راز خوشمزگی بورک گوشت و نکات تهیه بورک گوشت خانگی و خوشمزه - مُچُم
راز خوشمزگی ساندویچ مرغ خامه ای و فوت و فن ساندویچ مرغ خامه ای خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ساندویچ مرغ خامه ای و فوت و فن ساندویچ مرغ خامه ای خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ساندویچ مرغ خامه ای راز خوشمزگی ساندویچ مرغ خامه ای و فوت و فن ساندویچ مرغ خامه ای خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …

راز خوشمزگی مرغ سوخاری کره ای و فوت و فن مرغ سوخاری کره ای خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ سوخاری کره ای و فوت و فن مرغ سوخاری کره ای خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ سوخاری کره ای راز خوشمزگی مرغ سوخاری کره ای و فوت و فن مرغ سوخاری کره ای خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …

راز خوشمزگی پاستا مرغ و اسفناج و فوت و فن پاستا مرغ و اسفناج خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی پاستا مرغ و اسفناج و فوت و فن پاستا مرغ و اسفناج خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی پاستا مرغ و اسفناج راز خوشمزگی پاستا مرغ و اسفناج و فوت و فن پاستا مرغ و اسفناج خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …

راز خوشمزگی بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا طرز تهیه بورک گوشت با خمیر خانگی طرز تهیه بورک گوشت ترکیه ای طرز تهیه بورک گوشت در ماهیتابه طرز تهیه بورک ایرانی بورک گوشت ساده طرز تهیه بورک ساده طرز تهیه بورک سیب زمینی

راز خوشمزگی بورک گوشت و نکات تهیه بورک گوشت خانگی و خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

ممکن است تا به حال اسم بورک را زیاد شنیده باشید، ولی آن را در منزل درست نکرده باشید. این غذای خوشمزه، مشابه سمبوسه، یک نوع غذای پرسنل است. بورک در واقع یک غذای سنتی ترکیه‌ای است و مانند آن را می‌توان در اکثر کشورهای آسیایی پیدا کرد. بورک را می‌توان با انواع سبزیجات، گوشت‌ها، و پنیر درست کرد.

بورک گوشت ترکی، یکی از محبوب‌ترین، خوشمزه‌ترین، و قدیمی‌ترین غذاهای فینگرفودی ترکیه‌ای است. از زمان حکومت پادشاهان عثمانی تا کنون، بورک به عنوان یک وعده غذایی محبوب در تمام وعده‌ها از صبحانه گرفته تا ناهار و شام و مهمانی‌ها سرو می‌شود. بورک گوشت یک غذای مناسب برای انگشت‌خوردن است، به خصوص برای کودکان.

مواد لازم

روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

پیاز ۱ عدد

سیر ۲ حبه

گوشت چرخ‌کرده ۶۰۰ گرم

زیره ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری

گشنیز آسیاب شده، پودر دارچین، پاپریکا ۳/۴ قاشق چایخوری

فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری

فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری

نمک ۱ و ۱/۴ قاشق چایخوری

مویز ۱/۳ پیمانه

دانه کاج برشته شده ۱/۳ پیمانه

رب گوجه فرنگی به مقدار لازم

آب ۱/۴ پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد

ماست ۱ و ۱/۲ پیمانه

کره ۵۰ گرم

خمیر یوفکا به مقدار لازم

سیاه دانه و کنجد به مقدار لازم

پودر سیر ۱/۴ قاشق چایخوری

آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه بورک گوشت

مرحله اول در تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا، پختن مواد داخل غذا است. این نوع بورک سنتی از دانه کاج یا گردو استفاده می‌کند. اگر تهیه کردن دانه کاج یا گردو دشوار است یا این مواد در دسترس نیست، می‌توانید از آن‌ها صرف نکنید یا از دیگر آجیل‌ها و دانه‌های روغنی استفاده کنید. انواع آجیل و دانه‌های روغنی می‌توانند به بورک طعم و بافت مختلفی بدهند.

ابتدا دانه کاج یا هر دانه روغنی دیگری که قصد استفاده از آن را دارید را برشته کنید. از تابه تفلون یا تابه ضد چسب استفاده کنید و مرحله پخت دانه‌ها را آغاز کنید. این مرحله نیاز به افزودن روغن ندارد زیرا دانه‌ها به اندازه کافی روغن دارند. زمانی که دانه‌ها طلایی رنگ شدند، آن‌ها را از تابه خارج کنید.

حالا سیر و پیاز را خرد کرده و در تابه با اندکی روغن سرخ کنید تا سبک شوند. سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد و قهوه‌ای شد، نوبت افزودن ادویه‌هاست. مقداری از غذا را هم بزنید تا ادویه‌ها داغ شوند. سپس دانه کاج یا گردو، رب گوجه فرنگی و مویز را اضافه کرده و خوب هم بزنید. آب را هم به تابه بیفکنید و اجازه دهید گوشت خوب بپزد.

مخلوط گوشت نباید آب داشته باشد، پس اجازه دهید آب غذا بگیرد و سس گوشت غلیظ شود. بعد از آماده شدن، گوشت را از تابه خارج کرده و در ظرف دیگری بریزید تا سریع‌تر خنک شود. هنگامی که مواد درون بورک‌ها پخته می‌شوند، نباید داغ باشند.

خمیر یوفکا به نسبت سایر انواع خمیر‌ها نازک‌تر است و ممکن است سریع تر خشک شود و خمیر آسیابی بشود. به همین دلیل لازم است یک رومال (مخلوطی از تخم مرغ و ماست) مناسب برای بورک آماده کنید. معمولاً از تخم مرغ برای تهیه این رومال استفاده می‌شود، اما تخم مرغ ممکن است به غذا بوی ناخوشی بدهد. درست کردن این رومال مخصوص بورک گوشت است. این مخلوط برای لایه‌های مختلف بورک مناسب است.

