شده ۲ قاشق چایخوری
پودر چیلی ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱٫۲ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده ۵ قاشق غذاخوری
فلفل سبز ۲ عدد
نان لواش به مقدار لازم
طرز تهیه سمبوسه مرغ
ابتدا برای آمادهسازی مواد داخل سمبوسه، دو عدد پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. تابهای را روی اجاق گذاشته و پس از داغ شدن حدود دو قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیاز خرد شده را افزوده و تفت دهید تا زمانی که سبک شده و رنگ آن تغییر کند. پس از طلایی شدن پیازها، سیر و زنجبیل له شده را به مواد اضافه کرده و برای دو دقیقه دیگر تفت دهید.
سپس مرغ چرخ شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و تا زمانی که رنگ آن تغییر کند، تفت دهید. این مرحله معمولاً سه تا چهار دقیقه زمان میبرد. پس از تفت خوردن مرغ، ادویهها شامل پودر چیلی، پودر فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه سمبوسه مرغ، رب گوجهفرنگی را به مواد داخل تابه اضافه کرده و مخلوط کنید. حرارت را کم کرده و حدود دو دقیقه دیگر رب را تفت دهید تا رنگ و بوی آن بهتر شود. در پایان، فلفل سبز چیلی و جعفری خرد شده را به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید. این مواد برای افزودن عطر و طعم به سمبوسه هستند و نیازی به تفت دادن ندارند. پس از اینکه چاشنیها اضافه شدند، مواد را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شوند.
برای پیچیدن سمبوسه، نان لواش یا خمیر یوفکا را به نوارهایی به ابعاد ۲۰ در ۵ سانتیمتر برش بزنید و روی سطح صاف پهن کنید. از یک طرف خمیر مثلثی تا بزنید تا حفرهای ایجاد شود. حدود ۱ تا ۱.۵ قاشق غذاخوری از مواد را درون خمیر قرار دهید و سپس به تا زدن ادامه دهید. برای بستن خمیر، قسمت اضافی آن را مرطوب کنید تا چسبنده شود. با این مقدار مواد، حدود ۲۰ عدد سمبوسه آماده میشود.
برای پخت سمبوسه خوش طعم، ابتدا تابهای را بر روی اجاق گاز قرار دهید تا گرم شود. سپس، مقداری روغن در تابه ریخته و منتظر بمانید تا حرارت بگیرد. هنگامی که روغن به حرارت مناسب رسید، سمبوسههای آماده را درون روغن بیندازید. مطمئن شوید که سمبوسهها در روغن کاملاً شناور هستند تا به طور یکنواخت برشته شوند. هر چند دقیقه یک بار، سمبوسهها را بچرخانید تا هر دو طرف آنها به خوبی سرخ شود. پس از اینکه سمبوسهها به اندازه کافی سرخ شدند، آنها را روی دستمال حولهای که در کف سینی پهن کردهاید قرار دهید، با فاصله از یکدیگر تا روغن اضافی آنها گرفته شود. برای اطمینان از تردی سمبوسه، آنها را تازه و داغ روی هم نچینید، چرا که این کار میتواند باعث نرم و خمیری شدن آنها شود. وقتی سمبوسهها خنک شدند، آنها را به ظرف سرو منتقل کرده و با سس گوجه فرنگی یا دیپ مورد علاقه خود سرو نمایید.
راز خوشمزگی سمبوسه مرغ
هنگام سرخ کردن سمبوسه مرغ، مراقب باشید که روغن بیش از حد داغ نباشد؛ حرارت زیاد میتواند باعث سوختن سطح سمبوسه شود و فرصتی برای پخت کامل و ترد شدن داخل آن ندهد. از آنجایی که حرارت روغن هنگام سرخ کردن افزایش مییابد، توصیه میشود که به جای استفاده از روغن خوراکی معمولی یا کره، از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
اگر تمایل دارید مواد داخل سمبوسه را قبل از پخت آماده کنید، میتوانید آنها را تا هشت ساعت در یخچال یا تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید. در صورت نبود نان لواش یا خمیر یوفکا در خانه، میتوانید با آرد، آب و روغن خمیری شبیه به خمیر پیراشکی تهیه کرده و سمبوسهها را در آن بپیچید.
برای حفظ تازگی و تردی سمبوسه در مدت زمان طولانیتر، میتوانید آنها را در فویل آلومینیوم بپیچید. اگر فقط قصد دارید آنها را چند ساعت نگه دارید، بهتر است آنها را در فضای گرم مانند گرمکن گاز قرار دهید.
توصیه میشود سمبوسه مرغ را بیشتر از سه روز در یخچال نگهداری نکنید و در اسرع وقت از آن استفاده نمایید.