برای تهیه این مخلوط، تخم مرغ را با یک قاشق ماست و ۳۰ گرم کره در یک کاسه خوب مخلوط کنید تا متحد شوند. اگر این مخلوط را زیادی زود تهیه کردید یا هنگام استفاده از آن سفت شد، آن را برای تقریباً ۱۰ ثانیه در مایکروفر بگذارید تا کره دوباره آب شود، اما توجه داشته باشید که هنگام استفاده نباید داغ باشد. داغ بودن این مخلوط ممکن است باعث شود خمیر یوفکا آب بگیرد و خیلی چسبناک شود.

خمیر یوفکا بسیار نازک و ظریف است و ممکن است به راحتی پاره شود. بنابراین هنگام بازکردن آن عجله نکنید. یک سطح صاف برای این کار انتخاب کنید که خمیر به آن چسب نندازد و به راحتی بر رول شود. لایه اولی از خمیر یوفکا را از بسته بیرون بیاورید. بقیه خمیر را با یک حوله نم‌دار بپوشانید تا خشک نشوند.

با استفاده از فرچه، سطح خمیر را به مخلوط تخم مرغ و ماست آغشته کنید. می‌توانید یک دست خمیر را نگه دارید تا چسب نخورد و ثابت باشد و با دست دیگر خمیر را مرطوب کنید. نیازی نیست که تمام سطح خمیر آغشته شود. استفاده اضافی از رومال باعث می‌شود که بورک خیلی مرطوب شود.

حالا لایه دوم خمیر یوفکا را روی لایه قبلی قرار دهید و دوباره رومال بزنید. برای هر رول بورک، باید از چهار ورق خمیر استفاده کنید. در نهایت، روی لایه چهارم را به مواد آغشته نکنید.

حالت نوبت رول کردن خمیر یوفکاست. یک سوم از مواد گوشتی را به صورت افقی روی خمیر بریزید. از یک چاقوی نسبتاً پهن استفاده کرده و خمیر را روی گوشت بچینید و فشار دهید تا شکل بگیرد و به هم چسبد. حالا خمیر را تا انتها رول کنید. لازم نیست خمیر یوفکا را خیلی سفت رول کنید. اگر آن را خیلی سفت پیچید، هنگام شکل دادن به آن، خمیر ممکن است پاره شود.

وقتی انجام دادن رول کردن همه تهیه‌ی بورک‌ها را به اتمام رساند، به مرحله رول کردن خمیر یوفکا پرداخته‌ایم. یک بورک را بردارید و به آرامی آن را به شکل مارپیچ بچرخانید. حالا رول دوم را بگیرید و به ادامه رول اول قرار دهید. برای اتصال خوب دو رول و جلوگیری از جدا شدن، کمی از مخلوط تخم مرغ و ماست را روی خمیر یوفکا بمالید. برای سومین بورک همین کار را تکرار کنید.

شما می‌توانید این مرحله را در ظرف مناسبی که می‌خواهید در فر بگذارید انجام دهید. برای این کار، ابتدا ظرف را خوب چرب کنید و سپس بورک‌ها را داخل آن رول کنید. تابه چدنی سایز ۲۶ برای اندازه بورک‌ها مناسب است.

حالا نوبت پختن بورک است. قبل از قرار دادن غذا در فر، با استفاده از فرچه کمی کره آب شده را روی بورک بمالید و سطح آن را با کنجد و سیاه دانه تزئین کنید. دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۹۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید. به این فر مدتی دهید تا گرم شود، سپس بورک‌ها را داخل فر قرار دهید. بورک‌ها باید حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در فر بمانند. وقتی روی آن‌ها خوب طلایی شد، بورک‌ها آماده‌اند. تا وقتی بورک آماده نشده باشد، می‌توانید سس ماست خوشمزه‌ای برای همراهی با بورک تهیه کنید.

برای تهیه سس ماست مخصوص بورک گوشت، کافیست یک پیمانه ماست را با یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو، یک چهارم قاشق چایخوری پودر سیر، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و مقدار کمی نمک ترکیب کرده و به خوبی هم بزنید تا یک‌دست شود. بهتر است این سس را حداقل نیم ساعت قبل از سرو بورک آماده کنید تا طعم بهتری داشته باشد. این سس می‌تواند همراه با بورک و سمبوسه نیز مصرف شود.

فرق اسپرینگ رول با بورک

اسپرینگ رول، یک پیش‌غذای خوشمزه از آسیای شرقی می‌باشد، در حالی که بورک یک نوع غذای ترکی است. طرز تهیه این دو غذا به نظر می‌آید تا حدی مشابه باشند، اما در اسپرینگ رول بیشتر از سبزیجات بهره‌برداری می‌شود.

آشنایی با خمیر یوفکا

خمیر یوفکا یک نوع خمیر بسیار نازک و سبک است که در تهیه غذاهایی مثل بورک، سمبوسه، و دسرهایی مثل باقلوا به کار می‌رود. از آنجا که در طرز تهیه خمیر یوفکا از مخمر استفاده نمی‌شود، شما می‌توانید خمیر یوفکا خانگی را برای آماده‌سازی غذاهای خود به کار ببرید.

بورک در ماهیتابه

اگر می‌خواهید بورک‌ها را در ماهیتابه بپزید، نیازی به رومال کردن آن‌ها با قلم‌مو نیست. کافیست کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بورک‌ها را در آن سرخ کنید. فقط حواستان باشد که درجه حرارت روغن زیاد نشود تا از سوختن خمیر جلوگیری کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 7 آبان 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.